Nästa artikel
Läs vad våra krogtestare tycker
Resor

Läs vad våra krogtestare tycker

Publicerad 1 november 2007 (uppdaterad 23 september 2010)
Vi Bilägares testpatrull har besökt alla vägkrogar under två dagar. Vi beställer minst två rätter  på varje restaurang, helst dagens rätter när de finns. Vi smakar dessutom på salladsbordet och testar kaffet.
På samma sätt som Superlight R500 får en att känna sig gammal och stel får T1 Samba en att känna sig ung och smidig. Runt en Samba är dagarna långa och nätterna korta.

Relaterade dokument

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2007-11-05 13:09
Hasse (ej verifierad)

Sillakrog söderut ok nottur wn katastrof.ar där igår efter att få stå 8-10min och vänta på npbin astt beställa maten av så åkte jag igen.
Det såg allmänt stökigt ut.

#2 • Uppdaterat: 2008-04-14 09:48
Björn (ej verifierad)

Det är synd att det i stort sett finns bara hamburgare längs vägen från STHLM-Helsingborg inget roligt för utländska turister som vill äta svenskt MacDonalds Burger King Max ock Frasses fantastiskt
det borde vara Vägverket uppgift att sköta detta som i Tyskland

#3 • Uppdaterat: 2008-07-09 01:52
Johan (ej verifierad)

Måste säga att jag tycker det är tråkigt att vägkrogarna kör med så mycket halvfabrikat i maten.
Man får ju inte känslan av hemlagad mat precis.
Kan tillägga att rödspättan jag åt på Vätternleden Ölmstad förra veckan framkallade kväljningar.

#4 • Uppdaterat: 2011-05-19 21:19
Matställen på E 4

Jag håller med Björn som den 14 april 2008 skrev att:

"Det är synd att det i stort sett finns bara hamburgare längs vägen från STHLM-Helsingborg inget roligt för utländska turister som vill äta svenskt MacDonalds Burger King Max ock Frasses fantastiskt
det borde vara Vägverket uppgift att sköta detta som i Tyskland"

Idag är den 19 maj 2011 och det har tyvärr inte blivit bättre. Kommer man från Tyskland med färjan, runt lunch tiden, och vill fortsätta direkt till Sthlm hittar man absolut inga matställen. Ljungby är ju en katastrof.

Vi reser ganska ofta längs E - 4 från norra till södra Sverige dvs. från Tönnebro till Helsingborg och man kan i över huvud taget bekräfta att bilägare kan förlita sig på MC Donalds eller MAX. Den svenska mattraditionen har helt och hållet försvunnit. Efter Tönnebro är det totalt stopp på matställen.

Gävlebro har uppvärmd mat som kostar mer än den smakar, och i Hagsta är det inte bättre.

Dragon Gate – det stora nybyggda hotellet på den nya E4 mellan Uppsala och Gävle - är nästa fiasko. Vi har stannat där i cirka 10 gånger utan att en enda gång kunna äta någon mat. Nu för tiden kör vi bara förbi det. Vi har tappat tro på att det blir någonting av det. Fast på utsidan ser det jättebra ut.

Man kan alltså åka längst den nya E 4-an utan att se skymten av ett svenskt matställe.

De enda ”matställen” som erbjuds på E – 4-an, och som är ganska fräscha, är trots allt bensinmackarna med sina ”små rätter” och det är ganska tråkigt att Sverige har inte kommit längre med matlagningen.

Det finns ju massor av olika matprogram som teven erbjuder. Det är ju konstigt att ingen av de duktiga äkta kockarna har nappat på en matkedja längs E - an? Det skulle vara kul med snabb husmanskost som en bilägare kan ha råd med.

Bekymrad bilägare

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.