Vi Bilägares forum

Råd om bilköp - Audi A5 Coupe

Råd om bilköp - Audi A5 Coupe

Tjena

Jag kan börja med att säga att jag är ingen expert på bilar så jag jagar så mycket info som möjligt just nu och vill höra allas åsikter så kanske ni kan underlätta vilken bil/motor osv jag ska välja.

Idag: Har en fräsch Audi A4 97- V6 150hk bensin, drar med andra ord en hel del soppa..

Tänkte uppdatera mig lite, är riktigt intresserad av en Audi A5 Coupe för att jag känner att jag egentligen inte är i något behov utav 4a dörrar och så är Coupen snyggare! Letar begagnat mellan 150-190 tusen kr. Helst ska den ju ha så mycket utrustning och gått så lite som möjligt..

Kollar på bilar som har gått mellan 10 och 14 tusen mil vilket leder till fråga nr 1, det känns lite långt? Vad har ni för åsikt kring mil-tal?
Nr 2, diesel eller bensin? Jag kör idag mellan 1500-2000 mil per år och kommer nog fortsätta att göra de ett tag framåt.
Har kört både 2.0 TFSI och en 2.6 TDI och båda känns helt ok, lutar lite åt TDI, känns bättre och verkar dra lite mindre soppa.

Jag vill såklart ha så lite problem som möjligt med bilen, är det något man bör utesluta eller annat att tänka på?

Mvh Alex

Uppdaterat: 2015-09-16 15:57

Kommentarer

Har inte 100% koll på just A5 Coupe men vet att det kom en facelift 2012 (kanske 2011) och spontant så tycker jag det alltid känns bättre att välja en faceliftad variant då dom sannolikt fixat till problem som finns på modellen.
2.0 TFSI motorn är trevlig men om du kommer från en V6 så kanske TDI motorn är roligare, mer bottendrag och bättre vrid (likt din gamla motor) tycker jag låter mer rätt.
Kanske inte skadar att läsa på lite om de olika infotainment systemen som erbjuds (GPS, ljud osv) så att du får något du kan leva med.
Varför inte spana på 2.0 TDI om det erbjuds på modellen, den har bra vrid och går rätt billigt. Har kört 2.0 TDI en del i en A4 ihop med S-Tronic och tyckte det var en riktigt trevlig kombination.

Inte mkt mer input att komma med tyvärr.

Lycka till

Uppdaterat: 2015-05-10 11:13
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.