Vi Bilägares forum

Högtryckstvätt

Högtryckstvätt

Vi lurar på en ny högtryckstvätt till sommarstugan. Nuvarande är helt okej men har svårt att rå på havstulpaner bland annat.
För övrigt "Made in West Germany".

Krav är liten. Har därför nu snöat in på Kränzle 1050 P.
Pris utan roterande munstycke: 4.000 kronor med frakt.

Vad tror du ni? Vad vet ni?
Har den tillräcklig punch? Kvalitet? Övrigt?

Uppdaterat: 2018-08-02 08:55

Kommentarer

Eventuellt TS-modellen då man får med dirtkiller men den är ju större...

Uppdaterat: 2018-08-02 09:02

Gjorde en chansning härom året när jag behövde en ny högtryckstvätt och slog till på Clas Ohlsons egna modell - i mitt fall deras då dyraste (runt 2000 kr) eftersom jag bl a ville ha slangvinda med hyfsat lång högtrycksslang - tror det är 8 m. Mycket överraskad av utförande och trycket jämfört med de Nilfisk Alto-modeller vi haft tidigare. Dessutom 5 års garanti vilket jag inte hittat hos andra tillverkare. Det som fungerat sämst på den modell jag köpte (tror inte just den finns i sortimentet längre) är den inbyggda behållaren för tvättmedel och effekten av denna. Den är inte bra men f ö har den fungerat utmärkt - inte minst vid t ex rengöring av "anti-halk-mönstret" på båten vilket de gamla tvättarna inte hade kapacitet nog att klara av. Sen är det två olika system för fastsättning av tillbehör vilket kanske också kan irritera en del men inte mig. Den vanliga högtrycks-lansen med kraftigt metallrör har ett rejält skruvfäste men skall man använda andra tillbehör, t ex borstar, så får man skruva på ett snabbfäste men det så sällan så för oss har det inte varit några problem.

Uppdaterat: 2018-08-02 09:06

Jag har denna http://www.khsmalta.com/index.php/component/virtuemart/tools/power-washer-karcher-k6-600-detail?Itemid=0
Förvisso lite mera vattenflöde, effekt och tryck än den du avser. Men den tar havstulpaner iaf.

Uppdaterat: 2018-08-02 09:15

FXX, kränzles hade upp till 160 bar mot kärschers 150. Nominellt tryck på kärscher har jag inte fått fram.
Högre flöde dock ja, men samtidigt stor luns. Vi har begränsat utrymme. Nuvarande är sjukt liten och smidig.

Uppdaterat: 2018-08-02 09:19
Xanthopteryx skrev:

FXX, kränzles hade upp till 160 bar mot kärschers 150. Nominellt tryck på kärscher har jag inte fått fram.
Högre flöde dock ja, men samtidigt stor luns. Vi har begränsat utrymme. Nuvarande är sjukt liten och smidig.

Jo den är ett as att dra runt på:)
Stirra inte dig blind på trycket! Flödet är viktigare, mera vatten vid lägre bar ger mer effekt än tvärtom, typ. En tvåtums brandslang kopplad till en brandpost blåser sönder rutorna på din bil med 10 bars tryck, ja du förstår principen.
Glömt inte att kolla hur det är säkrat i hamnen också. Vissa kör 6A, andra 10. Jag kör min med 16A trefas med övergång till 230v. Kanske overkill men då är man på "säkra" sidan om man ligger på gränsen.

Uppdaterat: 2018-08-02 09:51

Jag har provat flera högtryckstvättar av olika fabrikat och det som är gemensamt för samtliga är att högtrycksslangarna är av mycket enkelt utförande med en högtrycksdel i hård plast och ett tektil-gummiskydd runt och det gäller att man inte får en kink på slangen och drar i den, då knäcker man plasten och slangen ser ut som en falukorv.
Den bästa tvätten jag har just nu är en fyrtio år gammal Kärcher på 1800W som nu är försedd med en 12m högtryksslang för hydraulik med stålarmering. Det var lite knepigt att anpassa anslutningsnipplarna, men på de här gamla aggregaten var de gängade, det är förmodligen värre med de nya snabbkopplingarna.
Men förutom de dåliga slangarna, de verkar vara lika oavsett fabrikat, är det viktigast att titta på effekten inte på det uppgivna trycket. Man bör ha minst 1800W, helst 2300W som ju är det mesta som går att ta ut ur ett 10 A uttag.
Sedan är det viktigt att kolla flödet som nästan alltid är jämställt med effekten. Det är faktiskt så att en tvätt med ett flöde på 12l/minut och 120B har bättre rengöringseffekt än en tvätt med ett flöde på 8 l/minut och 150B.
Och så är det viktigt att komma ihåg att högtrycket finns bara omedelbart framför munstycket.
Men jag gillar inte för små tvättar, Visst tar de lite plats och är billiga, men en större dyrare tvätt har oftast avsevärt bättre rengöringsförmåga.

