Vi Bilägares forum

Hur avblockerar jag en användare?

Hur avblockerar jag en användare?

Jag kom åt "blockera användare" när jag läste i forumet på mobilen, hur avblockerar jag den användaren nu? Finns ju ingenstans att ändra det och användaren kan jag inte längre se.

Uppdaterat: 2014-08-17 22:33
It's a very good idea to leave a sinking ship

Kommentarer

Man får gå in på den persons profilsida som man har blockerat och "avblockera" denna person där.
Så var det innan denna nya hemsidan kom i alla fall. Hur det är nu vet jag inte helt säkert för jag har inte blockerat någon och kan inte testa. Får kanske "provblockera" någon.

Uppdaterat: 2014-08-18 15:29
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Ja det verkar vara lika nu. Jag provblockade mig själv och där kan jag avblocka också men i och med att personen jag råkat blockera ej visas längre så kan jag inte göra något alls. :\

Uppdaterat: 2014-08-18 15:56
It's a very good idea to leave a sinking ship

Tack för alla dina svar Jes_. Det var dig jag råkat blockera så jag kunde tyvärr inte se dem. Men jag sökte på ditt namn på "förstoringsglaset uppe till höger och kunde avblockera dig därifrån. :-)

Uppdaterat: 2014-08-18 16:00
It's a very good idea to leave a sinking ship

Jag blir helt förbryllad, varför i hela fridens värld ska blockeringsfunktionen finnas? Jag har frågat det förr, men aldrig fått något vettigt svar. Vill jag inte läsa det någon annan skriver är det ju bara att låta bli; "blockera användare" löjligt!!

Uppdaterat: 2014-08-18 17:20
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Det är ju endast du som inte ser vad du upplever som trakasserier, alla andra gör det ju. Och att de försvinner beror inte på din blockering utan på just en effektiv moderering.

Men du måste inse att det är skillnad på moderering och censur, skulle allting som eventuellt kan uppfattas som stötande eller kränkande (svensk nutida nationalsport!) av någon, blev det inte mycket kvar av ett forum.

Uppdaterat: 2014-08-18 18:52
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jag tycker att det saknas en mängd funktioner. Som det är nu så finns det en, man kan posta inlägg. Men det är väl allt.

Uppdaterat: 2014-08-18 21:03
It's a very good idea to leave a sinking ship

Se där, nu är man "korkad/sjuk" enligt leifer. Hur var det nu med personangrepp?

Jes_ har rätt, i alla fall när det gäller mitt eget deltagande. Sitens design gör att jag kommenterar mindre idag. Det har inget alls att göra med att leifer blockerat mig. (F.ö. finner jag det märkligt att man kan få till det att hans blockering av mig skulle få mig att avstå från att skriva här.)

Uppdaterat: 2014-08-18 22:02
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Ja - vad blockeringsfunktionen egentligen tillför är okänt även för mig. OK - den tillför bitvis märkliga diskussioner men nåt positivt har jag inte sett. Och detta med "nyhets-sidorna"/förstasidan - den är ju ologisk. Man kan t ex plocka bort en relativt ny och livligt debatterad artikel (nåja, allt är relativt) men låta äldre, ointressanta och okommenterade artiklar ligga kvar på förstasidan. Samt detta att man inte kan se när senaste inlägget skrevs - och att den är allmänt rörig.

Uppdaterat: 2014-08-18 22:27
leifer skrev:

Det har också blivit mycket lugnare och intressantare nu på forumet då ju trollen dragit och dom mer seriösa är kvar, precis som det ska vara.

Hallo övriga ! Syns jag? Leifer jag lovar att aldrig mer skriva nåt trakasserande som tex riskokare .

Uppdaterat: 2014-08-19 08:20

Håller inte med dig leifer om behovet men vi kommer nog inte längre i den frågan oss emellan.

Uppdaterat: 2014-08-19 11:58

Jag gillar inte heller blockera-funktionen då den ställer till mer än den tillför. Särskilt om den blockerade personen inte vet att den är blockerad. Plus att det som i mitt fall var väldigt klurigt att ta bort blockeringen.
Bättre då att införa översikt över vad jag har skrivit och var någonstans jag skrivit. Nu finns det ingenting sånt. Det går heller inte smidigt om man skulle vilja söka upp sina inlägg via sökfunktionen.
Så bättre koll på inlägg och kommentarer önskas.

