Vi Bilägares forum

VAG och deras misslyckanden!

VAG och deras misslyckanden!
Uppdaterat: 2016-10-27 17:08

Kommentarer

Finns det någon mer än Vidstige (som är kunnig i ämnet) som vill dela med sig av intressanta/seriösa grejer så lyssnar jag gärna inför ett eventuellt framtida köp.

MVH

Uppdaterat: 2016-10-27 17:14

Där kom den!=)

Uppdaterat: 2016-10-27 17:25
Micke82 skrev:

Finns det någon mer än Vidstige (som är kunnig i ämnet) som vill dela med sig av intressanta/seriösa grejer så lyssnar jag gärna inför ett eventuellt framtida köp.
MVH

Ska jag tolka tråden som att du vill veta alla dåliga saker med VAG så att du kan köpa VAG produkt senare?

Uppdaterat: 2016-10-27 17:34

Jag vill påvisa ännu en gång (förhoppningsvis sista) hur meningslöst det är att slösa energi på pajkastning. Den här tråden skulle kunna vara lika oändlig som Toyotas dito.

Uppdaterat: 2016-10-27 18:19

Varför göra pajkastning av något som kan bli en intressant diskussion?

Men bra att du visade din ambition med tråden. Då kan vi be ansvarig moderator att stänga ner den.

MVH AL

Uppdaterat: 2016-10-27 18:42
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Mats Danielsson, stora problemet för VAG är märket VW just nu och även för framtiden. Lönsamheten är rätt usel samtidigt som man behöver höja driftkvalitén ytterligare. Problemet där är dock att VW är extremt beroende av reservdelsförsäljning, vilket i sin tur är kopplat till kvalitet. Alltså, ju bättre kvalitet desto färre reservdelar behövs. Produktionen av VW i Europa sker mycket i Tyskland som är ett högkostnadsland. Enda lösningen jag kan se är en stor satsning på robotisering, men det skulle förstås göra många arbetslösa.

Uppdaterat: 2016-10-28 18:48

När VW Passat kom 1997 blev jag sugen eftersom både jag själv och ett koppel motorjournalister var lyriska över Kvalitetskänslan. Vis av erfarenhet väntade jag tills i april 2000 innan jag slog till på en ny kombi med 150 hk lågtrycksturbo i en 1.8 l motor. Första året gick ganska många komponenter sönder och VW:s servicedisk var ovan att hantera kunder på ett smidigt sätt. Man fick tjata sig till åtgärder. Jag körde bilen 10.000 mil till i april 2007 då jag sålde bilen. När jag går in och kikar på bilens regnr ser jag att den nu passerat 30.000 mil och fortfarande rullar. Det är trots allt bättre än väntat. Hade jag bara behandlats bättre och fått snabba åtgärder så kanske jag kört VW idag.

Uppdaterat: 2016-10-28 19:52
Mycket vatten har runnit under hjulen...

När Passat 1997 nämnts så kan jag säga att jag var en av de som köpte en sån - och rätt tidigt dessutom. Fick min i mars 1997. Mycket trevlig bil med bra komfort för sin tid men....detta är den bil som förorsakat mig flest verkstadsbesök... Dock inga som påverkade driftsäkerheten för nåt sånt inträffade inte men f ö var det massor av fel som fick åtgärdas - i många fall det man skulle kunna kalla "småfel" men trots allt fel. Det som trots allt fick mig att inte överge märket för gott vad dock mottagandet hos kundmottagningen på dåvarande Arvers bil i Västerås. Dom skötte sig exemplariskt - kanske för att jag var en frekvent besökare och jag hade en mycket tillmötesgående kundmottagare (samma varje gång)...:) Frånsett stående lånebil vid serviceåtgärder så "bjöd" dom även på underhållsservice vid ett par tillfällen. Men mitt tålamod för just detta exemplar svek efter nästan 3 år och ca: 7000 mil men ingen skugga må falla över Arvers i alla fall - dom gjorde allt dom kunde helt klart.

