Nästa artikel
Mercedes: Solid state-batterier kanske inte behövs
Nyheter

Mercedes: Solid state-batterier kanske inte behövs

Publicerad 2024-01-17 06:50
Stora framsteg för dagens batteriteknik gör att den tidigare så hajpade solid state-tekniken kanske blir onödig, enligt Mercedes utvecklingschef.

Mercedes är en av många biltillverkare som just nu utvecklar solid state-batterier till framtida elbilar. Det är en teknik som bland annat ska öka energitätheten och som beskrivits som ett stort genombrott inom batteriteknik.

Men nu uppger Mercedes utvecklingschef Markus Schäfer att solid state-batterierna kanske inte kommer behövas. Anledningen är att utvecklingen av vanliga litiumjonbatterier gått framåt.

I en intervju med Autocar säger han att solid state-batterier och vanliga litiumjonbatterier kan prestera lika bra resultat när det gäller kostnad och energitäthet. När det gäller säkerheten har solid state-tekniken fortfarande ett övertag, men även där förväntas utvecklingen gå framåt för litiumjonbatterierna.

– Så många människor har jobbat på de konventionella cellerna och gjort dem så mycket bättre. Teknikerna är i en tävling med varandra och vem som kommer vinna vet jag inte, säger Markus Schäfer.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.