Vi Bilägares forum

Mobiltelefontråden.

Mobiltelefontråden.

Jag har en stund gått och funderat på en ny telefon, mitt abbonemang har gått ut.
Jag köpte en ny gamal telefon för bara några månader sen då jag kastade den förra i sjön, men jag känner att jag behöver en större skärm, jag läser mycket mail och dockument på telefonen, men nu på ålderns höst börjar synen svika.

Jag har varit nyfiken på nya Nokia Lumia 920, men den har nära nog varit omöjlig att pillra på live, jag besökte en massa butiker i Stockholm i mellandagarna, men ingen kunde visa en 920, den har tydligen sålts långt över förväntningarna, men inte i sverige, som ligger långt bak på prioriterade marknader. När jag var i Istanbull hittade jag en butik som bara sålde Nokia, Lumia 920 fanns uppkopplade i alla färger, alla tillbehör fanns oxå. Det gav dock inte så mycket för mig att pillra på en telefon inställd på turkiska.

Här om dagen ringde min operatör och erbjöd telefoner till bra priser om jag band om mitt abb, men när jag frågade efter Lumia 920 blev han tyst, han viste inte ens att den fanns. En stund senare ringde han tillbaka och kunde fixa en telefon, så nu går jag och väntar på ett paket, med en telefon som jag inte vet hur den funkar.
Fortsättning följer...

Uppdaterat: 2015-09-16 15:25

Kommentarer

Spännande, den har fått riktigt bra betyg vad jag har läst.

Jag har en iPhone idag och precis som du vill jag ha en större skärm. Jag är lite sugen på en Samsung Galaxy Note.

Uppdaterat: 2013-01-12 14:31

Ganska märklig utveckling, det är inte många år sedan tillverkarna tävlade om vem som hade den minsta telefonen.
Till slut hade det gått så långt att det knappt fanns plats för en knapp!
Men det var ju på den tiden man använde telefonen för att ringa med.
Nu går det åt andra hållet, trots att det knappast finns en knapp.
Jag tror det var Huawei som nyss lanserade en telefon med 6"-skärm.
Var ska det sluta? Nu har det ju gått så långt att det behövs rejäla fickor för att få med sig åbäket.

Uppdaterat: 2013-01-12 17:41
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Det är ju det som är så smidigt Jes, allting funkar så bra ihop. När är ute på någon utflykt och tar lite kort så finns korten på datorn när jag kommer hem, jävligt smidigt. Airplay är en annan höjdare.

Men varför kan inte iPhone göras i flera storlekar för?

Uppdaterat: 2013-01-12 19:05

iPhone kommer att tvingas ta fram större telefoner då det är vad en stor del av marknaden efterfrågar, annars kommer de att bli helt frånåkta av Androidtelefonerna.

Steve Jobs sa att en iPhone aldrig skulle ha en större skärm än 3,5" men femmans skärm är något större, men så är ju också Jobs inte i livet längre.

Tittade på en HTC One X häromdagen och dess prestanda ligger snudd på i klass med min ett år gamla laptop...
Tror nog att på sikt så kommer mobilerna i hög grad att ersätta de bärbara datorerna så de stora skärmarna har nog kommit för att stanna.

Å andra sidan så läste jag i DN att det senaste var en så simpel mobil som möjligt, att inte kunna koppla upp sig var ett tecken på att man hade råd att satsa på sig själv och var oberoende.
En 299 kronors telefon från Ica Maxi skänkte helt enkelt status...

Uppdaterat: 2023-03-21 08:25

Som svensk i förskingringen måste man vara lite patriotisk. Så jag har en Sony Ericsson Experia Arc S. Jag är nöjd med den. Tidigare hade jag problem med Bluetooth funktionen men med min nya Hyundai H-1 som har Bluetooth som standard fungerar det mycket bra. Funderar på att byta till den nya vattentäta modellen så småningom. Hustrun och båda döttrarna kör olika HTC modeller och har heller inte haft några problem. Det är lite svårt att hänga med HTCs modellflora. De verkar pumpa ut en ny modell var femte minut.

Uppdaterat: 2013-01-12 22:38

Jag har också en sony Experia S
Mycket nöjd med den också. Wifi, blåtand funkar bra.
Jag använder också medföljande "badge eller tag" där man kan ställa in olika inställningar för hur telefonen skall vara på olika platser och när telefonen kommer nära en "badge" så ställs telefonen in automatiskt efter de inställningar man valt.
Man kan ha en badge i bilen, på jobbet, i hemmet för olika inställningar. 32gig minne standard och en riktigt bra kamera. 12 eller 13mpix tror jag det är. Men det finns ju många bra mobiler idag så det är inte lätt att välja.

Uppdaterat: 2013-01-14 09:05
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Även jag har en Experia Arc S, och är faktiskt förvånad över hur bra den är. Det är ju ingen dyr lur, särskilt jämfört med de överprisade Iphone. (men så har Apple tvingats ta fram en billigare lur för att inte tappa ännnu mer marknadsandelar)
Stor och mycket bra skärm, förvånansvärt bra kamera med många roliga funktioner, och lätt. Både i vikt och att få tag på. En Iphone känns som en tegelsten i jämförelse.

