Nästa artikel
Opel Insignia Sports Tourer officiell
Nyheter

Opel Insignia Sports Tourer officiell

Publicerad 6 februari 2017 (uppdaterad 6 februari 2017)
Opel har offentliggjort nya Insignia i kombiutförande.
Bagageutrymmet i nya versionen av Insignia Sports Tourer har växt med jämfört med föregångaren. Opel säger att det får plats 100 liter extra med sätena nerfällda, då den totala volymen uppgår till 1640 liter. Det finns inte någon information om hur mycket som ryms med sätena uppe. Bakluckan kan öppnas och stängas med en fotrörelse under den. Tillval är att få sätet delbart enligt 40/20/40 och det kan fällas med en knapp på bakluckan. Man kan också köpa till sidoskenor, avdelande nät och fästmöjligheter för att maximera lastsäkerheten.

Precis som i sedanversionen som presenterades i december har Insignia Sports Tourer matrixstrålkastarna Intelliux LED med en extra fjärrljusfunktion som sträcker ut helljuset upp till 400 meter. Andra förarstödsystem är 360-graders kamera, head-up display, adaptiv farthållare, filhållningsassistent och varning för korsande trafik vid begränsad bakåtsikt.

Beroende på drivlina och utförande blir den nya bilen upp till 200 kilo lättare än föregångaren. Det ska finnas såväl turboladdade bensin- som dieselmotorer och möjlighet till fyrhjulsdrift samt Opels nyutvecklade åttastegade automatlåda.  

Bilen visas upp på Genèves bilmässa i början på mars. Uppgifter om priser och när Insignia Sports Torer kommer till Sverige är ännu inte officiella.

Klicka på bildspelet för att se fler bilder.

Vi Bilägare har redan tagit en första provtur i Opel Insignia och fått prova två av motoralternativen. Läs om det här.
 
Diskutera: Vad tycker du om Opel Insignia Sports Tourer?

 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#11f • Uppdaterat: 2017-02-08 16:44
Pi

M a o N-iklas - du har inte gjort det du påstår vilket inte heller är förvånande för i vart fall en privatperson skulle nog inte få tillgång till alla dessa bilar för att göra den minutiösa uppmätning som du påstår dig ha gjort. Tack för förtydligandet - nu vet vi.

#11g • Uppdaterat: 2017-02-08 17:44
hixx

Tack Pi, för att du fick fram detta otroligt viktiga konstaterande. Så du fick rätt.

#11h • Uppdaterat: 2017-02-08 18:49
Pi

Inget viktigt i sig hixx men när man hela tiden vill framställa sig som lite duktigare än oss andra och att han går vetenskapligt tillväga i sina analyser så skulle det ju vara intressant att veta hur han gjorde för att få tillgång till alla dessa bilmodeller, varav vissa nya eller mycket ovanliga, under den tid det tog att göra dessa ytterst noggranna mätningar som han påstått sig gjort under 2 månaders tid. Är dom verkligen gjorda så är det bara att buga och bocka och då får han gärna berätta mera om hur han gick tillväga. I annat fall så får var och en dra sina egna slutsatser.

#11i • Uppdaterat: 2017-02-08 19:01
N-iklas

Jag är väldigt mycket duktigare ja, det är därför jag inte faller i era fällor.
Ni får inte en bokstav fören ni är mogna för att ta till er information, vilket ni med er aggressiva och negativa inställning inte är.

#11j • Uppdaterat: 2017-02-08 19:10
A.L

Alltså N-iklas. Det där var väl en ovanligt tråkig kommentar. Pi vill ju bara ha svar på en enkel fråga hur du gått till väga för att samla in data och på vilket sätt den bearbetats. Det tycker jag vore kul att få veta också. MVH AL

#11k • Uppdaterat: 2017-02-08 19:23
Axa

Niklas
Du behöver inte bli stött för att du inte får igenom ditt budskap.
Jag får dock uppfattningen av att du inte bara tycker att de nya Opelmodellerna är "fulländade harmoniskt", vilket jag inte har några synpunkter på, smaken är som baken Du verkar vara av uppfattningen att bilens design och linjer du granskat är "harmoniskt rätt" och därför ser du ner lite på de som inte tycker som du när det gäller designen. De har ju inte alls lagt ner lika mycket tid som dig att hitta "harmonin" och då kan de inte ha "rätt".
Eller? Det var den uppfattningen jag fick iallafall.
Med det sagt så har är jag inte negativ till Opels nya design. Tycker den är betydligt bättre än förra modellen. Är den harmonisk och "fulländad". Nej det tycker jag inte.

#11l • Uppdaterat: 2017-02-08 19:24
Audi A5 SB

Själv tycker jag nog att N-iklas #57 var en rätt kul kommentar;-)

Det hela bottnar i att N-iklas anser att vi ljuger när vi påstår att Insignia liknar Mazda 6. Det är ännu roligare.

#11m • Uppdaterat: 2017-02-08 19:31
Axa

Niklas ang kommentar #57
Haha, japp där trampa du i julgransbelysning.
Du är alltså i själva verket helt självutnämnd Opelexpert, främst genom att suttit granskat nya modellers linjer och harmoni, på Google? Och naturligtvis har denna Google-Opel-granskande gett dig vida överlägsna insikter om design och harmonisk linjer?

Du vet att Kadett från 1989 kanske inte upplevs lika "fulländad" i sin design idag som den gjorde som ny....

#11n • Uppdaterat: 2017-02-08 20:45
EnannanRobban

N-iklas, jag har stor respekt för din kunskap om Opel, men inte alltid din attityd när du i princip idiotförklarar oss för att vi inte ser det du ser, den enda rena läran. Jag tar gärna till mig information från de som är sakkunniga, även från dig, men de som försöker att pracka på mig den rätta läran tar jag avstånd från.
Jag uppskattar inte heller om jehovas eller Livets ord skall försöka få mig på rätt väg utan att jag bett om det, då blir jag förbannad istället.
Alla har rätt till sin egen tro eller åsikt, men att aktivt försöka pracka på någon annan vad som är rätt eller fel blir bara tramsigt tycker jag. Att berätta om sina egna erfarenheter och kunskaper är en annan sak, bara man låter mottagaren själv få bestämma var man vill tro om det utan att bli förminskad och det gäller ju självklart åt båda håll!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.