Vi Bilägares forum

Nytt fuskprogram i Audi 20161106!

Nytt fuskprogram i Audi 20161106!

Ny fuskprogramvara upptäckt i USA
http://www.reuters.com/article/us-volkswagen-emissions-audi-idUSKBN1300V7

Uppdaterat: 2016-11-06 10:49

Kommentarer

Bild am Sonntag said the software discovered by CARB, which was installed in vehicles with certain automatic transmissions, detected whether a car's steering wheel was turned.

If it was not, indicating laboratory testing conditions, the software turned on a gear-shifting program which produced less carbon dioxide than in normal road driving. If the wheel was turned in any direction by more than 15 degrees, the program was switched off, the paper said.

Audi stopped using the software in May 2016, just before CARB discovered the manipulation in an older model, the paper said, adding that the carmaker had suspended several engineers in connection with the matter.

Det här rör bilar med aktuella växellådor oavsett drivmedel!

Uppdaterat: 2016-11-06 10:53

Vadå, trodde bara detta gällde VW ;-)

Skämt åsido, det är tragiskt att läsa om att det fortsätter
Sen så kan jag väl tycka att det verkar logiskt att man har olika växlingsprogram om bilen åker rakt fram eller svänger. Man växlar ju annorlunda med en manuell låda beroende på hur vägen ser ut. Men gissar att CARB har rejält på fötterna då dom testat detta och tänkt på det innan dom släppte nyheten.

Uppdaterat: 2016-11-06 11:15
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

VAG har gått ut nu med att deras bilar med s.k. fuskprogram inte är olagliga, att omprogrammering av deras bilar i Europa är frivillig och att kväveoxid är en ofarlig gas.

Så inte så mycket ödmjukhet i praktiken alltså.

Uppdaterat: 2016-11-06 11:59

Fast dom har nog rätt i att det inte var olagligt, dom har ju inte blivit dömda till något straff mig veterligen.
Sen är det nog få tillverkare av den storleken som är ödmjuka.

Men rätt intressant hur dom uttalar sig om NOx.
http://www.carsuk.net/volkswagen-dieselgate-fix-europe-just-goodwill-gesture-say-vw/

Uppdaterat: 2016-11-06 12:24
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Om nu detta stämmer..

"Audi stopped using the software in May 2016, just before CARB discovered the manipulation in an older model, the paper said, adding that the carmaker had suspended several engineers in connection with the matter."

Så är det ju rätt misstänktsamt, men samtidigt tycker jag det ändå verkar logiskt att bilar växlar annorlunda när dom svänger.
Och varför är det "engineers" som suspenderas, tror knappast dom gjort detta för att förstöra utan det är som tidigare något som beställs från toppen.

Uppdaterat: 2016-11-06 12:30
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Alla jagar ju så låga utsläppsvärden som möjligt så för en automatväxlad bil håller jag nog med Benny att det inte låter alltför märkligt att ha optimerade program för körning rakt fram (mer eller mindre - 15 graders vridning på ratten tilläts tydligen) kontra körning med mera hjulutslag. Gissningsvis är detta nåt som befinner sig i gråzonen men den centrala frågan är väl om de olika programmen konstruerats för att minimera utsläppen i normal körning, och då borde det ju vara positivt kan man tycka, eller bara för att minimera utsläpp i laboratoriemiljö vilket ju inte är OK i så fall.

Uppdaterat: 2016-11-06 12:53

Att VAG har fuskat så det står härliga till, det är jag den förste att erkänna. Svida i svinpälsen gör det - och skall göra.

Men min A6 växlar faktiskt ner ett steg när man svänger vid vissa situationer. Detta sker även med farthållaren inkopplad. Är man minsta fysiskt bevandrad och läst på lite om Newton och annat, så är det ju faktiskt ganska logiskt. Så än så länge skulle jag inte idiotförklara Audi i detta avseende. Men om man fuskat - svinpälsen skall piskas.

Uppdaterat: 2016-11-06 20:16
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.
Hubbabubbabubben skrev:

Enkelt; välj andra märken.

Givetvis - för ingen annan har ju nånsin "fuskat" - inte ens med säkerhetsmässiga funktioner - eller ?

Uppdaterat: 2016-11-06 20:35

Men kan vi inte ta och lägga ner det här med att kalla det fuskprogram en gång för alla:
1. Det finns avgasnormer reglerade av av EU för vår marknad.
2. Man ålägger tillverkarna att bygga och testa mot normen.
3. Reglementet reglerar inte normen under normala körförhållanden eller hur avgaskraven skall uppfyllas.
4. Eftersom det inte gå att uppfylla kraven under normala körförhållanden så är ju det här bara trams. Oavsett om en bil uppfyller kraven i testbänk så gör den ju inte det när den körs därifrån. Med programvara som känner av om bilen sitter i bänk eller ej. I mina ögon ligger felet BARA hos kravställaren - dvs vår regering och EU, det är ett för dåligt reglemente.

Uppdaterat: 2016-11-22 15:45