Enda nackdelen jag upplever är något dåligt ljud i örat, sämre än min gamla Nokia.

Uppdaterat: 2013-01-15 15:58
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Jag tycker ljudet är bra. Däremot är WiFi funtionen lite svag. Jag kan använda min laptop där WiFi signalen är för svag för mobilen. Jag köpte min på nätet från Hong Kong. Mycket billigare än i butik.

Uppdaterat: 2013-01-16 12:45

Har du någon länk till en bra och seriös sida i Hong Kong?

Uppdaterat: 2013-01-16 13:58

Jag vet faktiskt inte vem säljaren var. Det var på ebay och det enda jag vet är ¨location Hong Kong¨ Vi har köpt massa prylar på http://dinodirect.com som kommer från Singapore. De säljer allt mellan himmel och jord ofta till bra priser.

Uppdaterat: 2013-01-17 09:16

Blev till att säga upp min IP-telefoni nu. Den har hittills varit kostnadsfri när det gäller abonnemanget, endast samtalen har kostat lite. Nu vill Tele2 plötsligt ha 70:-/månad för abonnemanget och aningen billigare samtal. Det blir i slutändan ändå dyrare att ha det kvar eftersom vi ringer mest med våra mobiler så nu är det uppsagt. Kommer inte direkt att sakna det.

Uppdaterat: 2013-01-17 15:27
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Nu har jag haft Nokia 920 ett tag, fick även en iPhone som firmatelefon, förutom det smidigare formatet med runda hörn har jag inte hittat nått som IPn är bättre på, men en hel del saker som 920 är bättre på, bla ljudet när man talar, ljudet på musik i lurar, motagning, snabbhet i webläsare, hastighet på wifi, kartor, navigering mm.
iPn har bra kamera, särskillt på närbilder, men så fort ljuset inte är det bästa är 920 överlägsen. Vill jag ha riktigt bra bilder får jag plocka fram min gamla N8a, varken iPn el 920 har en suck mot N8ans kamera.

Det mest avgörande är skrivhjälpen som finns på WP8, om man tex ska skriva sms, för att skriva en normal mening behöver man sällan skriva mera än första bokstaven, sen vet skrivhjälpen till 99% vad du ska skriva sen och lägger upp alla tänkbara ord i en skrollbar lista åvanför tangenterna, funktionen är oxå adaptiv. Förutom ord finns även orter, gatunamn, städer, länder, namn och gud vet allt.

Skriver man tex Mag, så kommer Magnus upp bland förslagen, klickar man då på det ändras listan till Uggla Härenstam Ladulås mfl kända Magnus. Ville man nu ist skriva till sin polare Magnus Johansson skriver man Joh, så kommer Johansson upp. Nästa gång man skriver Magnus, kommer Johansson upp före Uggla.

På denna punkt är iOS rena stenåldern.

Uppdaterat: 2013-05-11 00:00

Jag skall ersätta min Sony Xperia Arc S i juni. Funderar på en Nokia Lumina 920, Xperia Z eller Samsung Galaxy S4. Rikards kommentar var mycket intressant. Är det någon som har erfarenhet av de övriga?

Uppdaterat: 2013-05-11 11:01

Värt o notera är att WP8 inte liknar nått annat, det tar ett tag o komma på hur det funkar om man sen tidigare är van med iOS Android el Symbian, som mer liknar varandra.
Så är man en sån som blir iriterad över att den nya telefonen inte funkar som den gamla, ska man nog inte köpa en Nokia 920.

Uppdaterat: 2013-05-11 13:41

Har det hänt nått för er på telefonfronten ??

Själv fick jag en Sony Xperia (vet ej modell) som firmatelefon, använde den i en dag, sen dess ligger den vidarekopplad i handskfacket på bilen, blev mest irriterad luckor som ska petas upp om man ska ladda el ansluta 3,5 kabeln, och den idiotiska placeringen av ladduttaget uppe till vänster på telefonen, det har ju hänt fler än en gång att man behöver ladda och prata samtidigt i bilen, för att göra det med Xperian behövar man extra lång laddkabel och ha kabeln hängande över näsan. Kanske är ursäkten att telefonen kommer från ett land där man har ratten på höger sida.

Nokia/WP har oxå fått en uppdatering, så nu är klockan, missade samtal, sms mail mm tillbaka på låsskärmen, har saknat det mycket från Nokias tidigare telefoner, även det en anledning att lägga Sonyn i handskfacket.
Om jag förstått det rätt kan inget annat telefonmärke erbjuda klocka mm på låsskärmen, man undrar varför ??

Uppdaterat: 2014-02-15 23:54

Jag har en Samsung S4 mini sedan några månader. Jag är mycket nöjd med den. Mycket snabbare än min gamla Sony Ericsson inte minst tack vare 4G samt WiFi fungerar mycket bättre än på Xperia. Allt fungerar klanderfritt hittills. Jag gillar även det lilla formatet. Den får plats utan problem i bröstfickan. Kameran är inte lika bra som i stora Samsung S4 men lika bra som i min gamla Ericsson.

