Nästa artikel
Mercedes Cabriolet gör S-klassfamiljen komplett
Nyheter

Mercedes Cabriolet gör S-klassfamiljen komplett

Publicerad 3 september 2015 (uppdaterad 3 september 2015)
Mercedes-Benz S-klass erbjuder taklös lyx.
Nu har Mercedes-Benz släppt bilder och specifikationer på nyaste medlemmen i S-klassen.
Den sjätte varianten S-klass är den första taklösa 4-sitsaren från Mercedes sedan 1971 och ska börja levereras under 2016.

– Två år efter premiären är nu S-klassfamiljen komplett, säger Thomas Weber, styrelsemedlem och ansvarig för utveckling på Mercedes-Benz Cars.

Tygtaket har tre lager och stängs eller öppnas på 20 sekunder. Det finns i färgerna svart, mörkblått, beige och mörkrött.

Det finns en hel drös tekniska hjälpmedel som ska göra den taklösa resan så behaglig som möjligt. Förutom den vindskyddande aircap finns också ett helautomatiskt klimatkontrollsystem som med hjälp av flera sensorer utplacerade i bilen ska kunna ge ideala temperaturförhållanden för alla fyra åkande i cabrioleten.

20150309084308.jpg?itok=Xp31PTDX

Liksom på andra cabrioletmodeller från Mercedes-Benz har även denna modell utrustats med värmesystemet Airscarf. Placerat i nackstödet förlänger det cab-säsongen då förare och passagerare kan njuta av varma vindar med taket nere.

För cabrioletspekulanter finns två utföranden att välja på, båda V8:or: Antingen S 500 med en 4,8 liters motor på 455 hk eller S 63 AMG 4Matic med 5,5 liters motor på 585 hk. Inga priser är officiella än, men det gäller nog att gräva djupt i plånboken.
 
Diskutera: Vad tycker du om nya S-klass cabriolet?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.