Nästa artikel
Återkallat – märke för märke
Lista

Återkallat – märke för märke

Publicerad 28 april 2015 (uppdaterad 28 april 2015)
Vi har granskat återkallelser i av bilar i Sverige mellan 2006–2014. Är din bil med?
Bilar som kan tappa hjulen, förlora broms- eller styrförmågan, börja brinna eller där krockkuddarna inte fungerar som de ska. Vi har granskat återkallelserna av bilar i Sverige. Är din bil med på listan?
Miljoner bilar världen över har återkallats de senaste åren för vad som kan vara livsfarliga fel. Vi har granskat återkallelserna av bilar i Sverige.

I nummer 6 av Vi Bilägare har vi listat märke för märke när biltillverkarna har rapporterat återkallelse i Sverige, och vilka modeller som är drabbade. Uppgifterna avser tiden 2006–2014.

»Hård konkurrens gör att bilarna ibland släpps för tidigt.«
 
Läs detta och mycket mer i Vi Bilägare nummer 6/15, ute i butikerna nu!
Klicka här för att läsa mer om prenumeration.
20152804084607.jpg?itok=PQ5rq9mI
Återförsäljarlistan hittar du i pdf-filen intill artikeln.

Relaterade dokument

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2015-04-29 10:10
PREVIA

Så här ser det ut på USA återkallelser, där man kan utläsa återkallelser per försåld bil.
http://blog.caranddriver.com/recall-throwdown-analyzing-automakers-recall-history-in-the-past-30-years-who-is-worst/
Jag tycker att det är bra att man återkallar typfel på bilar ,och inte som min grannes Hyundai Accent där rattstången bytes ut på alla sålda bilar för 18 000 kr per bil men som Hyundai lyckades få kunderna att ta på maskinskadeförsäkringen som härmed höjer försäkringskostnaden oss alla. Samma sak med VB Peugeot där hela motorn byttes ut för att vevhusventilationen frös, men det gjorde inget då maskinskadeförsäkringen stod för kostnaden tyckte VB.
Jag tycker att maskinskadeförsäkringen kan läggas som en enskild försäkring så vi andra slipper vara med att betala slapphänta försäkringsbolag som släpper igenom skador som borde hamna på kostnadsfria återkallelser av biltillverkarna för deras konstruktionsfel.

#c • Uppdaterat: 2017-02-04 20:56
Joker 1951

Jag fattar inte varför vi bilägare ska stå för Tex VAGs massor med allvarliga fel som det är på bilarna,att vi kunder ska står för våra maskinskadeförsäkringar helt vansinnigt ! Låt VAG stå för hela skiten så löser dom nog problemen lite fortare! Har själv jobbat inom VAG så jag pratar inte i nattmössan, har själv råkat ut för DSG-lådan rasade 2800mil gick den, och jag hadde massor med kunder som råkat ut för samma sak och vi ska inte prata om kamkedjan! helt otroligt att det får fortgå, varför säger inte försäkringsbolagen ifrån ? Vad händer med dessa bilar när garanti är borta? Nej aldrig mer VAG för dålig kvalitet.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.