Uppdaterat: 2014-02-16 03:14

Nu har jag skaffat en smartwatch så nu behöver jag inte kolla telefonen för att se vem som ringer, meddelanden, inlägg på FB eller starta musik och en massa annat, det gör jag på smartwatchen.
Så nu kan jag kolla FB när jag kör för polisen kan inte bötfälla mig för att jag tittar på klockan (nä jag är inte den typen som håller på med sånt när jag kör bil).

Uppdaterat: 2014-02-16 09:15
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

HF är tyvärr inget för mig, jag hör dåligt på höger öra, och då stoppa in nått i det vänstra blir inget bra, dessutom är jag irriterad på alla HF som låter dåligt, och då pratar jag om hur det låter i andra änden. Jag har HF i Renaulten, men använder man den säger alla "Va" hela tiden. Samma på förra firman, vi hade HF i Vito;na, det lät skit i anda ändan.

Uppdaterat: 2014-02-16 19:27

Håller med Rikard i viss mån. HF i en bil kan vara en plåga, speciellt då i nya Passat. Däremot är HF i min A4 rent lysande. Kanske du skulle testa en Audi? ;-)

Jag är själv hörselskadad och således extra känslig för usla HF. Innan jag fick min A4 körde jag med Blåtands HF i örat, men jag lovar att en bra (som i A4) HF är guld värd. Verkligen.

Uppdaterat: 2014-02-16 19:40
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Jo en väl fungerande HF är kanon, men tyvärr är det för många som är dåliga, och Audi tillverkar inga större skåpbilar.

Hade förut ett par Peltor WS5 hörselskydd med BT, dom var gryma, man kunde borra med slagborren och prata sammtidigt utan att den i andra änden hörde borren, så skulle alla HF vara.

Uppdaterat: 2014-02-16 21:47

Har själv testat Peltors lösning; det är inget annat än enastående! Man häpnar!

Uppdaterat: 2014-02-16 21:58
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Rikard, ett kablat headset så? Fungerar inte det?
Jag har också BT inbyggt men med dagens grova vägar, dubbdäck och motorvägsfart blir det stökigt för den i andra änden har jag fått veta. I min ände är det perfekt ljud.
I V70:n som jag hade tidigare var det bättre avstörd mikrofon än i Folkan.
Just nu kör jag med en Bose BT-snäcka i örat i bilen, funkar hyfsat för mig och riktigt bra till mottagaren i andra änden.

Uppdaterat: 2014-02-18 15:34
*Robban

Har själv en Samsung Galaxy S3 och den har egentligen inga svagheter, det som är bra på Samsung Galaxy är att den har en sensor som känner av om du tittar på eller inte, så den slocknar inte så länge man tittar på den, sedan har jag ett externt minneskort på 64 GB så det får plats ganska mycket bilder, musik och det finns mycket utrymme för videoinspelningar. Den har dessutom en väldigt bra kamera med knivskarpa bilder. Funderar eventuellt på att byta till en Samsung Galaxy Note 3.
[img]http://www.concept-phones.com/wp-content/uploads/2013/03/Samsung-Galaxy-Note-III.jpg[/img]

Uppdaterat: 2014-03-02 15:50
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Jag är också sugen på en note 3. Skall nog ha en sådan i juni när jag kan få en ny telefon på mitt abbonemang.

Uppdaterat: 2014-03-02 19:01
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

http://www.apple.com/ios/carplay/

:-)

Uppdaterat: 2014-03-03 10:58
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.
Reverend skrev:

http://www.apple.com/ios/carplay/:-)

Nu snackar vi Benny!

Uppdaterat: 2014-03-03 17:44
Formely known as Rustan Werling

Man kan ju hoppas att någon bilstereo-tillverkare tar upp eftermarknads bilstereo med Carplay , då kunde man locka över även mig, inbiten Android-användare på I-prylar.

Angående HF i bil, jag har sen flera år en billig Avant Bilstereo för 1295:- med BT- HF, samma som en Denver, handsfreen i den är klockren, jag hör bra, jag hörs bra, och då sitter mic.en i radions front, och detta är som sagt billigt ''skräp''.
Då var det väl själve f-n om inte VW, och andra biltillverkare skulle kunna göra rätt.

Uppdaterat: 2014-03-08 09:44

Jo Rikard , peltor är grymma, men är ju skapade för bullrig miljö.
Själv har jag Scala Bluetooth intercom i mc-hjälmen, samma sak där, skapade för sin miljö, jag pratar telefon obehindrat i hög hastighet, med bra ljud på bägge håll.
Som bonus har jag talande fartbegränsare, när frun åker med!
Hade ju varit rejsigt, att köra bil med integralhjälm, ungefär som The Stig.......

Uppdaterat: 2014-03-08 09:51