Jag minns för några år sedan hur en lantbrukare blev uthängd i pressen och fördömd av okunniga amatörer när han tvättade sina kor med högtryckstvätten.
Korna såg inte ut att lida, han höll ju munstycket över en meter från djuren och där är det verkligen inget högtryck!

Uppdaterat: 2018-08-02 10:05
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Vi har begränsat flöde på insidan från egen brunn där pumpen ligger ett par meter under utloppet på slangen. Kommunalt vatten har vi också men där är bevattningsförbud (inklusive tvätt av båt och bil) varje sommar.
Vi har trefas men enklast om den kan gå på standardsäkring (10), blir så låst annars.
Bortsett från pris och storlek hade kränzles med inbyggd tank varit perfekt. =)

Åter igen, liten och hållbar är viktigt. Den TS-modellen jag nämnde är inte så stor, men för oss är det gränsfall på för stort....

Uppdaterat: 2018-08-02 10:19

Kanske enklare att köpa norsk bottenfärg så slipper du tvätta var 14'e dag :)

Uppdaterat: 2018-08-02 10:50

Jag köpte en stark och effektiv no-name-högtryckstvätt från Bauhaus för några år sedan. För småpengar ingick massor av tillbehör. Jag var helnöjd tills ett rör sprack. Bauhaus hänvisade till en serviceverkstad i Borlänge. De lovade att höra av sig efter att ha beställt delar från Italien. De hörde aldrig av sig och det blev vinter. Nästa säsong kvarstod problemet och jag pratade med Bauhaus och fick nya löften från Borlänge. Till slut lämnade jag tillbaka maskinen. Hos Bauhaus tyckte man detta var en dålig idé för de ville hellre beställa delar(!!!) eller ge mig en likadan maskin. Vad kan man lära av detta? Märkeslösa maskiner kan vara jättebra men bör ändå undvikas om man inte är säker på att reservdelar finns att tillgå.

Uppdaterat: 2018-08-02 12:05

Min erfarenhet av Kränsle 1152 är att det är en grym kvalitet på grejerna
Spollansar i rostfritt stål, gängad anslutning mellan handtag och spollans, stålspunnen 15 m lång gummi högtrycksslang.
Hela maskinen andas kvalitet och är dubbelt så tung som en Gul Kärsher.
Har den ”tyska” modellen på 2800w 10l/min och 130 bar.
Går fint att köra den på 10A om man håller in handtaget vid start av tvätten, eller sätter i 13A säkring som är samma sockel som en 10A.
Sammantaget en riktigt bra maskin, är väl bara slangen som jag tycker verkar vara lite kort på 1050 P, men det är bara du som kan avgöra om det är tillräckligt för dina behov.

Uppdaterat: 2018-08-02 12:17

Längden på slangen är ju plus och minus. Lång slang = mer byngligt och tar mer plats. Kort slang, lättare att hantera men kräver att man flyttar maskinen oftare (om slangen inte räcker).
Det blir ju kompromisser när en maskin som tar liten plats är en faktor, samtidigt som man vill att den skall fungera hyfsat (och att döma av betygen för de små kärschersakerna så är kärschers inte särskilt bra i den mindre formen).

Grym kvalitet gillar vi. Man köper en bra pryl och har den länge. Om jag tolkar den dimmiga etiketten på vår nuvarande lilla västtyska vattenspruta så är den tillverkad 1989. Oljan är bytt åtminstone en eller två gånger under den tiden i allafall.

Uppdaterat: 2018-08-02 12:27
FXX skrev:

Jag har denna http://www.khsmalta.com/index.php/component/virtuemart/tools/power-washer-karcher-k6-600-detail?Itemid=0
Förvisso lite mera vattenflöde, effekt och tryck än den du avser. Men den tar havstulpaner iaf.

