Nästa artikel
Bilfrågan: Vanligt fel på Volvo V70?
Bilfrågan

Bilfrågan: Vanligt fel på Volvo V70?

Publicerad 5 juni 2013 (uppdaterad 5 juni 2013)
"Jag har en Volvo V70 som tändningslåset har havererat på. Den har rullat cirka 10 000 mil. Är detta är vanligt?" Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik.

FRÅGA:
Jag har en V70 -07 som tändningslåset har havererat på. Den har rullat cirka 10 000 mil. Är detta är vanligt? Kostnad cirka 4 000 kronor.

Rolf Andersson, Jönköping

SVAR:
Tändningslåset är en avancerad komponent med flera mekaniska och elektriska funktioner. Det utsätts för slitage och kan därför haverera som vilken annan komponent som helst.

Det är inte vanligt men heller inte unikt. I vissa fall kan bytet bli dyrt så den uppgift du fått låter rimlig i sammanhanget.

Bengt Dieden, Vi Bilägare

Diskutera: Hur skulle du svara på frågan?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2014-10-14 11:26
Mistro

Ännu en skribent som tycks förvånad över att deras begagnade Volvo går sönder och svaret är alltid det samma att: JO även Volvobilar går sönder och kostar dessutom en bra slant att laga. De senaste tre månaderna har jag blivit uppringd 4 gånger ifrån en bekant som kör just en V70 som tyvärr har råkat ut för diverse fel. Senast var det instrumenteringen som gav upp och några sådana var inte så lätta att hitta på skroten. Varje gång påpekar hen det märkliga i hur dyrt det blir samt att det ju är en Volvo. Nu är bilen efter 1,5 år till salu då ägaren inte har råd att köra den längre. Slutcitat: ALLA bilar går i sönder och det kostar inte längre som att fixa till en 240. Så länge som repkostnad stannar runt de nämnda pengarna tycker jag dock inte att man borde klaga så mycket. Är 4000kr en katastrof så borde man absolut ha valt en annan bil ...helst mindre och nyare.

#c • Uppdaterat: 2016-12-25 19:30
J.L

Hade en ny V70II 2008 och kan nog bara konstatera att som privatperson köpa en Volvo kräver en rymlig plånbok. Bilen kostade 375 000 kr och efter 14000 mil tre år senare säljas för 130 000 kr. Närmare en kvarts miljon i värdeminskning. Dessutom hade bilen reparationer som jag inte gjorde men var offererade på storleksordningen 40 000 kr. Bussningar bakvagn, växelförare manuell låda, hjälpcylinder koppling droppade rost från underredet på garagegolvet. Hög bränsleförbrukning trots diesel. Bilen hade varit inne för växellådsbyte på grund av felaktigt montage av växelförare från det bilen var ny, vid ca 6000 mil. Det tråkiga är att de 9 föregående Volvobilarna jag hade var allt annat än felfria. En gammal slogan från sjuttiotalet "Har du råd att inte köra svenskt ?" Svaret på frågan är att om man köper bilen som privatperson är nog snarare "Har du råd att åka Volvo?"

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.