Vi Bilägares forum

Uppdatering programvara VW Passat

Uppdatering programvara VW Passat

Vi har en Passat modell 201, som fungerade utmärkt med den gamla programvaran. Litade dock på VW och uppdaterade till den version som skulle sänka utsläpp osv. Har fått tillbaka en bil som drar 7-10 % mer bränsle per km med samma chaufför, samma däck osv. Betyder en merkostnad för bränsle ca 200 kr/månad. Dessutom bör rimligen den ökade förbrukningen per körd kilometer också betyda mer utsläpp. Självklart har jag inte kört bilen i prov för att fastställa eventuellt sämre effekt. Bilen fungerar bra i trafiken men ack så lurade vi blivit av VW. Bra support av verkstaden i Lund som haft bilen totalt tre dagar men den är lika törstig fortfarande. Fick rådet att köpa diesel av en viss leverantör eftersom man "trodde" att de andra har sämre kvalitet och därmed är det dieselns fel att motorn drar mer bränsle.
Ett riktigt "goddag yxskaft" argument som jag inte tror att man själv tror på.
Synd att en riktigt bra bil blir så försämrad!!!!!

Uppdaterat: 2017-04-21 19:25

Kommentarer

Den ökade förbrukningen betyder mer utsläpp i form av CO2 men minskade i utsläpp i form av kväveoxider.
Det du kan göra för att få ner förbrukningen men öka på NOX utsläppen är att "trimma" bilen med någon revo eller kcr box.

Uppdaterat: 2017-04-21 20:50
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Låter ju trist att den nya programvaran upplevs så dålig och att vw målat in sig i ett hörn de inte kan ta sig ur med äran i behåll. Å ena sidan har de myndighetskraven med utsläppen och i andra änden konsumenterna/bilägarna som köpt en produkt som efter uppdatering inte alls är lik den känsla, upplevelse och ekonomi som de köpte en gång.

Frågan är, om man köper en Beg VAG Tdi idag, då är det rätt stor risk att det är någon som lessnat på sin "uppdaterade" bil och bytt in den? Man kan inte komma ifrån att undra hur marknaden för alla dessa bilar kommer te sig framöver. Vågar (eller vill) någon köpa dessa bilar?

Uppdaterat: 2017-04-24 09:45
/Hilife

Sen kanske vi behöver lite mera erfarenhet av hur bra/dålig uppdateringen är innan vi drar alltför omfattande slutsatser...

Uppdaterat: 2017-04-24 20:33