Har också en sån, hatar maskinen, inget fel på trycket, men den ramlar omkull när man vill dra ut slangen. Chassi, slang o tillbehör i Biltemakvalite.
Hade en sån som Nisse pratar om tidigare, pajade efter 20 år då jag glömde den ute en vinter.

Uppdaterat: 2018-08-02 16:23
Rikard skrev:

Har också en sån, hatar maskinen, inget fel på trycket, men den ramlar omkull när man vill dra ut slangen. Chassi, slang o tillbehör i Biltemakvalite.
Hade en sån som Nisse pratar om tidigare, pajade efter 20 år då jag glömde den ute en vinter.

Aldrig upplevt det som ett problem. Jag brukar dra ut slangen innan jag använder den, annars riskerar den att välta, drog jag slutsatsen av första gången jag använde den.
Biltemakvalitet vet jag inte hur jag ska tolka? Bra eller dåligt? Inget på min maskin har gått sönder, har haft den i flera år, fungerar perfekt. Rensade mina avlopp från huset ut till gatan för några veckor sedan, samt körde ett varv i dräneringen, helt suveränt bra med avloppsrensaren.

Uppdaterat: 2018-08-02 17:19

Efter att ha haft en gul Kärsher 550 i ca tjugo år så gav den opp.
Kan bara konstatera att den nu närmare dubbelt så dyra Kränzle lirar i en helt annan division både i kvalitet och tvättkapacitet

Uppdaterat: 2018-08-02 18:15

Baserar det på att jag haft/använt maskiner som funkat/känts bättre.
Hade en tidigare K6a med slangrullen nertill på sidan, den hade oxå klart smidigare slang. Den nya har inte samma fäste i maskinen så den gamla slangen går att använda.

Uppdaterat: 2018-08-02 18:34
Guran skrev:

Efter att ha haft en gul Kärsher 550 i ca tjugo år så gav den opp.
Kan bara konstatera att den nu närmare dubbelt så dyra Kränzle lirar i en helt annan division både i kvalitet och tvättkapacitet

Vad baserar du Kränzles kvalitet på? Haft den längre än 20 år?
20 år låter för mig smått otroligt. En högtryckstvätt för mig är lite som en tv eller kaffebryggare. Byts långt innan den går sönder pga. att man vill ha nyare fräschare grejor, lite som vissa byter bil.

Uppdaterat: 2018-08-02 19:01

Smått otroligt med 20 år?
Vår nuvarande, Kärscher 475, förefaller ju vara tillverkad 1989. Fyller alltså 30 år nästa år. Still going strong! Och om det blir en ny till sommarstugan får denna åka hem och bli hemmatvätt (har ingen just nu). Kvalitet eller kvalitet liksom?

För övrigt byter man ju TV, kaffebryggare e.t.c. när prylen går sönder eller när det blir för inkompatibelt med modernare mojänger. Den dagen vi är tvugna att byta digitalboxarna vi har nu så lär det som exempel bli en ny TV eftersom de moderna digitalboxarna saknar SCART.
Slöseri att byta så länge sakerna fungerar för det de är tilltänka till. Därav att nuvarande tvätt får bli hemmatvätt där den lär fylla sin funktion alldeles ypperligt.
Kasta något som är helt och fungerar? Hua!

Uppdaterat: 2018-08-02 19:11

Då resonerar vi olika, tror 95% av alla byter innan något går sönder. Många här byter ju bil var och vartannat år, varför då? För att bromsbeläggen är slut eller vad? Klart att ombyte förnöjer. Tvättar du båten var 14'e dag så är jag hyffsat imponerad av Kärschers kvalitet om den är 30 år gammal. Kränzle måste ju vara en evighetsmaskin om man får tro Guran isf.!

Scart? Har du tjocktv också? Allt sänds ju i HD idag.

Uppdaterat: 2018-08-02 19:44

Den började sitt liv hemmavid och flyttade sedermera till sommarstugan.
Jag byter bil när den gamla börjar kräva för mycket reparationer eller inte fungerar med nuvarande behov.

