Bild
Nästa artikel
Bilfrågan: Har jag köpt en limousin?

Bilfrågan: Har jag köpt en limousin?

Bilfrågan

Är min bil en limousin? Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag har köpt Audi A8 L. Kan den bilen klassas som en limousin? 

Paul

Svar:
Din A8 L är förlängd med 13 centimeter och uppfyller därmed ett av kriterierna för att kallas limousin. En klassisk limousin bör vara svart eller vit och ha tonade bakrutor så att de åkande inte syns utifrån. L:et i Audis beteckning står dock för ”Lang”. På tyska används begreppet ”Limousine” för vanliga sedanmodeller och inte för att beteckna en extra lång och lyxig bil.

Marianne Sterner, Vi Bilägare

Diskutera: Vilka karossbeteckningar tycker du är oklara?

Taggar: Bilfrågan, Audi A8

Kommentarer

#1
2016-08-29 09:54

Ja!

#2
2016-08-29 12:18

Tjalle Ja, det är en karosstyp som jag inte känner till alls!

#3
2016-08-29 16:26

Den första Volkswagenbubblan hette limousin utan minsta förlängning!

#4
2016-08-29 22:30

Gamla 900 hade en lång version. Det var ett helsike att få grejer som passade, man fick skarva ihop avgassystemet själv!

#5
2016-08-31 12:54

Hmm, om frågeställaren köpt Limousin skall han/hon vara mycket tacksam och förmodligen väldigt fattig för det lär inte finnas så mycket kvar i plånboken. Har än så länge inte hört talas om att Limousin varit till salu än mindre sålts. Vad som dock har hänt är att Limousin i år sammanslagits med några andra regioner i centrala Frankrike...

Det verkar dock som att frågeställaren syftar på fordon.
I grunden finns det två typer av bilar. Nämligen limousiner och cabrioleter. Limousin är nämligen begreppet på täckt bil (fast tak) och cabriolet öppen bil (öppningsbart tak).

Så med andra ord är denna Audi en limousin. Demonterar frågeställaren av taket så blir det en cabriolet. I båda fallen handlar det om en något längre Audi.

Ägde en gång en grå bubbla från 1963. I handboken stod det klart och tydligt att bilen var en limousin.

MS, borde läsa på lite bilhistoria innan hon yttrar sig.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.