Bild
Nästa artikel
Bilfrågan: Hur få extra-ljusen att lysa?

Bilfrågan: Hur få extra-ljusen att lysa?

Bilfrågan

"Undrar hur jag ska koppla in en LED-ramp som ska gå direkt till helljusspaken." Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag har en Toyota Auris årsmodell 2014 och undrar hur jag ska koppla in en LED-ramp som ska gå direkt till helljusspaken. Har köpt en vanlig reläsats med 40 A-säkring. Men hur är bilens helljus styrt?
Rolle

Svar:
Du behöver förmodligen en Canbus interface-adapter som kan göra om bilens digitala signaler till en analog som får extraljusreläet att tända LED-rampen. Enklast är nog att ta kontakt med företaget du köpte rampen av, eller söka på nätet och med hjälp av bilens registreringsnummer få rätt tillbehör alternativt be din verkstad om hjälp. 
Erik Rönnblom, Vi Bilägare

Diskutera: Vad tycker du om svaret?

Kommentarer

#1
2020-01-15 14:03

Satsa på en XBB Lightswitch istället. Så slipper du klippa i originalkablaget. Kör själv med en sådan på min Audi A6 från 2016. XBB är ett passivt relä, som känner av helljussignalen på kabeln till helljuset. Således slipper du klippa en massa kablar och hålla på med massa säkringar och konstiga kabeldragningar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.