Japp, bredbild 32 tum. Skitbra bild med rik färgåtergivning och bra dynamiskt omfång. Vad skall jag ha HD till? Innehållet är ju densamma i det du ser oavsett hur många porer du kan se i folks ansikten. Dessutom är det ändå fullt med artefakter i digitaltv, från komprimeringen. Fattar inte att folk inte ser sådant. Skitstörigt ibland.

Uppdaterat: 2018-08-02 20:15

I sommarstugan är det avsevärt bättre med en stor, tung tjocktv än en liten smidig platt!
Ingen tjuv orkar släpa ut en tjocktv och han vet att den blir svårsåld.
Men nu var det ju högtryckstvätt det gällde och jag kan hålla med om att det kan verka lite korkat att köpa en tvätt som håller i tjugo år, under den tiden bör ju tekniken gått fram en del.
Men min gamla Kärcher spöar många helt nya i samma klass, utom på en punkt, den har ingen trycksensor som stänger motorn då man släpper pådraget!
Och det skulle jag vilja ha.

Uppdaterat: 2018-08-02 20:31
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
FXX skrev:

Guran wrote:Efter att ha haft en gul Kärsher 550 i ca tjugo år så gav den opp.
Kan bara konstatera att den nu närmare dubbelt så dyra Kränzle lirar i en helt annan division både i kvalitet och tvättkapacitet
Vad baserar du Kränzles kvalitet på? Haft den längre än 20 år?
20 år låter för mig smått otroligt. En högtryckstvätt för mig är lite som en tv eller kaffebryggare. Byts långt innan den går sönder pga. att man vill ha nyare fräschare grejor, lite som vissa byter bil.

Komponenternas kvalitet, lågvarvig motor, mump i mässing, spolrör i rostfritt stål, kopplingar med gänganslutning, stålomspunnen högtrycksslang i gummi, chassie och hjul som man drar det tunga aset på ( väger 31 kg dubbelt mot en Kärscher) kvalitet på slangvinda mm. Dvs ett mycket gediget bygge. Har väl haft den i 3 år hittills, men löste självklart på en hel del om högtryckstvättar innan jag köpte denna. Hade inte en aning om detta märke innan ny skulle införskaffas.

Uppdaterat: 2018-08-02 22:39
Guran skrev:

Komponenternas kvalitet, lågvarvig motor, mump i mässing, spolrör i rostfritt stål, kopplingar med gänganslutning, stålomspunnen högtrycksslang i gummi, chassie och hjul som man drar det tunga aset på ( väger 31 kg dubbelt mot en Kärscher) kvalitet på slangvinda mm. Dvs ett mycket gediget bygge. Har väl haft den i 3 år hittills, men löste självklart på en hel del om högtryckstvättar innan jag köpte denna. Hade inte en aning om detta märke innan ny skulle införskaffas.

Allt är ju upp till var och en att bedöma hur mycket "kvalitet" man egentligen behöver, och anse det vara värt.

Uppdaterat: 2018-08-03 11:38
FXX skrev:

Guran wrote:
Komponenternas kvalitet, lågvarvig motor, mump i mässing, spolrör i rostfritt stål, kopplingar med gänganslutning, stålomspunnen högtrycksslang i gummi, chassie och hjul som man drar det tunga aset på ( väger 31 kg dubbelt mot en Kärscher) kvalitet på slangvinda mm. Dvs ett mycket gediget bygge. Hqar väl haft den i 3 år hittills, men löste självklart på en hel del om högtryckstvättar innan jag köpte denna. Hade inte en aning om detta märke innan ny skulle införskaffas.
Allt är ju upp till var och en att bedöma hur mycket "kvalitet" man egentligen behöver, och anse det vara värt.

Ja somliga tycker billigaste modellen från Rusta är tillräckligt, men nu ville X ha erfarenheter av just Kränzle så varför du skall ifrågasätta den vet jag inte.
Är väl ingen skillnad mot en bil, somliga klarar sig med en Skoda med lite trepip medans andra vill ha en Audi med V6:a är upp till köparen att avgöra.

Uppdaterat: 2018-08-03 11:45

Förlåt Guran, det var inte min mening att ifrågasätta. Ska inte upprepas.

Uppdaterat: 2018-08-03 12:15

Classe lämnar som sagt 5 års garanti på sin egen Pro-serie. Hittade ingen av den vanliga högtryckstvätt-tillverkarna som matchade detta. Sen köper man ju det man gillar bäst och baserat på hur mycket man använder produkten.

