Nästa artikel
Premiär för Mercedes E-klass All-Terrain: Här är nyheterna
Nyheter

Premiär för Mercedes E-klass All-Terrain: Här är nyheterna

Publicerad 4 september 2023
Mercedes har visat upp en ny version av upphöjda E-klass All-Terrain.

Volvo har nyligen dragit ned på utbudet av kombibilar. Varken V60 eller V90 finns att köpa utan laddkontakt, och någon dieselmotor erbjuds inte heller.

Det innebär att det inte längre går att beställa en ny Volvo V90 Cross Country eftersom den tidigare bara fanns med bensin- eller dieselmotor, inte som laddhybrid.

Nu hoppas Mercedes kunna locka över Volvoägarna till att slå till på nya E-klass All-Terrain som premiärvisas på bilmässan i München.

Bagageutrymmet sväljer 615 liter men i laddhybriden krymper utrymmet till bara 460 liter vilket är snålt för sin storlek. Högsta tillåtna släpvikt är 2 100 kilo.

Precis som tidigare är Mercedes E-klass All-Terrain en upphöjd version av vanliga E-klass Kombi med upp till 4,6 centimeter högre markfrigång än den vanliga kombimodellen och plastdetaljer på sidorna. Den är längre och bredare än föregångaren vilket ger bättre innerutrymmen och modellen har luftfjädring som standard.

Mercedes E-klass All-Terrain kommer med en fyrcylindrig dieselmotor på 197 hk eller sexcylindrig bensinmotor på 381 hk. Den sexcylindriga dieselmotorn som fanns i föregångaren är inte kvar.

För första gången finns Mercedes E-klass All-Terrain också som laddhybrid med 313 hk och elräckvidd på omkring tio mil som bäst.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (18)

  • 6 september 2023 40 Kanske sitter vedeldade…
  • 6 september 2023 "Premiär för Mercedes E…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.