Uppdaterat: 2016-10-28 20:18

Jag har åkt 5000 mil med min passat och än så länge har jag inte gjort något annat än att serva den vid 3000mil. Jag har inte bytt en glödlampa ens.

Ta i trä..

Nått som känns riktigt bra är att volkswagens motorer släpper ut minst NOX.

Uppdaterat: 2016-10-28 20:46

På 7 års ägande av Skoda så har jag förutom service endast bytt en framlampa och en blinkerslampa (på förra Skodan). Det kallar jag bekymmerslöst bilägande.

Uppdaterat: 2016-10-29 09:43
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.
Mats Danielsson skrev:

Jettan som vi inhandlade för 1,5 år sedan har förutom dieselproblemen skött sig ännu men att bemöta en trogen kund på deras sätt är allt annat än uppmuntrande...

Vilken årsmodell av Jettan talar du om ? Köpte du den ny ? Dieselproblem ? Vilka problem har du haft med "bemötandet" ? Intressant att veta för min erfarenhet är trots allt att bemötandet numera på verkstan är mycket bra.

Uppdaterat: 2016-10-29 09:54

Den här tråden borde syfta till verkstädernas misslyckanden mer än bilmärkets verkar det som.
För missnöjesprocenten med märket verkar till rätt stor del hänga ihop med hur verkstaden/åf skött kundrelationen, pi har ju vågat sig tillbaks tex, trots en tidig passat b5 som var den första bilen med så mycket bekymmer på samma bil......
Stora verkstäder är ju ofta opersonliga, tydligen är arvers i västerås ett undantag.
Jag kom in till din bil i lund nyligen, det funkade nästan som på vårdcentralen, man bokar in sig i receptionen för att bli anvisad person att beställa reservdelar av......
Nu hade dom inte det jag behövde, så jag körde in till Bilmo i eslöv.
Där såg det ut som om tiden stått still, det såg ut som kundmottagningen i en bilverkstad.....
Snabb service, prylar på hyllan, dessutom till lägre pris och när jag hade en fråga ang bytet fick jag svar av verkarn och en mek.....det ingav förtroende hos mig!
Så jag tror större vw-åf lider av samma storhetsvansinne som i andra trådar diskuterade hedins bil......

Uppdaterat: 2016-10-29 10:08

ducce - så kan det säkert vara men variationen är säkert väldigt stor så att säga nåt generellt är omöjligt. Och alla kundmottagare har inte heller varit bra i Västerås (Arvers - numera Möllers) - har ett skräckexempel från år 2000 men den människan vill jag helst glömma. Men erfarenheterna av "min" verkstad är övervägande positiva. Men som jag nämnt tidigare - försäljningsorganisationen på samma anläggning ger jag definitivt inte lika bra betyg.

Uppdaterat: 2016-10-29 10:11
Jesper Haglund skrev:

De bästa faktakällorna här är Uno och Vidstige! Vi hade också Hanzzon men han försvann eftersom mindre vetande inte accepterade hans kunskap och erfarenhet.

Kul att du utser dig själv till en av de "bästa" faktakällorna, Uno...:)

Uppdaterat: 2016-10-29 16:10

Ja Pi. fast det är nog bara Uno som tycker det själv.

Uppdaterat: 2016-10-29 16:12
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Jo Hacken - antagligen...:)

Uppdaterat: 2016-10-29 16:14

Ja uno har varit framme igen under olika "normala namn", jag har rensat de jag stött på.

Uppdaterat: 2016-10-29 22:27
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Och hur vet du att det varit "Uno"? Ni har ju inga verktyg för att spåra och jämföra inloggningar på VIB?
Finns ens personen Uno, eller är det samlingsnamnet för troll? Potentiella troll?

