Bild
Nästa artikel

Webb-TV: Få svagheter men törstigare än deklarerat

Webb-tv

Volkswagen Golf Sportsvan är spänstig, smidig och säker att köra. Bränsleförbrukningen är dock betydligt högre än utlovat.

OBS! Strålkastarnas frekvens kombinerat med kamerans sätt att jobba gör att det ser ut som att lamporna på pulserar i klippet, så ser det givetvis inte ut i verkligheten.

Volkswagen Golf Sportsvan delar många av vanliga Golfens positiva köregenskaper, Sportsvan är dock betydligt rymligare och mer flexibel. Tyvärr är den deklarerade bränsleförbrukningen betydligt lägre än vad Vi Bilägares test utvisade.

Läs hela flexbilstestet med BMW 218D Active Tourer, Citroën C4 Picasso E-HDI och Volkswagen Golf Sportsvan TDI i Vi Bilägare nr. 13/14 - ute i butik den 23 september. Prenumeranter kan läsa numret digitalt gratis, det går även att köpa tidningen här.


Diskutera: Vad tycker du om Volkswagen Golf Sportsvan?

Kommentarer

#1
2014-09-23 17:40

Vem är förvånad, det är nu inte första gången som Volkswagen gör bort sig och överförbrukar mer än sina konkurrenter, det verkar som att Volkswagens dieselmotorer är hårdtrimmade för EU:s körcykel och fungerar mindre bra i en vanlig normalbilists vardag. Den Golf TDI som Vi Bilägare körde i långtestet landade på 0,56 l/mil mot bränsledeklarationens 0,38 l/mil.

http://www.vibilagare.se/nyheter/branslebluffen-vaxer-utlovade-forbrukni...

Visst är EU:s körcykel extremt snäll och dessutom finns EU:s certifieringsdiesel inte att köpa i Sverige så med diesel miljöklass 1 är det normalt med en viss överförbrukning, men Volkswagen ligger ju högre än konkurrenterna så det verkar som de hårdoptimerar för körcykeln på bekostnad av motoregenskaper och förbrukning för en vanlig bilförare.

#2
2014-09-23 17:47

Förvånande att Volkswagen kör en enkel budgetlösning för baksätet med bara två flyttbara sektioner istället för premiumlösningen med tre separata fåtöljer som fransmännen har kört sedan de skapade denna bilklass, men Volkswagen kommer sent till festen och föregångaren Touran var på intet vis en märkvärdig produkt.

#3
2014-09-23 18:09

Touran finns kvar. Denna sportsvan ersätter golf plus.

#4
2014-09-23 19:22

Det här är en bil som inte kommer bli jättevanlig trots att det är en VW.
Vi gillar ju som sagts förr kombibilar så denna modell blir väl som Golf Plus i försäljning kontra de vanliga modellerna.
Den så kallade *premiumlösningen* funkar inte på smala bilar. Då blir det tre ynkliga smala stolar.
För småväxta människor.
Så Golf Sportsvan är en alldeles utmärkt bil- det är ju en VW. :-)

#5
2014-09-23 19:32

Överförbrukningen är väl inte mycket att säga om, finns det ens någon bil som är uppgiven under 0,45 som klarar det i verkligheten?

#7
2014-09-23 21:31

Helt enkelt en riktigt bra bil i mellansegmentet!

#8
2014-09-25 11:15

Varför envisas ViB med att testköra de motorsvagaste VW?
Går man upp i motorstorlek till exempelvis 150hk så stämmer förbrukningen.
Har snart kört min Golf GTD med 170hk i tre år och förbrukningen är exakt som angivet.
OM ni skall köra en snåldiesel runt 100-110hk så får ni inte använda AC, all elektronik skall vara avstängd och man skall krypa iväg på 2:ans växel. Men vem kör så???
Så snälla ViB, testkör mellanstorleken i framtiden och inte den minsta motorn.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.