Vi Bilägares forum

Nya Mazda CX-9 2016.

Nya Mazda CX-9 2016.

Nya Mazda CX-9 verkar otroligt fin. Den besinslukande V6 motorn från den nuvarande modellen har ersatts med en 2,5 liters turbofyra. Mazda utlovar att den skall dra 30% mindre bensin.

Uppdaterat: 2015-11-21 13:36

Kommentarer

Bild borttagen.
Blir en mycket svår konkurrent till Volvo XC90.

Uppdaterat: 2015-11-21 13:50

Nja, jag tycker nog att Volvon är bra mycket snyggare, interiört är Volvon dessutom superb, hade gärna ägt en twin engine.

Uppdaterat: 2015-11-21 15:55

Det är riktigt att Volvo XC90 är klart dyrare än Mazda CX-9. Rekommenderat pris för XC90 basmodell är $1010 00 (SEK $606000). CX9 kostar $61000 (SEK 366000) för toppmodellen med all tänkbar utrustning. Storleksmässigt är de likvärdiga. Båda vänder sig till barnfamiljer med hyfsat god ekonomi. Klassledare i Australien är Toyota Kluger. Jag tror att även den nya versionen av Mazda,CX-9 kommer att bli en storsäljare.

Uppdaterat: 2015-11-22 12:28

Kan tillägga att Mazda CX-9 har fått fantastisk kritik i tidningarnas tester. Nu när man med den nya motorn har fixat bränsleförbruningen som tidigare var den stora akilleshälen. Den är mycket billigare i inköp än samtliga konkurrenterna i klassen men minst lika bra.

Uppdaterat: 2015-11-28 13:53

Peter, "minst lika bra", hur vet man det på en helt ny bil?

Uppdaterat: 2015-11-28 22:07
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jag antar att man tittar på spec., utrustning och hur bilen är att köra. Det är ju en av de största suvarna så att den är säkert mycket rymlig och här i Australien har CX 9 alltid varit en mycket populär familjebil även om man samtidigt borde investera i en egen oljekälla. Hur bra bilen är i längden vet man ju givetvis inte.

Uppdaterat: 2015-11-28 23:23

Peter, det var just det jag menade. Jag har köpt helt ny bil några gånger, dvs. en helt ny bilmodell som motorjournalister berömt och ansett vara väldigt bra.
Ok ingen var det, alla var behäftade med småfel och felaktigheter som rätades till nästa årsmodell, i ett fall tog det flera år!
Jag köper aldrig mer en helt ny bilmodell oavsett märke, jag låter andra vara med om att göra den utprovning av barnsjukdomar som borde gjorts innan tillverkningen.
Nu tror jag att dagens bilar säkert är betydligt bättre än förr, men bra brukar de bli först efter minst ett par år.

Uppdaterat: 2015-11-29 09:28
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Ett aktuellt exempel på en ny, japansk (faceliftad) modell med ett allvarligt, säkerhetsrelaterat fel är ju nya Auris och dess autobromssystem som tydligen kan upphöra att fungera p g a kondens eller nåt liknande. Så även japanska bilar kan drabbas, Shogun. Liksom alla andra bilar så man skall nog inte vara så säker på att bara för att bilen kommer från ett visst land eller en viss tillverkare så är bilen med automatik felfri. Liksom att alla bilar från nån annan tillverkare ALLLTID drabbas av fel - vilket många skribenter här är snabba att påstå. Detta är tekniska produkter och alla sådana kan tyvärr fallera - oavsett ursprung. Och alla tillverkare har som övergripande mål att tjäna pengar på sina produkter vilket gör att dom inte vill lägga onödigt höga kostnader på sina produkter så medvetna överleveranser av kvalitet kan vi nog glömma i dagens konkurrensutsatta samhälle med ständigt prispressade produkter. Tror man nåt annat så är man nog ovanligt blåögd - för att uttrycka sig snällt.

Uppdaterat: 2015-11-29 11:23
Shogun skrev:

Saabnisse.
Har du någonsin haft/ägt en japansk bil, och då köpt en ny sådan?

Nix, jag har aldrig ägt en japansk bil, men jag var nära 2004, då jag hade en Camry på prov ett tag, en bil som jag verkligen gillade förutom den sega motorn.
Är man van vid lite turbotryck var det inte kul.
Avensis har jag haft som hyrbil, men den hänger inte med när jag jämför med 9-5 eller V70 även om den i många avseenden är väsentligt modernare.
Men jag gillar verkligen LC, men det är ju något annat, den har inte många konkurrenter!

