Nästa artikel
Polisen ska jaga aggressiva förare
Nyheter

Polisen ska jaga aggressiva förare

Publicerad 17 oktober 2011 (uppdaterad 18 oktober 2011)
Polisen i Stockholm inleder nu en insats mot aggressiv körning. Vårdslösheten i trafiken beskrivs som ett allt större problem.
Den här veckan sjösätter polisen i Stockholmsområdet en riktad insats mot vad man själva kallar aggressiv körning. Bevakningen förstärks med extra poliser längs vägarna. Vårdslösa bilister som genomför farliga omkörningar, kör mot rött, korsar spärrlinjer, håller för korta avstånd och kör i bussfiler ska stoppas. − Vi ser mycket allvarligt på dessa beteenden. Många vittnar om att problemen med hänsynslös och aggressiv körning har ökat i Stockholms län, vilket driver upp tempot i trafiken och ökar olycksriskerna, säger länspolismästare Carin Götblad. Polisen kommer att koncentrera insatsen till vältrafikerade vägsträckor och platser där många bryter mot trafikreglerna, vid skolor och vid platser där risken för olyckor är hög. Diskutera: Vad tycker du om polisens insats? Bör den utökas?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-10-17 16:08
Peugeote-Pär

Då är ju frågan... Vad tycker Polisen igentligen är aggresiv körning??
Skulle tro typ 120 på 110 väg eller något sådant töntigt!!
NÄ lägg pengar på riktig aggresvi körning och gör lite nytta på riktigt!!

#2 • Uppdaterat: 2011-10-17 16:13
Raymond K (ej verifierad)

Detta är verkligen välkommet. Har sagt tidigare att attityderna i trafiken måste börja förändras annars blir det det samma "roadrage" i Sverige som det finns i Usa där folk i trafiken skjuter ner varandra.
Utöka gärna denna insats inom alla polisområdena.
Hatar dom som kör upp i baken på en bara för att man inte kör ut till vägrenen innan ett backkrön så att dom kan komma förbi så fort som möjligt och jag kör ändå aldrig "slött".
Peugeot-pär har du verkligen läst artikeln?

#3 • Uppdaterat: 2011-10-17 16:25
Peugeote-Pär

Oj då för det dom skriver är ju bra att dom ska bli hårdare på... Men har en känsla att det kan gå till överdrift, är ju ändå Svergie vi pratar om.
Men visst folk som kör mot rött och kör fort vid skolor m.m ska straffas...

#4 • Uppdaterat: 2011-10-17 16:33
Peugeote-Pär

Jo då ska det stå :)

#5 • Uppdaterat: 2011-10-17 17:23
hultarn

Jag tror att mycket av detta beteende kommer sig av att man känner säker och skyddad i sin bil. Det är flera kvadratmeter av plåt och krockkuddar som skyddar. En mindre smäll lär inte ens kännas. Dessutom är det den andre idiotens fel att det smäller... ;-)

En kompis till mig sa:
"Det skulle sitta en stålkona mitt i ratten som pekar mot bröstet, då skulle folk köra lite lugnare..."

Och visst har han en poäng i det.

De här som tränger sig förbi trots mötande trafik, de som ligger 2 meter bakom och pressar, de som kör ut och tror att accet räcker, de som inte släpper in nån i kön... de som skiter i att blinka, men gärna använder tutan..
Med andra ord: de som inte de värdelösa kamerorna kan fånga - det är dem som polisen ska ta.

#6 • Uppdaterat: 2011-10-17 17:43
Roy J

Äntligen, äntligen fokuserar man på något annat än bara fartöverträdelser!
Det finns ingenting annat som har större effekt än att förändra attityder.
Påtala alla dessa totalt onödiga trafikbrott som att köra över heldragen linje, inte använda blinkers i rondell med mera. Plocka ner allt på en riktigt låg nivå för att markera! Här är gränsen! Vi accepterar inte nonchalans i trafiken. Reglerna gäller inte godtyckligt,utan alltid och för alla.

Genom att stoppa, påtala och helt kort motivera - och detta i stor skala - så kan man kanske åstadkomma något vettigt.

Vi är faktiskt alla en del av trafikmaskineriet och kan inte köra omkring som egotrippade idioter som var och en tillåter sig att göra helt egna tolkningar av trafikreglerna.
Att så många inte ens kan följa de löjligt enkla rondellreglerna visar ju bara vilken oerhört låg nivå det är på trafikmoralen och därmed kunskaperna.

#7 • Uppdaterat: 2011-10-17 17:56
KaptenOberkommando

I hur många inlägg har jag tjatat om att det är just de här felbeteendena som resurserna främst behöver läggas på?! Antalet dödsolyckor skulle reduceras med 95 procent om vi fick ordning på alla dessa jönsar på vägarna.

#8 • Uppdaterat: 2011-10-17 19:38
Pender

Jag håller nog med Pegga-Pärra här. Lite aggressivt bör man få köra. Särskilt om man kan hänvisa till att chefen eller frugan varit dum. Eller om man är en allmänt hunsad typ, när man står naken utan sin bil. Eller som Pärra skriver: "Det är ju ändå Sverige vi talar om." Vi är inte skapade för att blinka ut oss från rondeller.Det räcker att övriga Europa håller på med såna onödigheter. Som svensk uppskattar man istället de trevliga köer som skapas kring rondeller.

#9 • Uppdaterat: 2011-10-17 20:34
Rustan Werling

Skönt att polisen kan ta fast alla snorungar i varierande åldrar som kör som biltjuvar. Då kan man lugnt och sansat tuffa vidare i lagstadgad hastighet + moms. Gärna i en ombonad BMW.

#a • Uppdaterat: 2011-10-17 21:29
Peugeote-Pär

I Sverige så kör du som en "biltjuv" om du kör 100 på 90 väg...
Gud vad roligt det är att köra bil i Sverige :P

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.