Nästa artikel
Bilfrågan: Hur få extra-ljusen att lysa?
Bilfrågan

Bilfrågan: Hur få extra-ljusen att lysa?

Publicerad 15 januari 2020 (uppdaterad 2 november 2020)
"Undrar hur jag ska koppla in en LED-ramp som ska gå direkt till helljusspaken." Vi Bilägare svarar.
På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag har en Toyota Auris årsmodell 2014 och undrar hur jag ska koppla in en LED-ramp som ska gå direkt till helljusspaken. Har köpt en vanlig reläsats med 40 A-säkring. Men hur är bilens helljus styrt?
Rolle

Svar:
Du behöver förmodligen en Canbus interface-adapter som kan göra om bilens digitala signaler till en analog som får extraljusreläet att tända LED-rampen. Enklast är nog att ta kontakt med företaget du köpte rampen av, eller söka på nätet och med hjälp av bilens registreringsnummer få rätt tillbehör alternativt be din verkstad om hjälp.
Erik Rönnblom, Vi Bilägare

Diskutera: Vad tycker du om svaret?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-01-15 14:03
lsoderlund

Satsa på en XBB Lightswitch istället. Så slipper du klippa i originalkablaget. Kör själv med en sådan på min Audi A6 från 2016. XBB är ett passivt relä, som känner av helljussignalen på kabeln till helljuset. Således slipper du klippa en massa kablar och hålla på med massa säkringar och konstiga kabeldragningar.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.