Uppdaterat: 2018-08-03 19:25

Jag kan se till tvättresultatet efter min förra kärsher och min nya Kränzle.
Och ja det är skillnad, och stor sådan. Vattenflödet på 10l/min hjälper till att få bort skiten och kvaliteten på sprutmunstyckena ger ett bra resultat med jämn biltvätt och en jäkla effekt inget roterande. Sen att slangen är 15m lång skadar heller inte.

Uppdaterat: 2018-08-03 20:16

Samma här men jag jämför min gamla Nilfisk Alto med min nya Classe-tvätt - mycket bättre resultat med Classe-tvätten. Och den är tung och känns rejäl med bl a skruvfastsättning av slang och högtrycks-lans - som är i rostfritt eller ev kromad mässing. Det var mycket enkelt att hitta högtrycksslang-förlängning så gängan verkar vara nån form av standard. Fungerar som sagt utmärkt om än lite tung. Men det tycks ju många tycka är en fördel. Sen 5 års garanti som lök på laxen...:)

Uppdaterat: 2018-08-03 20:44

Jag köpte en högtryckstvätt på Lidl för ett antal år sen. Det skulle jag ha låtit bli.

Uppdaterat: 2018-08-03 21:27

Men den var billig och hade tre års garanti, eller hur Mäkinen?

Uppdaterat: 2018-08-03 21:36
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Köpte en Kärcher K7.
Skönt med en maskin med ställbart tryck och tre strålar i samma lans.

Uppdaterat: 2018-08-03 22:16

Köpte min med tanken att jag inte skall behöva köpa nån mer och att den under kommande två tre decennium. Kostar oavsett inte mer extra än en ikryssat ruta vid beställning av en ny bil :)
Men prioritera vattenflödet, det är det som framförallt kostar extra men ökar tvättkapaciteten rejält. Annars kan man ju köpa en dieseldriven Hammelmann med 2000 bars tryck om man verkligen vill tvätta. Hade en hemma som vattenblästrade mitt plåttak på huset innan målning. Lät som ett reaplan stod å gasade i trädgården.

Uppdaterat: 2018-08-03 22:17
saabnisse skrev:

Men den var billig och hade tre års garanti, eller hur Mäkinen?

Stämmer bra, men det är lite klent drag i den.

Uppdaterat: 2018-08-04 10:20

I GDS hallar och biltvättar har man CAT pumpar, för sånt oväsen att man tror dom ska gå sönder vilken sekund som helst, men håller typ 20 år.
Kan leverera fett tryck, men är reglerade till 90 bar i hallarna, dock med betydligt mer flöde än en hemmapump.

Uppdaterat: 2018-08-04 11:47

Just det Rikard, jag jobbade som biltvättare för väldigt länge sedan och den tvätten hade en pump som gav 60 B och 40-50l/minut.
Det var jobbigt att hålla mot!

Uppdaterat: 2018-08-04 15:41
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Trillade över denna tråden då jag sitter och spanar på högtryckstvättar efter stopp i avloppet.
Det första man tänker på är ju Kärcher så gick in på deras sida och spanade.

Krav på maskinen är något i stil mer:

Rensslang för avloppet
Tvätt av MC och bil
Eventuell tvätt av fasad framöver
Tvätt av altan/trädäck.

Extra bonus är om det kan ta hängrännor och tak.

Kokade ner det till att en K5 eller bättre i Kärchers serie är vad dom rekommenderar.

Gör Kärcher fortfarande bra skrot när det gäller högtryckstvättar?

Uppdaterat: 2019-01-13 11:29
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Jag har en K6, 2,5KW så den klarar trög 10A säkring på 230V, 150bar och 550L/min. Det är en lagom tvätt tycker jag. Använder min till altanen 80m2 varje vår med t-racer, blåser bort havstulpaner på båten med rotojet och sedan rensar jag avloppen ibland med en slang jag köpt. Jag körde tom. dräneringen i somras, jäkla bra tryck i en sån spolslang!
Köpte faktist en förlängningsslang igår som jag ska använda idag för första gången. Tänkte ha tvätten inkopplad i garaget och bara dra ut slangen och blåsa av bilen lite oftare denna årstiden. Är för lat att dra ut hela tvätten. Men nu blir det 9+10m slang så dår går det ju lätt.

