Nästa artikel
Bilfrågan: Bättra på skyddet?
Bilfrågan

Bilfrågan: Bättra på skyddet?

Publicerad 7 juli 2020 (uppdaterad 2 november 2020)
"Bör jag rostskyddsbehandla bilen innan den tas i bruk? Eller ska jag vänta några år?" Vi Bilägare svarar.
 På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Har planer på att köpa en ny Volvo XC40, men har hört om nya Volvobilars dåliga rostskydd. Bör jag  rostskyddsbehandla bilen innan den tas i bruk? Vad händer i så fall med rostskyddsgarantin? Eller ska jag vänta några år? Finns möjligheten att göra en begränsad kompletterande behandling?
Rolf

Svar:
Det är inte så att Volvo har ett dåligt rostskydd, kommenterar rostskyddsexpert Thomas Widström. Men det är inte lika bra som tidigare. Avgörande för om man ska efterbehandla eller inte, är hur länge man tänkt behålla bilen. Handlar det om ett innehav på bara 3-4 år behöver man inte göra något. I ett längre perspektiv bör en komplettering med korrekta produkter göras, mer omfattande desto fler år bilen behålls. Volvos rostskyddsgaranti påverkas inte. I Volvohandeln påverkas heller inte andrahandsvärdet men kan säkerligen vara intressant för en köpare som värderar ett bättre skydd. Ska bilen behandlas ska det ske så tidigt som möjligt.
Thomas Widström, Rostskyddsmetoder AB

Diskutera: Vad tycker du m svaret?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2020-07-07 17:50
Carl Trefalt

Det verkar som rostskyddet generellt på bilar har blivit sämre de senaste 10 - 20 åren.

#2 • 2020-07-07 20:32
Joakim L

Det har väl ingen betydelse om man behåller bilen länge eller ej. Vid mina två senaste bilförsäljningar fick jag kommentarer om att underredet var fint. Min upplevelse är att det höjde priset på båda.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.