Bild
Nästa artikel
Bilfrågan: Antalet R63 AMG i Sverige?

Bilfrågan: Antalet R63 AMG i Sverige?

Bilfrågan
På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Hur många Mercedes-Benz R63 AMG finns registrerade i Sverige?
Thomas Gillhover

Svar:
Det här är en mycket ovanlig bil. Vi bad Transportstyrelsen om hjälp och efter en särskild sökning kom man fram till att det finns en sådan bil av årsmodell 2006 och tre från 2007. Men Transportstyrelsens presschef Mikael Andersson betonar också att trots rutinerade handläggare är uppgiften de lämnar preliminär eftersom ”det är tämligen vanskligt att göra utsökningar av en speciell modell. Det blir fritextsökningar som inte kan garantera träff på alla. Det kan räcka med att ett direktimporterat exemplar skrivs lite annorlunda i anmälningen från besiktningsföretaget”.   Därför frågade vi också Mercedes-Benz Sverige, som inte heller med säkerhet kan bestämma exakt antal, men uppgav att det kan finnas omkring tio bilar i Sverige.
Erik Rönnblom, Vi Bilägare

Diskutera: Har du sett något exemplar av den ovanliga bilen?

Kommentarer

#1
2019-10-10 09:38

Aldrig sett nån sån vad jag vet, men minibussar är inte min grej.

#2
2019-10-10 09:55

En otroligt ful men fantastiskt skön bil jag fick möjlighet att köra när den kom! :) En kompromiss som faktiskt fungerar kanon, rymlig, sjuk komfort och grym prestanda. Men ägandekostnaderna blir man inte lika avundsjuk på......

#3
2019-10-10 10:21

Kan de inte söka på motorstyrka?

#4
2019-10-10 11:05

En privatjet på vägen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.