Uppdaterat: 2016-10-30 09:31

Swemba, vi kan kalla det för samlingsnamn för troll, det spelar faktiskv ingen roll.
Men en figur som loggar in under ett fiktivt namn, skriver några provokativa inlägg och sedan försvinner, är ett troll och inläggen raderas därför så snart figuren blir påkommen.
Det är också lite märkligt att så gott som allt som skrivs är en hyllning till Toyota eller dess missionärer även när det skrivs i en annan tråd!

Uppdaterat: 2016-10-30 10:11
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

När man skriver att Uno är en av de mest kunniga på detta forum så är det endast Uno själv som tycker detta så det är inte svårt att gissa vem som står för kontot då.

Uppdaterat: 2016-10-30 10:18
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Golf var med i senaste numret av VIB i kombitest mot Megane och Astra.
Vann förstås testet som vanligt, så inget nytt där (även om man nu var nog med att säga att det inte var med stor marginal).

Däremot några saker jag noterade.

Den hade klart lägst pris (därmed antagligen usla marginaler för VW)
Rostbetyget blev 4 igen, dvs Vi bilägare har inte reviderat sina betyg trots löfte om annat.
Kamremmen sägs aldrig behöva bytas, nån som tror på det?
Man kunde inte få automat till bilen, menar dom då bara den motorn?

Uppdaterat: 2016-10-30 11:34

Vidstige, om du läser texten så framgår det tydligt att den Golf ViB testade var betydligt snålare utrustad än de båda andra och skulle den utrustas likvärdigt blev den betydligt dyrare. Golf var dessutom inte bäst i alla moment utan ansågs som bästa kompromiss.
Jo automat går att få, men inte till den motorn.
Överhuvudtaget har VAG en snårig hemsida där "Bygg din bil" är ett myller av valbarhet och där när något valts för en struntsumma kommer upp en not om att då måste det och det väljas till en avsevärd merkostnad och det och det går måste utgå.
När man till slut plockat ihop en kompromiss av det man vill ha och tvingats acceptera en hel del man inte vill ha, har priset rakat iväg upp mot eller över 300000:- och det tycker jag dyrt för en bil i C-klassen.

Uppdaterat: 2016-10-30 11:55
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Saabnisse; Jag noterade samma sak när jag var inne och specade en Passat Alltrack. Där drog den iväg en bit över 400000 - trots den mindre dieseln - vilket jag tycker är i saftigaste laget.

Så där borde Volkswagen förbättra sig om man vill sälja fler bilar.

MVH AL

Uppdaterat: 2016-10-30 12:02
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

saabnisse, ok men priset är ju också centralt när man köper bil och vid en jämförelse med konkurrenterna.
Är nästan omöjligt att ignorerar prisfaktorn när man sätter ett betyg.
Ja det vore förstås helt enkelt fel att göra det.
Man kan ju notera också att Vi bilägare har vinnarbilen som referens i klassen och som sen är med i framtida tester.
T.ex. var inte Toyota Auris HSD kombi med i testet vilket jag tycker är synd, ett bra alternativ i klassen och då är ju dessutom automat standard.
Hade alltså Auris varit testvinnare tidigare så hade den varit med i testet.
Nu vann Golf och därmed kommer den fortsätta vara med i alla tester som referens, förstås mycket bra reklam för bilen.

Uppdaterat: 2016-10-30 12:04

Vidstige, det är väl inte så konstigt. Det säljs mer än dubbelt så många Golf här än Auris.

Uppdaterat: 2016-10-30 12:07
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Testade att konfigurera en VW passat GTE som min Volvo och hamnade över 500000:- så japp det drar iväg på VW.
De har dock väldigt ofta enormt bra paketerbjudande hos ÅF.

Uppdaterat: 2016-10-30 12:10
saabnisse skrev:

Vidstige, det är väl inte så konstigt. Det säljs mer än dubbelt så många Golf här än Auris.

Ja men den är inte dubbelt så bra och på sikt kan försäljningssiffrorna ändras.

Och som jag sa, det är alltid farligt med de facto standard som Golf blivit.

Undrar fortfarande över rostskyddet och kamremmen f.ö.

