Vi Bilägares forum

VW Polo finns inte att köpa

VW Polo finns inte att köpa

Varför testar Vi Bilägare egentligen Volkswagen Polo? Den finns inte att köpa. I går besökte jag Bil Syd i Malmö för att köpa en ny bil. Jag fick då veta att man inte kunde ange leveranstid. Man kunde inte ens lägga in en beställning i datorn. Återförsäljaren visste inte när stoppet skulle hävas. I stället visade han mig en lista - lång som kön på Systembolaget förr i tiden - över alla beställningar på Polo som han hade lagt in innan beställningsstoppet infördes. Ingen av dessa presumtiva köpare hade fått någon uppgift om när leverans kunde tänkas. Nu blev det en Mini Cooper i stället. Förenade Bil kan leverera inom sex veckor.

Uppdaterat: 2019-09-30 07:44

Kommentarer

Fast det går ju att bygga bilen på VW;s hemsida, ingen info om att modellen läggs ner har gått ut eller liknande, så självklart testar man den modellen.
Att det är ett tillfälligt stopp i fabriken kan ju bero på en massa saker, men måste säga att det är en rätt usel försäljare som inte tagit reda på varför det dröjer. Det är ju ett eller två telefonsamtal bort.

Uppdaterat: 2019-09-30 08:43
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Har inte varit nån brist på nya eller nästan helt nya i VW-hallen här på orten när jag varit inne där - men det var å andra sidan i somras.

Uppdaterat: 2019-09-30 10:02