Nästa artikel
Nya BMW 2-serie Active Tourer – alla bilder, filmer och fakta
Nyheter+74 bilder+Filmer

Nya BMW 2-serie Active Tourer – alla bilder, filmer och fakta

Publicerad 14 februari 2014 (uppdaterad 14 februari 2014)
Med framhjulsdrift, trecylindrig motor och högbyggd kaross ska nya flexbilen BMW 2-serie Active Tourer utmana Mercedes B-klass.

 

BMW brukar vara synonymt med drivning på bakhjulen, men nya 2-serie Active Tourer ruckar på den principen. Bilen är byggd utifrån en ny framhjulsdriven plattform, som också utgör grunden för nya generationen av koncernkollegan Mini.

Mellan stötfångarna mäter den bayerska flexbilen 4,34 meter, det är två centimeter kortare än Mercedes B-klass, som blir den största konkurrenten. Enligt BMW är utrymmena ett av modellens starka kort; fram- i stället för bakhjulsdrift och tvärställda i stället för längsmonterade motorer har frigjort utrymme i kupén.

BMW har också fokuserat på att göra bilen lite mer flexibel. Baksätet är tredelat och förutom att det går att skjuta på längden kan stolsryggarna också lutas. Lastvolymen är 468 liter men utrymmet kan utökas till 1 510 liter om baksätet fälls. På tillvalslistan finns en funktion som öppnar bakluckan via en fotrörelse under bakre stötfångaren.

Tre motorer står till förfogande. Under huven på 218i sitter en ny trecylindrig bensinare som ger 136 hästkrafter. Det starkaste alternativet heter 225i och då är det en fyrcylindrig bensinmotor som utvecklar 231 hästar som gäller. Snålast, med en angiven förbrukning på 4,1 l/100 km, är dieselfyran 218d. Sexväxlad manuell låda är standard, åttastegad dubbelkopplingslåda är tillval. Fyrhjulsdrift kommer senare.

Nya BMW 2-serie Active Tourer premiärvisas i samband med bilsalongen i Genève i början av mars och börjar säljas strax därefter. Svenska priser är ännu inte officiella.

Diskutera: Vad tycker du om BMW:s nya flexbil?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-02-14 09:00
Pi

Utseendemässigt en oblyg kopia av Ford C-max men det gör ju inte bilen sämre.
Insidan ser dock betydligt bättre ut än C-max. Tycker generellt att den ser bra och lovande ut - sen är frågan hur man positionerar den prismässigt.

#2 • Uppdaterat: 2014-02-14 09:25
Stefan Eriksson

Bilen ser ut som en traditionell flexibil-C-max, B-klass mfl. Det är inget fel med det, däremot anser jag att BMW gör fel som ger sig in i det bilsegmentet. Det är helt fel för deras varumärke att lansera en flexibil, jag tyckte att Mercas varumärke fläckades när de lanserade flexibilar. Flexibil för mig är funktionalitet före flärd och exklusivitet, det sistnämda är för mig BMW image.

#3 • Uppdaterat: 2014-02-14 09:29
Kalle2

Någonstans här gick gränsen för mig, BMW var ett märke för entusiaster men nu är det ingen magi med märket längre, BMW har tappat sin själ, jag intresserar mig inte längre för BMW och köper så klart inte heller någon mer bil av det märket...adjö

#4 • Uppdaterat: 2023-03-21 08:26
Gäst (ej verifierad)

Nu förstår jag inte riktigt Kalle2
Blir BMWs övriga bilar sämre pga denna modell, eller är prestigen viktigare för dig än bilen i sig?

#5 • Uppdaterat: 2014-02-14 09:40
mawno

Meningslös bil. Ser inte ut som en premium bil, så varför köpa denna istället för focus/kia/whatever? BMWs styrka traditionellt är ju motorstarka bilar med bakhjulsdrift. Känns som att varumärket urvattnas, varför ska alla bilmärken göra bilar i alla segment?
BMWs tidigare 4cylindriga motorer har ju inte direkt varit någon höjdare, hoppas de lyckas bättre med denna.

#6 • Uppdaterat: 2014-02-14 09:50
månssons

Varför är er bildvisare fortfarande helt jäkla värdelös? Riktigt långsam, med varje bild laddas sidan om och bara allmänt osmidig eftersom man lämnar själva artikeln. Ta tillbaka den gamla där bilden kom upp i ett eget litet fönster!

OnT: Lite trist att åtminstone jag inte alls tänker BMW när jag ser den i profil och jag skulle nog vilja säg att B-klass är klart snyggare. Ett test hade varit intressant!

#7 • Uppdaterat: 2014-02-14 10:37
Raphael

Välkommen till minibussarnas härliga land BMW, det tog tid för er men nu är ni välkomna bland Citroën och Renault som sedan många år har varit marknadsledande i Europa i segmentet för minibussar. Ni har en exteriör som ser ut som en utdragen Kia Venga, men det må vara er förlåtet då detta är ert första försök. :) Varför bara 463 liter? Min C3 Picasso klarar 500 liter som mest under insynsskyddet och min bil är mycket kortare. En till sak som är tråkigt - ni kör med tjocka A-stolpar som försämrar sikten istället för panorama vyn genom dubbla A stolpar med en främre tunnare och en bakre tjockare och så stora rutor. Med tanke på er långa utvecklingstid borde ni haft tid att komma på en bättre lösning, eller är idén att man inte ska se trafikljusen? :)

#8 • Uppdaterat: 2014-02-14 10:44
Pi

Enligt AMS så kommer priserna att börja på drygt 250.000 kr så med BMWs sedvanliga tillvals-policy så lär det väl snarare bli över än under 300.000 kr med minsta motorn...

#9 • Uppdaterat: 2014-02-14 10:55
Styrbjörn

Vad i hela världen,

Ingen 6:a och ingen bakhjulsdrift i en familjebuss som liknar en kil? Inte nog med att verkstäderna är nonchalanta och okunniga, nu är även bilarna helt ointressanta. Var som när BMW byggde en SUV och marknadsförde den som "den ultimata stadsbilen". Men det gäller att anpassa bilarna efter tjänstebilsmarknaden, låg förbrukning och utan själ.

#a • Uppdaterat: 2014-02-14 10:56
saabnisse

Äntligen en BMW som jag kan tänka mig.
Jag tycker att den här var riktigt snygg med en ljus och trevlig inredning.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.