Uppdaterat: 2016-10-30 12:15

Felpost...

Uppdaterat: 2016-10-30 12:37
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Säger dom att kamremmen håller så gör den väl det tills annat påvisats.....
Det finns ju säkert bättre material än dom gamla billiga gummisnoddarna, och bättre konstruktioner än de gängse.

Uppdaterat: 2016-10-30 12:49

Vidstige - om du läser artikeln så framgår det att man redan jämfört denna Golf SC mot Toyota Auris, Kia Cee'd, Peugeot 308 och Skoda Octavia och att Golfen dragit längsta strået mot alla dessa bilar så där har du nog fel. Och då är det väl rimligt att "testvinnaren" ställs mot de 2 nya utmanarna. F ö är det väl ingen som betalar de listpriser som tillverkarna har i sina konfiguratorer och i alla fall jag i egenskap av privatköpare väljer gärna nåt av de tillbud som ofta förekommer -bara dom innehåller den utrustning som jag absolut vill ha. Och för Golfen så ingår ju både autobroms och adaptiv farthållare även i den lägsta utrustningsversionen och om man t ex beställer infällbar dragkrok så ingår även backkamera - som i o f s även gåt att få utan krok. Nåja - alla har vi olika önskemål om våra bilars utrustningsnivåer.

Uppdaterat: 2016-10-30 13:23

Likt premiumkusinen Audi blir det dyrt när man börjar kryssa i tillvalslistan i konfiguratorn. Men precis som Junkers nämner brukar VW-återförsäljarna ha riktigt bra paketerbjudanden. Vill man göra sig en liten affär på en ny VW ska man kolla på en "VW Das Welt Auto" som har gått 2000 mil.

https://www.blocket.se/stockholm/Volkswagen_Passat_ALLTRACK_TDI190_DSG_V_hjul__69891911.htm?ca=11&w=1

https://www.blocket.se/stockholm/Volkswagen_Passat_SC_TDI190_DSG_4M_R_line_Dra_69936918.htm?ca=11&w=1

Uppdaterat: 2016-10-30 13:28

Bra och bra kostar ju nästan lika mycket som min nya V90 som begagnad.

Tänkte nog mer på såna här erbjudanden:
http://dinbil.net/a/vw/nud73n-passat_ifkmagasinet_195x123_4.pdf

Uppdaterat: 2016-10-30 14:40
duccedriver skrev:

Säger dom att kamremmen håller så gör den väl det tills annat påvisats.....
Det finns ju säkert bättre material än dom gamla billiga gummisnoddarna, och bättre konstruktioner än de gängse.

Du tror väl knappast att den håller lika länge som en kedja?

Så nånstans blir det problem när den blir äldre.

Uppdaterat: 2016-10-30 14:40

Pi, du kanske kan nämna nåt i trådens ämne även om det tycks ta emot nåt oerhört. :)

Uppdaterat: 2016-10-30 14:41

Visst håller Golfen och Passaten hög klass och visst kan de värma sig vid eldstaden med gott samvete. Säger man Golf eller Passat så är det synonymt med en förebild. Kan dock inte låta bli att glida över på A.L´s resonemang några poster tidigare. VW har fortfarande ett tämligen enkelt utseende inuti och tar ut rejäla priser. Lägger man på lite bekvämligheter så kan lika gärna köpa en Audi. Läste en artikel om Skoda Kodiaq i somras. Gapet mellan VW (Tiguan) och Skoda (Kodiaq) har blivit "farligt liten" om den ens finns stod det. Är precis av samma uppfattning. Varför ska man betala ett överpris för i princip samma formspråk och samma material?

