Nästa artikel
Lista: Topp tio från bilsalongen i Paris
Nyheter

Lista: Topp tio från bilsalongen i Paris

Publicerad 7 oktober 2014 (uppdaterad 7 oktober 2014)
Efter ett par intensiva dagar på bilsalongen i Paris är det dags att sammanfatta intrycken. Här listar vi de tio mest intressanta bilarna på årets mässa.

Märkesprofilering var ledordet i år. De flesta tillverkarna vill peka på sin särart och inte minst jätten Volkswagen Group satsade stort på att visa vad varje märke står för. PSA visar också tydligt att Citroën och DS inte är samma märke med hjälp av konceptbilen Divine. Satsningarna på miljöbilar syns tydligt, fler och fler hybrider visas och utsläppsnivåerna diskuteras ivrigt i alla montrar på mässan.
 
1. Passat GTE plug-in-hybrid. Ingen går i taket av den här lanseringen, men detta är en bil som jag tror vi kommer få se mycket av i Sverige. När tjänstebilarna når ut på begagnatmarknaden kan detta bli en av de första riktigt folkliga plug-in-hybriderna.
 
2. Divine DS, PSA:s konceptbil som ska visa upp DS som ett självständigt märke. Inget för normalkonsumenten men sidenklädsel och Swarowski-kristaller är faktiskt ett ganska roligt grepp för att skilja sig från andra premiummärken.
 
3. Peugeot Quartz, även detta ett spännande koncept från PSA. Crossover-modellen som förväntas gå i produktion, kanske i något mer nedtonat format, får mig att tänka på batmobilen. I alla fall när Batman börjat bli lite till åren och behöver ett högre insteg.
 
4. XC90, Volvos enda bil på mässan. Självsäkert av Volvo, om än lite tråkigt.
 
5. AMG-GT, Mercedes senaste prestandabil tåls att tittas på. Den kommer knappast att bli plånboksvänlig, men snygg är den.
 
6. B-klass Electric Drive, Mercedes uppdaterade B-klass med batterisystem från Tesla lovar 20 mils utsläppsfri körning. Om det stämmer och snabbladdningsmöjligheterna blir bra så kan detta bli en tjänstebilsfavorit.
 
7. Bugatti Les Légendes. Sex modeller som tillverkas i ”serier” om tre av varje. Mer lyx än förstånd men de arton bilarna blir nog inte svårsålda.
 
8. Skoda Fabia, med nya säkerhetssystem, nytt infotainmentsystem och en ny kombivariant kan vi räkna med att få se en hel del av den här bilen på svenska vägar framöver.
 
9. C4 Cactus Airflow, Citroën räknar med att lufthybridsystemet ska finnas till alla deras modeller om fem år. Hur populärt det blir är svårt att sia om, men det ska bli intressant att följa utvecklingen.
 
10. Seat Leon X-perience, Seats crossoversatsning kan komma att bli en storkonkurrent till Skoda Octavia Scout och har potential att bli riktigt populär i Sverige, inte minst bland husvagnsägare.

Diskutera:  Vad tycker du är mest intressant från bilsalongen i Paris?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-10-07 16:19
VW Polo 2012

Snitsig bild på Eiffeltornet i lacken på jag förmodar är en bil. Den kunde ni själva ha vunnit 1a pris i er fototävling.

#2 • Uppdaterat: 2014-10-08 09:28
johafor

Renault Espace måste väl ändå kicka ut nån från den där listan?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.