Nästa artikel
Rosttest: Citroën C4 Coupé 2.0i VTS
Rost

Rosttest: Citroën C4 Coupé 2.0i VTS

Publicerad 22 september 2009 (uppdaterad 28 november 2016)

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Citroën C4: Huv i aluminium, framskärmar i plast och en modernt byggd kaross med få skarvar. C4 är i grunden vettigt konstruerad för att motstå rost. Plus blir det också för bra skärmkanter bak, bränsletank i plast, att bilen har stänklappar och att innerskärmarna är vältäckande.

Det som i första hand drar ned betyget är att invändig behandling helt saknas i dörrar, baklucka och i balkarna under bilen. Underredet har dessutom många otätade skarvar och ett tveksamt slitskydd.

- Med bättre behandling från fabriken skulle C4 ha goda chanser att få högsta betyg, säger Vi Bilägares rostskyddsexpert Thomas Widström i en kommentar.

Rostskyddsgaranti: 12 år.       

Testinformation

Betyg rost: 3 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.