Nästa artikel
Bilfrågan: Dyr oljeservice?
Bilfrågan

Bilfrågan: Dyr oljeservice?

Publicerad 15 april 2021
"Har kört 300 mil. När bilen startas kommer ett meddelande upp om oljeservice om senast 20 dagar. Vad ska man göra?" Vi Bilägare svarar.
På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga
Jag har en ny VW Tiguan, med bensinmotor och automat, inköpt i maj 2020 och jag har kört 3 000 km. När bilen startas kommer ett meddelande upp om oljeservice om senast 20 dagar. Vad ska man göra och när ska man byta olja?
Avdo

Svar
Vi rekommenderade ägaren att kontakta sin verkstad, vilken meddelade att det var dags för oljeservice. Den kostade 3 000 kronor. Vid förfrågan till VW Group i Sverige bekräftades att VW har ett flexibelt serviceintervall som påverkas av körsträcka, körsätt, antal kallstarter, tid et cetera. Det innebär i detta fall att under de första trehundra milen kostade service lika mycket som bränsle per mil! Lite extremt kan vi tycka. VW avser att undersöka om indikatorn varit korrekt inställd.
Erik Rönnblom, Vi Bilägare

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.