Nästa artikel
Mercedes S-klass som cabriolet
Nyheter

Mercedes S-klass som cabriolet

Publicerad 25 augusti 2015 (uppdaterad 26 augusti 2015)
Mercedes S-klass som cabriolet.
Innan debuten på Frankfurts bilsalong i september visar Mercedes upp lyxbilen S-klass med tygtak och plats för fyra. Här är första riktiga bilden.
Mercedes lyxmodell S-klass kom som en kortare, lägre tvådörrars kupé för ett år sedan och nu är det alltså avslöjat att bilen även får tygtak. I dag släpptes första bilden på bilen där den ses posera brevid sin föregångare.
 
”Efter 44 år kan vi åter erbjuda vänner av vårt företag en öppen variant av S-klass. Nya S-klass cabriolet symboliserar vår passion för individuell och tidlöst exklusiv mobilitet”, skriver svensken Ola Källenius som i år avancerat till en plats inom Daimler-koncernens ledningsgrupp.

S-klass cabriolet rapporteras bli en av de serieproducerade bilarna i dag med största tygtaket på marknaden. Karossen ska enligt rapporter bli samma S-klass Coupé och även taklinjen blir snarlik tvådörrarsversionens.
 
Mercedes vindavisande ”läpp” i ovankant av vindrutan, kallad Aircap, kompletterat med varmluftutblås i nackstöden samt uppvärmda säten och armstöd ska göra S-klass till världens bekvämaste cabriolet, hoppas tillverkaren.
 
Mercedes Aircap
20152508124633.jpg?itok=6X4My-aJ

 
Motorerna blir inledningsvis samma 4,7 liters turboladdade V8:a med 455 hk som i kupémodellen, senare kan en 5,5 liters V8 från Mercedes-AMG med närmare 580 hk komma att erbjudas i lyxcabben.
 
Diskutera: Vad tycker du om Mercedes S-klass Cabriolet?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-08-17 12:29
Hackenbush

Snygg vagn verkligen men jag är inte helt nöjd med baken på den.
Fronten ser vass och hungrig ut medan baken ser avmätt och lite mesig ut.
Men totalt sett är bilen linjeskön.

#2 • Uppdaterat: 2015-08-18 11:50
Roy J

Jo, den ser faktiskt helt OK ut. Man har hållit plåtvecken i schack.

#3 • Uppdaterat: 2015-08-25 17:03
jete

För få hästar!!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.