Nästa artikel
Bilfrågan: Behövs rostskyddsbehandling?
Bilfrågan

Bilfrågan: Behövs rostskyddsbehandling?

Publicerad 30 maj 2022
"Har Seat några speciella svagheter?" Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Mejla till bilfragan@vibilagare.se.


Fråga:
Jag undrar om man behöver lämna in bilen för rostskyddsbehandling? Har en Seat Ateca 2019. Har Seat några speciella svagheter?
Anita

Svar:
Vi Bilägare testade Seat Ateca 2017 och skrev då: ”Kaross av stålplåt. Bra limning i motorhuv, dörrar och baklucka. Motorhuv och baklucka invändigt behandlade. Bakdörrarnas bakkant övergår i plastskärmkant där det samlas smuts. Innerskärmar av filtmaterial bak, plast fram. fuktsamlande kuddar vid vindrutestolpar. Stora plastsköldar undertill. Balkar med mycket bra invändig behandling och slitskyddet är bra – dock ej under sköldar och innerskärmar. Nedåtvända tröskelskarvar med bra tätning. Bra skärmkanter men dubbla smutssamlande hyllor bakom innerskärmar fram. Rostskyddsgaranti 12 år.”
Betyget blev 3 där 5 är högsta betyg. 3–4 är innebär ett normalbra rostskydd. Men bilen är tre år och en behandling, som i så fall utförs efter besiktning och rengöring, kan naturligtvis skydda svaga punkter.
Erik Rönnblom, Vi Bilägare

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.