Nästa artikel
Nya Golf nästan färdigtestad
Nyheter

Nya Golf nästan färdigtestad

Publicerad 29 augusti 2019
I höst kommer generation åtta av Volkswagens storsäljare. Så här ser den ut med zebramönster.

Tyska biltillverkaren Volkswagen meddelar att prototyper av nya Golf är i slutfasen av vägtesterna. Det är en av dessa prototyper som syns på bilden i svartvitt kamouflagemönster. Tittar man extra noga ser man att Volkswagen har petat in ordet ”Golf” i sidan av bilen. 

När vi tidigare i år fick se en skiss av insidan sa Volkswagen att premiären av bilen blir i oktober. Biltillverkaren avslöjar att femdörrarsbilen förutom digitaliserad och uppkopplad förarmiljö kommer att ha elektrifierade drivlinor och assisterad körning. 

Diskutera: Ser du fram emot premiären av nya Volkswagen Golf?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2019-08-29 08:51
Svenne60

Den ser inte ut som en Golf längre. Kommer att tänka på Peugeot 308. Varför inte behålla dagens utmärkta design i den nya generationen? Som folk känner igen. Eller varför ta fram en ny generation överhuvudtaget, den nuvarande är ju hypermodern

#2 • Uppdaterat: 2019-08-29 09:00
Henrik M

Svenne: Har du sett bilderna? Den ser ju mer eller mindre exakt likadan ut som den gamla i formerna, och den förförra, och den förförförra etc......som vanligt är VAG sjukt tråkiga i sin design. Tar ett kalkerpapper och sen ändrar lite här och där mest för man måste.......och varför man utvecklar en ny generation? Förstår du inte det? Allt sitter inte i skalet, den gamla generationen kan troligtvis inte på ett smidigt sätt anpassas för all ny teknik m.m som finns nu eller de ser kommer implementeras under denna generations livslängd. Sen kan jag tycka det är helt onödigt med, men av en annan anledning, de tar nu fram ID3 som är i Golfstorlek, hade VAG haft lite "balls" hade de lagt kört nuvarande Golf 1 år till och sen lagt ner den till förmån för ID-serien helt.

#3 • Uppdaterat: 2019-08-29 09:04
Saabium

Kommer säkert bli en "killer".

#4 • Uppdaterat: 2019-08-29 11:00
K_Klabbe

Henrik M: Håller med om att det vore kul om de satsade på ID3 istället. Gissar dock att tillgången på batterier för att sälja kanske 1milj bilar /år är lite för låg ännu.

#5 • Uppdaterat: 2019-08-29 11:20
L. Mäkinen

De har väl inte ens satt spaden i marken i Salzgitter för den nya batterifabriken?

#6 • Uppdaterat: 2019-08-29 12:40
Peter B

Hoppas att dom får ordning på kvalteten som sedan länge varit märkets akilleshäl. En VW och dessutom en ny modell, känns inte så lockande. Tur att det finns andra som är modiga!

#7 • Uppdaterat: 2019-08-29 12:58
saabnisse

Nåja, klaga inte på att den är för lik den förra generationen, det här zebramönstret fanns inte tidigare.

#8 • Uppdaterat: 2019-08-29 13:29
Styggavargen

Varför ändra något som funkar bra. Designen skall inte gå före aerodynamik och praktiska saker. Det var precis det som hände Volvo, ifrån en av de mest praktiska bilar som fanns, gjorde man design som motarbetar allt vad sunt förnuft var. Bilarna blev trånga och opraktiska.

#9 • Uppdaterat: 2019-08-29 14:33
Diesel

Håller med styggavargen varför ändra något som funkar bra. Den slätstrukna designen är Golfens stora styrka, den är lätt igenkänningsbar och ser inte gammal ut efter flera år. Golfen är en allarounder som är bra på många saker vilket gör den till en storsäljare och klassens benchmark

#a • Uppdaterat: 2019-08-29 15:08
Henrik M

Stygga: Att Volvo blivit trånga och opraktiska är en lögn o rykte från de som inte haft nån eller är avis. Jag körde V90 i 12.000 mil, det efter 2 st. 70-bilar på raken. V90 är rymligare i kupén, bredare och djupare bagage med vilket är det man använder, enda som är mer opraktiskt är sluttningen om man kör diskmaskin utan att fälla baksätet......och det gör man såååå ofta....

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.