Uppdaterat: 2015-11-29 18:50
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Pi, samtidigt är det så att märken som Toyota, Honda och Mazda sticker ut när det gäller problemfrihet. Är väl ingen som påstått att detta är svartvitt och att t.ex. VW bara går sönder mera. Problemet på Vi bilägare är dock att många här inte ens kan erkänna det jag säger nu. Jag ser inte heller att du nånsin kritiserat dom som härjar och överdriver från VW-lägret, din kritik är ständigt mot mig och andra som gärna framhåller vissa japanska märken, det är lite tröttsamt.

Uppdaterat: 2015-11-29 19:08

Pi, nu handlade min text om dig och vi kom ju här flera överens om att lugna ner oss lite. Ändå har du senaste tiden skrivit i trådar som handlar om japanska märken och närmast uteslutande kommit med kritik (samtidigt som du i princip aldrig kritiserar VW i nåt). Försök nu ta till dig lite av vad jag skrev istället för att bolla bort. Problemet här är ju att du agerar rätt mycket forumpolis och utgör dig för att vara neutral. Vill du ha bättre ton på forumet så kan du ju börja med att själv sluta jaga vissa människor och vissa åsikter ensidigt. Och första steget är då att tona ner kritiken och kanske avstå att skriva i trådar du egentligen saknar intresse för.

Du missförstod tydligen när jag skrev att du inte kritiserat nåt beteende från VW-lägret. Det gällde då förstås överdriven kritik och tramsinlägg mot japanska märken i första hand. Dom personerna och dom inläggen går alltså helt fria från dig.

Vad gäller 2010 eller för den delen 2014, eller vilket år du vill som passerat, så tycker jag vi går vidare nu. Men som försvar om Golf kan jag säga att jag 2010 inte förstod då hur mycket kvalitetsbrister den modellen hade och det var också därför jag började kritisera VW/Golf. Nu tycker jag det har kommit upp på bordet och jag tycker också tonen på forumet behöver förbättras så därför har jag tonat ner min kritik. Jag tror också Golf idag (gen7) har bättre kvalitet än gamla (gen6). Alltså dom nya som byggs på MQB plattformen och dom nya TSI-motorerna med kamrem. Men det återstår väl att bevisa förvisso. Nu hoppas jag slippa prata mer om VW och Golf i denna tråd.

Uppdaterat: 2015-11-29 21:14

http://jalopnik.com/watch-this-absolutely-brutal-crash-test-of-a-mazda-cx-9-1560931424
Är det ens rätt att jämföra denna med XC90,prisskillnaden är väl rätt stor?

Uppdaterat: 2015-11-29 21:24

Leifer - kritiken mot dig (när den förekommit) gäller för det allra mesta när du i din tur kritiserar både det ena och det andra på VW-bilar utan att du egentligen har nån erfarenhet av märket. F ö var det annat ljud i skällan från din sida runt 2010 när du var sååå sugen på en Golf - om jag inte minns fel. Alla får gärna tala positivt om sitt märke, om man är ärlig, men att gång på gång tala om bekymmer på andra märken gör tyvärr att man blir en aning irriterad. Sen ogillar jag ordet "erkänna" i dessa debatter för inget är svart och vitt, som du själv nämner, och att kräva att nån skall "erkänna" känns för mig bara som ett sätt att själv få bekräftat att man "som vanligt" har rätt. Så kan vi undvika det ordet i debatter så tror jag att debattklimatet skulle bli bättre och mindre polariserat. Och om nån säger nåt positivt om VW - varför skall jag kritisera det eftersom mina erfarenheter också är i stort sett positiva. Och "överdriver" är nog ett ord som man har högst subjektiva värderingar kring - det som är en överdrift för dig behöver inte uppfattas som det från nån annan.

Uppdaterat: 2015-11-29 22:07

Leifer - jag tror att vi båda missförstått varandra lite och då blir det kanske lite konstig kommunikation. Jag uppskattar att du tonat ner din kritik mot i detta fall VW så det skall du ha cred för. Och visst finns det tramsinlägg om både det ena och det andra men generellt så har jag avstått att kommentera dessa - med nåt enstaka undantag och det har då inte lett nån vart så jag undviker nog i det längsta att inge mig i sådana diskussioner.
Då kanske vi kan avsluta denna "munhuggning" och båda två försöka gå vidare. Jag skall försöka att inte bli irriterad så lätt. Hoppas att du också kan göra detsamma och att vi därmed kan hjälpa till att förbättra debattklimatet här en liten aning.

Uppdaterat: 2015-11-29 22:18

Pi, låter mycket bra, jag är med dig! :)

Uppdaterat: 2015-11-29 22:46