Vi Bilägares forum

Beg Honda Civic.

Beg Honda Civic.

2004 köpte jag en beg Nissan Almera till min dåvarande sambo, den gick många mil utan tillstymmelse till fel, den byttes mot en Mazda 626 kombi pga hund, även om själva hunden ryms i en Hundkoja (Mini). När vi separerade 2009 bytte hon Mazdan mot en Almera igen för hon gillade/litade på bilmodellen, prio ett för henne är att bilen fungerar felfritt.

Nu när Almeran är 16 år gammal vill hon köpa nått nyare, på frågan till mig vad hon skulle kolla på sa jag Mazda 3 efter just läst en begtest med orden "Mazda 3 är en av fåtal bilar som man kan kalla felfri"

Men nu har hon plötsligt börjat bry sig om bilens utseende och sa " Nä, den var inte snygg" Hon hade åkt med en kompis nyare 3a och gillade inte bilen.
Honda Civic sa jag då, antingen gillar man den, eller absolut inte, jag personligen gillar Civicen som skiljer sig från mängden.
Hon spanade in Civicen och föll som en fura, så nu hjälper jag henne att hitta ett bra ex.
Fastställt är att det ska vara en halvkombi 1,8 bensin, helst röd, absolut inte vit el silver.
Vi provkörde igår en bil, Comfort som är det enklare utförandet, och hon blev ännu mer kär i modellen, men just det exet föll på några saker.
I bilen är det inte helt enkelt att veta var den börjar och slutar, så parkeringssensorer och gärna backkamera blev ett krav.
Radion "Höj basen, den finns inget dunk" men den var på max !! Modellen finns med en värre popplåda, så även det blev ett krav.

Så nu fortsätter jakten att hitta rätt exemplar, men den haglar inte av Civicar, det lyxigaste utförandet utgår pga skinklädsel, standard klädseln i nån typ av plysch är riktigt skön att sitta på, så det ska det vara.

Vi kollar på 2012-2014 för 120-140.000:- Rätt bill finns här i Stockholm för 132", men den är silverfärgad och saknar motorvärmare.

Uppdaterat: 2017-06-03 12:41

Kommentarer

Intresset för Honda som bilar verkar nära noll i detta land, och forum. Men idag hämtade vi en Civic -14 i utförandet Lifestyle. Det blev en silverfärgad trots allt, röda i rätt utförande växer inte på träd.
Handlaren sa att kunder som kom tillbaka för att det var nått fel på bilen var sällsynt när man sålde Honda, vi hoppas han har rätt.

Uppdaterat: 2017-06-20 13:54

Kan gratulera till ett förhoppningsvis bra och problemfritt köp. Är själv nöjd Honda Accord-ägare och är inne på min tredje begagnade.

Hör av dig om du vill ha tips om vart du ska vända dig för bästa service osv här i Sthlm. Det finns en verkstad som sticker ut i positiv bemärkelse vilket du kommer märka om du googlar lite.

Uppdaterat: 2017-06-20 18:58

Honda har alltid varit ett litet märke i Sverige.

Har en nästan likadan, fast en vit kombi. Samma årsmodell och utrustningsnivå. Har fungerat helt utan problem, köpte den ny och har hittills kört ca 4 000 mil.

Uppdaterat: 2017-06-21 22:32