Nästa artikel
Så här kan Volvos elbil se ut
Nyheter

Så här kan Volvos elbil se ut

Publicerad 31 januari 2018
Liknar konceptet 40.2 och kommer 2019. Räckvidden kan bli så mycket som 50 mil.
Volvo har tidigare berättat att de kommer att lansera sin första helt eldrivna bil 2019. Den kommer att baseras på CMA-plattformen för kompakta bilar, alltså samma grund som nya XC40 vilar på.

Volvo har ännu inte visat hur elbilen kommer att se ut, men nu säger sig brittiska motorsajten Autocar veta att den designmässigt tar efter konceptet 40.2 som visades på vårkanten 2016. Syskonkonceptet 40.1 som visades vid samma tillfälle mynnade sedan ut i suven XC40 och den coupéliknande crossovern 40.2 ska alltså vara förebild för den helelektriska Volvon.

 

Volvo visade upp designriktningen på 40-serien via två koncept i maj 2016. Konceptet närmast i bild blev senare XC40.

Autocar har pratat med utvecklingscehefen Henrik Green och han säger att Volvo just nu testar uppbyggnaden av drivlinan för att kunna maximera räckvidden. Målet är att erbjuda upp till 50 mils räckvidd:
– Vi bygger ett modulärt system i både batteristorlek och elektrisk motorkonfiguration för att kunna möta olika kundgrupper. Målet är att kunna nå den breda massan med kostnadseffektiva lösningar och sedan möta premiumsegmentet med mer motorkraft och längre räckvidd.

Diskutera: Vad tycker du om utseendet på koncept 40.2?  

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.