MVH

Uppdaterat: 2016-10-30 14:48

Micke82, jag har försökt tidigare problematisera Skoda/Seat/VW strategin här utan gehör. För mig är det alldeles för lika bilar och för mycket badge engineering. Svårt att förstå poängen riktigt med det och man stjäl ju kunder av varandra. Skoda är mer lönsamt idag än VW-märket i Europa och det beror väl i första hand på att man har produktionen i låglöneland. Skoda har inte heller sämre kvalitet, snarare finns vittnesmål om att dom är noggrannare sammansatta och har färre fel än VW. Dock är ju Skoda inte så mycket lågpris idag längre och priserna ligger ganska nära för Skoda/Seat/VW och det är också svårt att förstå vad det är som skiljer märkena i utförande mer konkret. Blir lite för simpelt när det tycks koka ner till att man sparat på ljudisolering till Skoda jämfört med VW.

Så jag anser att VW borde göra större skillnad på sina märken. Menar man t.ex. att Seat ska vara sportig så är det väl då lämpligt att man ger motorerna till Seat högre effekt än till motsvarande VW. Mest logiska annars vore nog att lägga ner Seat och göra Skoda till ett tydligare lågprismärke så att det skiljer mer i utförande mellan VW och Skoda än vad det gör idag. Ett annat förslag jag haft vore att lägga ner märket VW helt, även så Seat. Bara behålla Skoda och Audi. Där man då kunde öka försäljningen av Audi genom att många VW-kunder då skulle kunna gå över till Audi om möjligen justera ner priset lite, samma då för Skoda, justera ner priset lite mot idag.

VW tjänar alldeles för dålig idag och nånting behöver göras på sikt. Även driftkvalitén har med rätta varit ifrågasatt och ska man klara att höja kvalitén utan att ta mer betalat och samtidigt höja lönsamheten så gäller det att tänka i nya banor. Helt klart så befinner sig VW-märket i en svår kris just nu, också så vad gäller trovärdighet. Jag kan inte heller se att det kan vara så lönsamhet att pressa plåt på olika sätt för att upprätthålla nästan samma bilar med olika märken på bakluckan.

Uppdaterat: 2016-10-30 15:01

ducce, jag anser att bevisbördan för en påstådd outslitlig kamrem måste ligga på tillverkaren som påstår nåt sånt. Jag har inte heller sett såna konstruktionsdetaljer redovisade från tillverkare som stödjer att utsagan är riktig. Så nej, jag tror, allt annat lika, att en kamkedja håller bättre än en kamrem. Men du kan ju tro vad du vill, jag tycker det mest seriösa ändå är att rekommendera kedja framför rem om man vill ha nåt som håller länge. Vad vi sett tidigare av VW så har dom inte heller briljerat om man säger så vad gäller remmar eller kedjor i förhållande till lång hållbarhet, så nej, bevisbördan ligger definitivt inte på dom som har funderingar på kvalitén i den nya konstruktionen. Därför ställer jag mig frågande till Vi bilägare och att man så helt okritiskt förhåller sig till den s.k. faktan i testet.

Jag skulle i alla fall inte känna mig bekväm med en äldre bil med kamrem som aldrig är bytt och där tillverkaren påstår att den aldrig behöver bytas. Man ska komma ihåg också att historiskt sett så har tillverkare ofta fått revidera alltför optimistiska bytesintervaller. Det är också förrädiskt med dåliga remmar då dom kan verka bra tills dom inte är det, svårt alltså att veta säkert. En TSI-motor som rasar är dessutom extremt dyr att reparera, på en äldre bil med sämre andrahandsvärde handlar det då troligen om att skrota den direkt.

Uppdaterat: 2016-10-30 15:11
Vidstige skrev:

duccedriver wrote:Säger dom att kamremmen håller så gör den väl det tills annat påvisats.....
Det finns ju säkert bättre material än dom gamla billiga gummisnoddarna, och bättre konstruktioner än de gängse.
Du tror väl knappast att den håller lika länge som en kedja?
Så nånstans blir det problem när den blir äldre.

Och du har kompetens att bedöma detta utan att ha sett, eller för den delen förstått konstruktionen?
En kamkedja är inte outslitlig,och att göra en kamrem som håller motorn ut går, det är jag övertygad om.
Man tänker utanför boxen, bara.......

