Nästa artikel
Är bilen verkligen fullservad?
Bilfrågan

Är bilen verkligen fullservad?

Publicerad 2024-03-04 05:00
Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Mejla till bilfragan@vibilagare.se.


Fråga: Köpte en bil höstas. I beskrivningen stod att den var välservad. Jag anmärkte på att tändstift och filter inte var bytta enligt serviceboken men det var inget säljaren kunde göra något åt. Jag betalade ett byte av bromsvätska som inte var bytt på tolv år – ska bytas var fjärde år – och i köpekontraktet står det nu att bilen är fullservad. Men jag ser fortfarande inte att tändstift och filter har blivit bytta. Vad menas med att en bil är fullservad?

Ronny

Svar: Den frågan borde du ställa till företaget som säljer bilen. I min värld kan inte ”välservad” eller ”fullservad” betyda något annat än att bilen är servad enligt tillverkarens serviceschema – minst. Påstår säljaren att bilen är fullservad så borde ju det som missats tidigare vara åtgärdat. Annars anser jag att man far med osanning. Begär att tändstift, filter och bromsvätska byts eller att priset anpassas.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 2024-03-07 09:12 Rekommendation nr 1: köp…
  • 2024-03-05 14:35 Tyvärr, att köpa en 12 år…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.