Uppdaterat: 2014-08-19 12:14
It's a very good idea to leave a sinking ship

Där fick du till det, Jes...:)

Uppdaterat: 2014-08-19 14:35

Om du måste ställa denna fråga gång på gång Leifer så undrar man ju lite... Det är självklart att grundläggande regler skall följas sen är inte allt svart eller vitt så givetvis finns det gränsfall som slinker igenom. Men även du själv uttrycker dig ju mycket tveksamt bl a om politiska meningsmotståndare och deras åsikter så vi har nog lite till mans skrivit sådant som i alla fall ligger i gränstrakterna. Låt inte detta bli ytterligare en tjatfråga nu för du vet redan att jag inte ser nåt värde i grundfrågeställningen nämligen om blockeringsfunktionen verkligen tillför något.

Uppdaterat: 2014-08-19 15:21

Gött att dom fick upp forumreglerna även om det mesta som står där tycker jag faller under sunt förnuft.
Men nu kan ju de som har avsaknad av detta eller känner sig osäkra få vägledning :-)

Uppdaterat: 2014-08-19 16:37
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Leifer - du kan väl berätta för oss vilka det är som du haft så stora problem med att du blockat dom ? Och inte minst orsaken till blockeringen.
Sen kanske du skall fundera lite över hur du själv uttrycker dig ibland t ex gentemot de som politiskt inte ställer upp på din högerlinje utan företräder t ex en i vissa frågor mera human linje... Dessa fördömer du rätt kraftigt till och från så frågan är var din gräns går i dessa fall kontra när du själv anser dig påhoppad ?
Jag håller nog med MVH AL i att taket måste vara högt och det innebär nog att både du och jag och många andra emellanåt kanske passerar gränsen men skillnaden är att du nog tar lite mer illa vid dig än många andra om du får mothugg. Att till 100 % alltid följa ViBs regelverk ser jag som nästan omöjligt om det skall vara högt i debatt-taket - även om vi bör sträva efter att vara så korrekta som möjligt.
Nåja - kan vi vara ense om att vi lite till mans inte jämt uttrycker oss 100 % korrekt, även om tanken ändå måste vara denna, men att detta nog ändå är priset vi får betala för att få intressanta debatter så tror jag att det mesta löser sig - även utan blockeringsfunktionen vilken faktiskt var vad denna diskussion började med. Och att alla inte jämt kan få sista ordet och att man inte via tjat kan få en meningsmotståndare att ändra sina åsikter.

Uppdaterat: 2014-08-19 20:15

Jag får väl som troll i leifers ögon hålla med Jes_, AL och Pi i vad man skriver. Nu kan ju inte leifer se vad jag skriver eller har skrivit i denna tråd. Men han har ju faktiskt benämnt mig som "korkad/sjuk". Hur väl rimmar det med forumsreglerna?

Uppdaterat: 2014-08-19 20:30
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Hm, det börjar bli lite väl dyster ton i den här tråden...

Uppdaterat: 2014-08-19 23:21
It's a very good idea to leave a sinking ship

Ett inlägg raderat på grund av personangrepp.

Uppdaterat: 2014-08-20 07:49

Hur blir det om en person som är blockerad startar en väldigt aktiv tråd med många deltagare?
Ser inte personen som har blockerat trådstartaren tråden över huvud taget då?

Uppdaterat: 2014-08-20 09:23
It's a very good idea to leave a sinking ship

Man kan låta bli att logga in och då ser man allt som skrivs - och den tekniken tillämpas säkert också av de som använder blockeringsfunktionen för lite nyfikna på vad de blockerade skriver är dom nog ändå...:)
Så åter - vad tillför denna funktion ? Däremot kan den skapa märkliga debatter men som "blockerare" slipper man ju läsa de inlägg som kommer från de blockerade och slipper också gå i svaromål... Problemet är ju att man som blockerad inte vet vilka som blockerat en utan man kan ju fortsätta skriva svar men bara uppfatta att blockeraren nonchalerar ens inlägg. Så visst kan denna onödiga funktion ge märkliga debatter emellanåt. Sen är det säkert mindre än en handfull skribenter som nyttjar den och det visar ju än mera att den är tämligen onödig.

