Vi Bilägares forum

FORUMREGLER

FORUMREGLER

Att vara medlem och bidra med kommentarer, diskussioner och bilder på Vi Bilägares hemsida är fritt och självklart gratis. Vi har dock några enkla regler för att detta ska fungera så bra som möjligt.

1. ALLMÄNNA REGLER

1.1 Medlemskap
För att kunna använda våra medlemsfunktioner och delta i forumets diskussioner krävs ett medlemskap på sajten. När du blir medlem behöver vi korrekt personlig information om dig och en fungerande e-postadress. Varje person får maximalt ha en registrerad användare. Du måste ha fyllt 13 år. Du får bara bli medlem i egenskap som privatperson.

1.2 Sunt förnuft
På Vi Bilägare försöker vi så långt det är möjligt att följa den netetikett som är bruklig. Detta betyder att förutom de rent lagliga aspekterna med förtal, hot, hets mot folkgrupp, sexuell läggning etcetera nedan, så ställer vi krav på att du som medlem är trevlig och respekterar andras åsikter. Du ska inte skapa och sprida uttalanden som är stötande eller kränkande. Kort sagt; uppför dig som en vuxen människa och använd sunt förnuft. Världen är full av Internettroll (http://sv.wikipedia.org/wiki/Internettroll ) men vänligen tänk två gånger innan du nappar på deras beten. Din energi vid tangentbordet är deras vinning.

1.3 Ansvar och innehåll
Du är själv ansvarig för innehållet du skriver på Vi Bilägare. Texten får självklart inte...

...innehålla hets mot folkgrupp.
...innehålla personangrepp.
...vara rasistisk.
...uppmana till straffbara handlingar eller sprida någon annan persons uppmaning till brott.
...göra intrång på andras upphovsrätt.
...bryta mot PUL (Personuppgiftslagen).
...innehålla text/länkar/bilder som är pornografisk.
...innehålla försök till värvningar i tävlingar eller liknande.
...innehålla enkäter och undersökningar.
...innehålla spam.

1.4 Bilder
Bilderna du publicerar på sajten har du själv ansvar för och det är därmed inte tillåtet att ladda upp bilder som du själv inte äger rättigheterna till.

1.5 Reklam
Det är förbjudet för privatpersoner, enskilda näringsidkare och övriga företag att posta reklam för egen eller andras näringsverksamhet. Företagare är välkomna att kontakta oss för annonsering.

1.6 Regeländringar
Regler kan förändras under tid och det är din uppgift som medlem att hålla dig ajour med eventuella förändringar.

2. FORUMETS REGLER

2.1 Innan du skriver
Sök igenom forumet så att ingen redan har ställt och fått svar på frågan du tänker ställa. Kontrollera att du är i rätt forum innan du postar ditt inlägg. Se gärna punkt 1.2 innan du skriver, håll en trevlig ton samt ett normalt skriftspråk.

2.2 När du skapar en ny tråd
Skriv en tydlig rubrik. Rubriken ska vara informativ så att läsaren kan förstå trådens innehåll. Samma inlägg får inte postas i flera forum. Vi Bilägare är ett forum för bilister och frågor som rör detta. Frågor som handlar om ämnen utanför de uppsatta kategorierna hänvisas till andra sajter.

2.3 När du svarar på en tråd
Håll dig till trådens ämne. Meningslösa inlägg för att flytta en tråd längre upp på forumets indexsida är inte tillåtna. Kommentarer ovidkommande för ämnet kan komma att raderas av moderator.

2.4 Diskussioner och personangrepp
Även om livliga och konstruktiva debatter är positiva så tolereras inte personangrepp. Detta faller inom punkt 1.2 Sunt förnuft även om det inte är angrepp som är åtalbara.

2.5 Moderatorer
En moderator har full bestämmanderätt och behöver inte försvara sitt agerande i forumet. Acceptera att moderatorerna är här för din och alla andras skull. De arbetar för forumets bästa och är en förutsättning för att forumet ska kunna vara öppet. Om du känner dig orättvist behandlad, försök då se att det kanske finns en anledning till det inträffade. Om du ändå tycker att en moderator har handlat fel mot dig och har andra konstruktiva synpunkter på moderatorernas agerande, meddela detta per e-post på redaktionen@vibilagare.se och var tydlig med din beskrivning av det inträffade.

3. REGELBROTT

3.1 Regelbrott, varningar och avstängning
Brott mot någon av ovanstående regler kan leda till avstängning. Vi reserverar oss även rätten att kunna avslöja användarens identitet (och/eller all övrig information vi har om användaren) till polis om vi anser det vara befogat på grund av användarens aktivitet på sajten.

3.2 Redaktionens rätt att radera
Inlägg som inte följer dessa enkla regler kan raderas utan vidare kommentar från redaktionen. Det är vår absoluta målsättning att förklara varför vi raderar inlägg, stänger trådar, men i den mån det är helt uppenbart att de bryter mot dessa tämligen enkla regler förbehåller vi oss också rätten att agera utan kommentar.

Uppdaterat: 2015-09-17 10:29

Kommentarer