Uppdaterat: 2016-10-30 15:14
Vidstige skrev:

Pi, du kanske kan nämna nåt i trådens ämne även om det tycks ta emot nåt oerhört. :)

1 - jag svarade på dina påståenden ang att ViB inte testat Auris samt detta med priser m m.
2 - läs tråden så ser du att jag berättat om min enda VW-problembil.
3 - ang kamrem och VWs historik - jag har kört en Jetta över 25.000 mil utan kamremsbyte så där fungerade det i alla fall bra.
Så du skall nog vara lite försiktigare med dina påståenden.

Uppdaterat: 2016-10-30 15:21

Vadå, vw:s remmar har väl inte varit nåt större problembarn?
Kedjor ja, men dom är väl inte ensamma om undermåliga kamkedjor eller konstruktioner.....
Visst har dom bevisbördan, och så länge inte kamremmarna går sönder regelmässigt, bevisar dom ju.
Om dom börjar rasa som kamkedjorna på tsi, ja då funkade det inte som utlovat, då kan man kritisera konstruktionen.
Du har en övertro på kamkedjans förträfflighet, så blir det om man läser mycket men förstår lite, eller möjligen inte vill förstå......

Uppdaterat: 2016-10-30 15:24
duccedriver skrev:

Du har en övertro på kamkedjans förträfflighet, så blir det om man läser mycket men förstår lite.....

Ok så det är så du resonerar alltså, tror att du alltid vet bäst och att kamremmen på VW aldrig behöver bytas, mycket seriöst..
Finns ett ord för sånt som börjar på B.

Har aldrig påstått att kamkedja är förträfflig heller, så tydligen måste du ljuga för att "alltid ha rätt".

Flera tillverkare som gått över till den dyrare kamkedjekonstruktionen på senare tid i sina motorer, då gör dom fel enl dig kan man gissa. Opel och Renault i testet hade alltså kamkedja, ja jag tycker det ändå är ett plus och att det kan lyftas som en fördel gentemot Golf i testet för Megane och Astra tills eventuellt motsatsen bevisas.

Vi tycker olika i frågan men jag ser det som ett frågetecken och en möjligt misslyckande när man gick tillbaka till rem hos VAG. Kan man sen inte kritisera VAG överhuvudtaget så bör man nog inte skriva i denna tråd...

Uppdaterat: 2016-10-30 15:31

Fast Junkers båda bilarna som jag länkar till är bra extrautrustade med Led-strålkastare, parkeringsvärmare, dragkrok har den mellanstora dieselmotorn på 190 hk och fyrhjulsdrift. För samma pris får du bara en snikutrustad V90 med D3 motorn.

Uppdaterat: 2016-10-30 15:32

Ja frågan är hur många remmar eller kedjor som Vidstige ens bytt ut själv?

Jag håller - efter tidigare diskussioner i ämnet - en slant på noll.

Kedja har sina fördelar. Men de är absolut inte outslitliga, och när de rasslar rejält (inte går av) blir det dyrt.

MVH AL

Uppdaterat: 2016-10-30 15:35
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Aha, man måste alltså vara bilmekaniker och ha bytt massa kedjor och remmar för att exakt veta hur alla världens remmar och kedjor håller ihop? Och om man har diskuterat med en som vet mycket om detta tidigare så gäller det inte heller? Den var ny, kanske kan tillämpa den också i tråden om Toyota. Den som inte mekat HSD har ingen rätt att yttra sig negativt, punkt slut. Däremot får man ju ge positiva omdömen om bilar här utan att veta något har jag förstått. Positivt ok, negativt inte alltså.

Seriöst... finns mycket data om kedjor och remmar och att Toyota gick från rem till kedja kring milleniumskiftet var för att minska problem för ägarna. Hela japanska bilindustrin gjorde det. På senare år har även Opel och Renault gått över till kedja, varför kan man undra.

Kejdan är dyrare men normalt bättre ur driftsäkerhetssynvinkel. Och rasslar det så kanske det i alla fall finns tid att byta innan den går av, dvs en varning i tid.