Hade en KEW innan, heter väl Nilfisk idag, inte alls lika bra tyckte jag. Men dom har bättre dammsugare sägs det.
Fördelen med Kärcher är att det säljs ju tillbehör överallt, lätt att få tag på grejor och stort sortiment. Lurar på att köpa en sån där "båt" för att rensa hängrännorna också.

Uppdaterat: 2019-01-13 12:04

Kränzle, värt dom extra kronorna, med råge

Uppdaterat: 2019-01-13 12:10

Tack för inputen FXX, uppskattas.

Just det sista du skriver med tillbehör (och säkerligen reservdelar) och att det säljs överallt är något jag ser som ett plus.

Uppdaterat: 2019-01-13 12:14
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.
Guran skrev:

Kränzle, värt dom extra kronorna, med råge

Har aldrig hört talas om märket faktiskt, får nog googla lite och läsa på om just dessa och bilda mig en uppfattning.

Uppdaterat: 2019-01-13 12:15
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Eller så gör du som jag gjorde senast - chansade och köpte Classes dyraste under deras eget namn, Cocraft Pro, och fick då 5 års garanti - rätt ovanligt inom högtryckstvätts-branschen. Den modell jag har finns inte längre i deras sortiment men den har gjort ett väldigt bra jobb hittills - den klart bästa jag haft under alla år. Förlängningsslang passar ofta från andra märken - tror jag köpte min hos Jula. Annars är det nog 9 m slang som standard och inbyggd "upprullare" för både slang och elkabel. Mycket rejäl högtrycks-lans (metall) - enda nackdelen är att lansen sitter fast med gäng - vill man ha andra tillbehör så får man ta bort den och byta till ett bajonett-fäste. Men det är hanterbart. Men tyvärr finns inte denna "pansar-modell" längre i deras sortiment...:)

Uppdaterat: 2019-01-13 14:17

Tack för tipset Pi :-)

Visst är det lockande att chansa men samtidigt tänker jag att det finns en anledning till att saker kostar vad dom gör.
Usla arbetsförhållanden för dom som bygger sakerna, dålig kvalitet eller osäkra produkter kan vara anledningar som gör att saker är billiga.
Sen så kanske man betalar lite extra för en fin färg och logga men det kommer ofta med ett mervärde i form av tillbehör som man vet passar, reservdelar om något skulle gå sönder eller något annat.

Säger inte att din CoCraft Pro är dålig Pi, inte alls, men försöker bli bättre på att göra bättre val, antingen för att saker ska vara hållbart eller att stötta bolag som tar någon form av ansvar och är tydliga med det.
Tvivlar t.ex. på att CoCraft har något i stil detta på sin sida.

https://www.kaercher.com/se/om-kaercher/haallbarhet/haallbarhetshantering.html

Så med det sagt, köper jag aldrig saker på Biltema eller Classe? Jo det gör jag absolut, senast så vart det en rensfjäder till avloppet då Biltema ligger nära, där var det tillgängligheten och viljan att ha ett fungerande avlopp snabbt som avgjorde.

Men har försökt gräva ner mig lite i ämnet och fastnat för Kärcher K5 i någon form av kitt där det ingår en tvätt för altanen. Det ihop med någon mojäng som rensar hängrännor som också fungerar som avloppsrengörare.

Så det blir nog denna
https://www.proshop.se/Hoegtryckstvaett/Kaercher-Hoegtryckstvaett-K-5-Premium-Full-Control-Plus-Home-Wood/2680885

Och istället för att köpa en separat rörrenssats så blir det en kombo som även kirrar hängrännor.
https://www.clasohlson.com/se/Rör--och-hängrännerensare-Kärcher/31-4943

Uppdaterat: 2019-01-13 15:59
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Ett mycket bra val som jag garanterar att du kommer bli nöjd med. Ett tips är att kolla så "båten" verkligen får plats i dina rännor. Läste flera recensioner där den inte fått plats. Det finns ju lite olika bredd på hängrännor.

Jag blåste av bägge mina bilar idag med Kärchern. Lite märklig känsla att inte höra tvätten inne i stängda garaget när man står och blåser på bilarna:)

Uppdaterat: 2019-01-13 16:36