Vi Bilägares forum

T-Tec och Volvostolar

T-Tec och Volvostolar

Hej!
Jag har börjat fantisera om en Volvo V90, och har givetvis suttit och laborerat med bilbyggaren hos volvocars. Och det slår mig: ett tag hade Volvo stolklädsel i ett material de kallade T-Tec, något vagt neoprenliknande. Jag hade det i min Volvo C30 och blev väldigt förtjust i det.
Nu verkar de inte ha det längre. Åtminstone inte i V90. Vet vi varför?

Stickspår: vad är det för larv att man verkar behöva välja läderklädsel för att ha elstyrd förarstol? Jag vill inte hemfalla till det-var-bättre-förr... men just det var bättre förr!

(Det här är varken mekanik eller elektronik, men jag hoppas det är rätt forumdel ändå.)

Uppdaterat: 2016-07-24 15:39

Kommentarer

Ja alla bygg din bil sidor hos olika bilmärken "ägs" av paketmänniskor. För att få en sak så måste man köpa 2 saker som man inte vill ha.
T.ex. om man vill ha som du elektrisk förarstol med minne och massage så MÅSTE man ta läderklädsel. Helst i deprimerande svart.
Biltillverkare flexibla? Not!

Uppdaterat: 2016-07-24 18:59
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Ja det har jag retat mig på länge, när det senast stod mellan Mondeo, Passat och V70 var utgångspriset relativt lika, men när utrustning lika standard på Mondeon lades till skilde det förfärligt mycket, ca 50000 -70000 till Mondeos förmån och allt beroende på att man var tvungen att godkänna utrustning man inte ville ha för att få det man ville ha!

Uppdaterat: 2016-07-24 20:36
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Det ligger säkert produktionslogistiska skäl bakom, men ur ett kundperspektiv är det en märklig ordning. Att vilja ha läderklädsel och att vilja ha elstyrd stol behöver inte ha någon koppling alls - råkar jag veta, som vill ha det senare men är i stort sett helt ointresserad av det förra.

Och, för att återknyta till huvudämnet, till C30 kunde man beställa elstolar utan att ha läder. Till exempel till T-Tec. Ingen som har kläm på varför det verkar ha försvunnit? Om det nu har försvunnit, men som sagt, till V90 gick det inte att välja.

Uppdaterat: 2016-07-24 22:56

Nä det är trubbigt, jag vill ha 12" förardisplay men då måste man gå upp till Momentum först som jag inte var intresserad av.
Fick nöja mig med 8".

Uppdaterat: 2016-07-24 22:59

Har för mig att det var stolar med T-tec som fick sprickor, speciellt på sidan där man klev i och ur. Skulle kunna vara anledningen till att det försvann...

Håller med om detta med varför man inte kan få elstyrd förarstol med tygklädsel! Nästan alltid dessa paket med en massa saker man inte vill ha... Exempelvis vill jag inte ha ett glastak som inkräktar på takhöjden bara för att jag vill ha elstyrd förarstol.

Uppdaterat: 2016-07-24 23:25

Gamla chefens RAV 4 var man tvungen att ha 17" fälgar för att få navigation. Men vinterhjul i 16" gick bra.

Uppdaterat: 2016-07-25 11:28
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?
Rutger Jönåker skrev:

Har för mig att det var stolar med T-tec som fick sprickor, speciellt på sidan där man klev i och ur. Skulle kunna vara anledningen till att det försvann...

Ja det skulle förklara saken. Synd ändå. Jag gillade verkligen materialet. Det kändes som det bästa från tyg och läder.

Uppdaterat: 2016-07-25 13:45