Även saabnisse föredrar kedja f.ö. pga detta och har varnat för rem tidigare, tydligen vet han ingenting heller. Bmw och Mercedes envisas med kedja, dom vet ingenting heller.

Nä, problemet här är att det inte går att kritisera VAG, what so ever. Och ytterst få vill ens göra det.

Vilket skulle bevisas och som var syftet med tråden.

Uppdaterat: 2016-10-30 15:44

Volvo kör väl också bara kamrem numera till sina motorer. Inte har man hört om några kamremshaverier i media.

Uppdaterat: 2016-10-30 15:47

Diesel, först ska dom väl i alla fall gå 7 år och 12,000 mil för att vi ska kunna se om det är ett problem, efter 20,000 mil blir det ännu intressantare.
Sen har jag för mig att dom har nåt intervall för byte, dom har väl alltså inte sagt att dom är outslitliga.

Det största mysteriet är dock varför så många tillverkare envisas med den dyrare konstruktionen en kedja innebär och att flera märken gått över till kedja på senare år.
Vad kan det bero på?
Enl experterna här så gör dom fel, jag tror istället dom gör rätt och att kedjan normalt är det bättre alternativet för bilägaren.
Detta borde alltså Vi bilägare kunnat påtala i testet.

Uppdaterat: 2016-10-30 15:56

En kedja har som vi diskuterat många fördelar. Men den är inte outslitlig. Går den sönder blir det dyrt. Den är alltså inte enbart av godo, utan kan innebära en katastrof likaså. Lite rassel är heller inte hela världen, så länge den inte kuggar över eller liknande.

En rem kan också gå av. Men de nyare tycks ha förbättrats likaså, och det kan man ju inte ensidigt välja att kritisera utan att ha studerat konstruktionen och materialets egenskaper. Det är nog det som folk tycker blir lite väl onyanserat.

Personligen föredrar jag faktiskt rem. Den är så enkel att kontrollera och byta om något är dåligt. Dessutom får man tystare gång. Men tycker man inte som jag kan jag acceptera det.

MVH AL

Uppdaterat: 2016-10-30 16:16
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Vidstige har ingen aning vad Volvo har för bytesintervall. På min gamla förmånsbil Passat B7 TDI 140 är det 21 000 mil som gäller för kamremsbyte. Min polare köpte ut bilen och den har gått 18 000 mil nu och kamremen såg bra ut vid senaste service. Ur driftsäkerhetssynvinkeln har kamrem fungerat bättre för VAG.

Uppdaterat: 2016-10-30 16:22
Diesel skrev:

Fast Junkers båda bilarna som jag länkar till är bra extrautrustade med Led-strålkastare, parkeringsvärmare, dragkrok har den mellanstora dieselmotorn på 190 hk och fyrhjulsdrift. För samma pris får du bara en snikutrustad V90 med D3 motorn.

Nä min är definitivt inte snikutrustad, det är 4wd med åttaväxlad automat, LED-ljus, rattvärme, dieselvärmare, volvo on-call uppkopplad bil,halvskinn, larm, autopilot, backsensor metallic mm mm mm dock 150hk.
Det går att få 40000:- i rabatt så listpriset på 390000:- blir 350000:- efter rabatt och då är det ganska mycket utrustning, till och med sådant som inte ens går att få till Passat.

Nedanstående offert är inte den jag tog, jag har några fler tillägg.

Bild borttagen.

Bild borttagen.

Uppdaterat: 2016-10-30 16:22

Jag lät byta kamremmen på min Octavia RS -06 i somras vid ca 154 000 km. Har hört många bud om när den ska bytas, verkstaden som bytte sa 160 000 km eller 8 år. Hur som helst bad jag att få tillbaka dom bytta delarna. Kamremmen såg ut att lätt ha kunnat gå lika länge till, minimalt nött och inga sprickor.

Uppdaterat: 2016-10-30 16:41