Uppdaterat: 2014-08-20 09:56

Leifer - forumpolis är väl snarare den som gång på gång påpekar att vi måste hålla oss till reglerna till 100 % och en sådan finns ju redan!
Och vad är ett forum om inte ett ställe där man kan vädra olika åsikter och ställa frågor - som sen diskuteras.
Jag ser inte ett forum som ett ställe som man främst skall läsa för att se att alla inlägg följer "regelverket" och kritisera skribenter som man själv anser inte följer regelverket utan för mig är det en plats där man möts, ställer frågor och diskuterar inom forumets intresseområde. Men antagligen har jag väl missuppfattat även detta....

Uppdaterat: 2014-08-20 11:01

Leifer - jag börjar bli riktigt trött på att du gång på gång lägger åsikter på mig som jag inte sagt. Jag har definitivt påtalat att man så långt möjligt skall hålla regelverket men det måste ändå vara högt i tag i diskussionerna och då har säkert även du passerat "regelgränsen" några gånger. Och jag har inget som helst intresse att vara polis och jaga de som ev inte följer detta - det får moderatorerna göra. Jag förstår inte vem/vad jag skall "stå upp för" ? jag diskuterar gärna sakämnen vilket i detta fall är blockeringsfunktionen som jag gång på gång sagt att jag anser den onödig och snarare kan skapa märkliga diskussioner - och diskussioner är forumets grundbult. Och i diskussioner har vi alla olika åsikter så då vädrar vi också dessa - oavsett om det är du eller nån annan som tycker olika eller för den del också tycker lika vilket faktiskt inträffat rätt många gånger gentemot dig när det gäller riktiga sakdiskussioner inom forumets ämnesområden. Dock tycker jag att denna diskussion inte kan nå så mycket längre utan vi har olika åsikter om diskussionsämnet och där lär vi stå och stampa utan att nån av oss torde "ge oss" - precis som det ibland är även i det verkliga livet. Så för min del kan vi gärna avsluta just denna diskussion eftersom det mest blir upprepningar.

Uppdaterat: 2014-08-20 11:34
MVH AL skrev:

Med blockeringen missar man en del av opinionen och dessutom baserat på rent subjektiva grunder, d.v.s vissa märkesfanatiker blockerar skribenter enbart eftersom de inte förmår bemöta deras kritik. Debatten blir då som sagt skev, vi får inte en korrekt representativitet av hela åsiktsrummet och det fria ordet kan styras.

Låt oss inte glömma att det här är ett "problem" i debatten mest för den som väljer att blocka någon, alla vi andra ser ju hela paletten av åsikter. Jag kommenterade i http://www.vibilagare.se/forum/vi-bilagares-forum/webbplatsen-vibilagarese/forbattringar-del-2?page=7 om "varför" funktionen finns över huvud taget. Tro mig, det har gjort redaktionens arbete enklare. Terapiarbetet med vilsna män som kastar paj har tidigare tagit oproportionerligt mycket tid tidigare och har faktiskt blivit bättre. Dels tack vare denna funktion, men kanske framförallt tack vare moderatorernas arbete. Deras insats är enormt uppskattat och en förutsättning för att forumet ska kunna leva vidare.

Med detta tror jag att vi nått vägs ände med den här diskussionen, som mest börjat handla om individer, men ni har i alla fall fått ytterligare ett perspektiv på denna omdebatterade funktion.

Uppdaterat: 2014-09-01 10:53
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //

Tack för tipsen, jag har blockerat av misstag, flera st väldigt aktiva med vettiga inlägg, vilket gör diskussionerna obegripliga!

Uppdaterat: 2014-09-02 11:42

Tar upp tråden på nytt.

Jag har också råkat blockera en användare av misstag.
Kan inte söka upp användaren så hur gör jag för att ta bort blockeringen?

Uppdaterat: 2016-02-16 15:10

Vilken användare är det så ska jag försöka fixa en länk till dig?

