Bild
Nästa artikel
Det går inte att eftermontera Isofix i framsätet på en Volvo V70 från 2005. Däremot är bilen förberedd för Isofix-fästen i baksätet.
Det går inte att eftermontera Isofix i framsätet på en Volvo V70 från 2005. Däremot är bilen förberedd för Isofix-fästen i baksätet.

Bilfrågan: Isofix i V70?

Bilfrågan
På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga
Går det montera Isofix-fäste på en Volvo V70 från 2005?
S Odishoo

Svar:
Bilen är förberedd för montering av Isofix-fästen bak som standard, men inte fram. Dessvärre är det heller inte möjligt att eftermontera fästen för Isofix fram. 
Annika Bjerfstaf, Volvo Cars

Diskutera: Vad tycker du om svaret?
 

Kommentarer

#1
2018-09-19 10:33

Går det inte att bara byta passagerarstol?
Airbagen fram måste ju deaktiveras dock. Det är väl det som är kruxet.
Rent generellt håller jag med Volvo dock. Det är inte särskilt intelligent att modifiera säkerhetfunktioner i efterhand.

#2
2018-09-19 23:33

Isofix-stolar har lägre maxvikt är traditionella barnstolar så jag ser ingen poäng med att eftermontera, dessutom ska fästena ha slutat tillverkas så det kan bli lite tjorvigt att hitta några prisvärda.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.