Vi Bilägares forum

Lönt att teckna extra försäkring för en dacia

Lönt att teckna extra försäkring för en dacia

Hej allihopa!
Jag har köpt en dacia logan mcv och väntar på leverans.
Min fråga är följande:
Jag funderar på att teckna förlängt garanti så att jag har 15000 mil och 8 år för 9700 kr, se
http://www.dacia.se/garantier-assistans/forlangd-garanti/
Tycker ni att det är värt eller ska jag satsa på helförsäkringen som täcker det mesta fast med en viss självrisk som blir högre med åren.
Vad anser ni?
Jag har ingen erfarenhet av dacia och jag antar att många barnsjukdomar som drabbar nyare bilar borde dacia ha "åtgärdat" för länge sedan med tanke på att de ärver plattformen från andra renault bilar

Uppdaterat: 2016-10-04 13:13

Kommentarer

Garanti på fordonet är en sak - helförsäkring nåt helt annat. Maskinskade-delen i helförsäkringen kan förvisso täcka en del allvarligare skador men inte alla. Sen är det ju frågan vad det förlängda garantin täcker- mycket som man måste reparera hänförs ju ofta till slitagedelar och då hjälper inte den förlängda garantin.

Uppdaterat: 2016-10-04 14:25

Vagnskadegarantin är dock fast - det där är bara en extra begränsad garanti - precis som alla andra som har långa garantier. Du har Vagnskadegaranti i två eller tre år, resten är en begränsad garanti som inte kan ersätta en helförsäkring.

Beror väl lite på hur länge du tänkt behålla den. 9700 är mycket pengar, men inbakat i tex ett billån märker du ju inte mycket av det. Skulle ju kunna vara ett incitament sen när du ska sälja bilen. Höjer kanske inte värdet men gör den mer lättsåld när den dagen kommer.

Uppdaterat: 2016-10-04 14:26

Fast "vagnskadegaranti" är ju ingen garanti i den bemärkelsen utan en tilläggsförsäkring ungefär motsvarande det som tillkommer i en helförsäkring jämfört med en halvförsäkring. Den s k Vagnskadegarantin är väl för alla märken 3 år från första registreringsdatum och idag vet jag inget märke som saknar den - men möjligen nåt av de mera exklusiva märkena men dit hör ju inte Dacia.

Uppdaterat: 2016-10-04 14:40

En sådan billig bil...den kör man tills avbetalningens slut typ fem år, eller så håller man tummarna o kör den tills den är kaputt typ efter 8 år om man har tur och det gäller Dacia..
Skagerström bör läsa på om Dacia, kvaliteten imponerar inte direkt i undersökningarna, samma rappel som i Renault.

Tumregel: Lägg inte ett öre extra utöver på en budgetbil utan kör bara.

Uppdaterat: 2016-10-04 19:09

Kolla vad den täcker, gör bedömningen därefter.

Uppdaterat: 2016-10-06 01:37
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?