Nästa artikel
Mitsubishi Eclipse Cross nu som laddhybrid
Nyheter

Mitsubishi Eclipse Cross nu som laddhybrid

Publicerad 19 januari 2022
Mitsubishi kämpar vidare med ett nedbantat modellprogram. Senaste nyheten är en laddhybrid i kompakta suv-klassen.

Mitsubishi hade den svenska marknaden för laddhybrider i ett järngrepp för några år sedan. Suv-modellen Outlander sålde rekordbra.

Sedan dess har den fått tuff konkurrens från flera håll och det har också varit oklart om Mitsubishi över huvud taget ska fortsätta säljas i Sverige. I april kom dock beskedet att märket blir kvar och i höstas visades den nya laddhybridversionen av kompaktsuven Eclipse Cross upp.

Nu finns modellen på plats i Sverige. Mitsubishi Eclipse Cross Plug-in Hybrid är mindre än Outlander och baseras på en modell som presenterades 2017. Den klarar 4,5 mil på eldrift enligt WLTP-körcykeln vilket är medelbra i klassen. Flera konkurrenter tar sig fem mil eller mer på en laddning.

Modellen finns med dragkrok och en högsta släpvikt på 1 500 kilo. En fördel jämfört med flera andra modeller i samma klass är att Eclipse Cross går att snabbladda till 80 procent på 25 minuter.

Prislappen ligger på 409 900 kr vilket är 27 000 kr mer än den ungefär lika stora Kia Xceed Plug-in Hybrid. Prislappen är dock densamma som för den något större Peugeot 3008 Plug-in Hybrid och något lägre än för den större Kia Sportage Plug-in Hybrid.

Nya Eclipse Cross blir enda Mitsubishimodellen i utbudet vid sidan av den föråldrade småbilen Space Star.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.