Bild
Nästa artikel
Frågeställaren har köpt en ny Opel Mokka och oroar sig över om det blir garantiproblem om det görs en rostskyddsbehandling.
Frågeställaren har köpt en ny Opel Mokka och oroar sig över om det blir garantiproblem om det görs en rostskyddsbehandling.

Bilfrågan: Får jag garantiproblem?

Bilfrågan

”Funderar på att ge den en rostskyddsbehandling, Kommer jag att få problem med Opel om jag gör detta?” Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag köpte för ett tag sen en ny Opel Mokka och funderar på att ge den en rostskyddsbehandling på underredet som verkar sparsamt behandlat.
Kommer jag att få problem med Opels garantier om jag gör detta?
”Rostless”
 
Svar:
När vi besiktade Opel Mokka år 2013 fick den en fyra, alltså näst högsta betyget. Bakluckan och motorhuven har dock en bristfällig behandling och hålrummet framför framdörrarna är fyllt med ett skumgummiliknande material som snart blir blött.
I vårt rosttest av Opel Mokka 2017 blev betyget istället en trea. Här var bland annat skarvarna i baklucka och dörrar dåligt tätade.
Det ska inte bli några problem med garantierna om du gör en extra rostskyddsbehandling, förutsatt att jobbet är professionellt utfört.
Marianne Sterner, Vi Bilägare
 
Diskutera: Har du gjort rostskyddsbehandling på din bil?
 
 

Kommentarer

#1
2017-09-01 10:22

Opeln behöver säkert en extra rostskyddsbehandling till skillnad från min Toyota som absolut INTE behöver rostskyddas eftersom den har ett verkligt busbra rostskydd från fabrik.

#3
2017-09-01 15:39

Toyota rostar inte i verklig trafik. Se dig omkring på de Toyotabilar som finns i trafiken. Är de rostiga?
- Nix!

#4
2017-09-01 19:50

Här håller jag faktisk med Stoor, många Toyotor ser oförskämt bra ut fortfarande efter 10 år. Kanske inte det bästa rostskyddet på marknaden men inte heller så dåligt som många hävdar.

#5
2017-09-02 10:24

Min verkliga-livet-observation (helt ovetenskaplig förstås) om rostiga bilar: tycker mig se förvånadsvärt många VW golf och passater med rostangrepp. Och då "halvgamla" bilar som inte är äldre än 10 år.

#6
2017-09-03 13:27

Generellt tycker jag att man ser färre rostiga bilar nu, jämfört med för säg 20 år sedan.

#7
2017-09-03 14:17

"T68 2017-09-02 10:24
Min verkliga-livet-observation (helt ovetenskaplig förstås) om rostiga bilar: tycker mig se förvånadsvärt många VW golf och passater med rostangrepp. Och då "halvgamla" bilar som inte är äldre än 10 år."

Stämmer, jag letar systematiskt efter - synligt - rostiga bilar i trafiken och fotograferar de som är tillgängliga och den övervägande majoriteten är VW, Mercedes och Audi i nämnd ordning, sedan är det lika för övriga.

Har också sett rost på Hyundai i inte obetydlig omfattning, men det syns inte på avstånd på dem.

#8
2017-09-03 17:23

En bidragande orsak till att just VW, Mercedes och Audi tycks vara rostigare än majoriteten kan vara att just de märkena rullar betydligt längre än medelbilen.

De är väldigt populära som företagsbilar och vårdas kanske inte på samma sätt som en privatbil görs.

Samt att de finns i stora upplagor så det är lättare att hitta ett rostigt ex.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.