Uppdaterat: 2016-02-16 15:14

Annars är det enkelt, men lite omständigt.
Bra att kunna dock..
Kolla igenom nån tråd där du vet att användaren finns, tex om någon adresserat ett inlägg du inte ser....
Detta gör du utloggad,den är bara blockerad när du är inloggad, när du hittat användaren går du in på profilen genom att trycka på användarnamnet.
Väl där, loggar du in, jag brukar få logga in 2 ggr...
Då dyker en länk upp, häv blockering.
När du tryckt på den så att sidan läser in igen, är det klart.....
Maria lovade i en annan tråd idag att försöka lösa problemet enligt mitt förslag, får se om det händer....
Funktionen kvar, men inte så enkel att komma åt av misstag.
Man har ju tagit bort möjligheten att blockera sig själv och trådstarten så det går nog....

Uppdaterat: 2016-02-16 15:59
duccedriver skrev:

Annars är det enkelt, men lite omständigt.
Bra att kunna dock..
Kolla igenom nån tråd där du vet att användaren finns, tex om någon adresserat ett inlägg du inte ser....
Detta gör du utloggad,den är bara blockerad när du är inloggad, när du hittat användaren går du in på profilen genom att trycka på användarnamnet.
Väl där, loggar du in, jag brukar få logga in 2 ggr...
Då dyker en länk upp, häv blockering.
När du tryckt på den så att sidan läser in igen, är det klart.....
Maria lovade i en annan tråd idag att försöka lösa problemet enligt mitt förslag, får se om det händer....
Funktionen kvar, men inte så enkel att komma åt av misstag.
Man har ju tagit bort möjligheten att blockera sig själv och trådstarten så det går nog....

Bra förklaring! Så gjorde jag med. Tänkte att man kanske kan posta en länk till användarens profil så man kan göra samma sak.

Uppdaterat: 2016-02-16 16:12
Vidstige skrev:

Jag tycker gott man kunde stänga av blockeringsfunktionen för alla nu, bättre istället att det modereras ordentligt!
Finns även buggar i blockeringsfunktionen som gör att det blir konstigt sidnumrering när man har blockerat en eller flera personer som deltar i en tråd. Detta är huvudanledningen till att jag helt slutat med att använda blockeringen. Dessutom har jag märkt att några fortsätter med ständiga personangrepp trots att dom vet att man blockerat och aldrig svarar. Då är det bättre att ta tjuren i hornen och kastar pajer tillbaka, om möjligt lika elak är min nya melodi till skiten upphör på nåt sätt.

Den inställningen kommer bara få dig avstängd. Kasta tillbaka är aldrig rätt melodi. Låt oss moderatorer sköta det istället.

Uppdaterat: 2016-02-16 17:11

Det känns som att mitt förslag i en annan tråd, som maria dahlin svarade på, är det bästa, om man nu inte tar bort funktionen helt.
Att man måste gå in på användarens profil för att blockera, då slipper man scrollningsproblemet på mobilen.
Vilket är den jag surfar till 90 procent på, pc använder jag numera bara till avancerade prylar som kräver tangentbord och stor skärm....
Att man anmäler drabbar ju bara moderatorerna....

Uppdaterat: 2016-02-16 18:13
duccedriver skrev:

Annars är det enkelt, men lite omständigt.
Bra att kunna dock..
Kolla igenom nån tråd där du vet att användaren finns, tex om någon adresserat ett inlägg du inte ser....
Detta gör du utloggad,den är bara blockerad när du är inloggad, när du hittat användaren går du in på profilen genom att trycka på användarnamnet.
Väl där, loggar du in, jag brukar få logga in 2 ggr...
Då dyker en länk upp, häv blockering.
När du tryckt på den så att sidan läser in igen, är det klart.....
Maria lovade i en annan tråd idag att försöka lösa problemet enligt mitt förslag, får se om det händer....
Funktionen kvar, men inte så enkel att komma åt av misstag.
Man har ju tagit bort möjligheten att blockera sig själv och trådstarten så det går nog....

Tack duccedriver, det funkade bra!

Uppdaterat: 2016-02-16 18:21