Vi Bilägares forum

Sämsta kommentarsfunktionen på nätet?

Sämsta kommentarsfunktionen på nätet?

Eftersom det inte finns någon sökfunktion på forumet (vad jag kan se) så kanske detta redan tagits upp.

Kommer ni att ändra ert idiotiska system för kommentarer?

Det är ett korkat system eftersom man måste scrolla så onödigt mycket.
Om man ser en intressant artikel och det har hunnits skriva, säg ett trettiotal kommentarer (på tre sidor) så måste man för att läsa dessa (och man vill ju läsa dessa i tidsordning) först scrolla ner på sidan så man kan välja sista kommentarssidan. När man fått upp den sidan måste man scrolla ner till första kommentaren och börja läsa. Man läser "uppåt" på sidan och hamnar då på den sidans sista kommentar. Då måste man återigen scrolla ner längst ner för att välja att gå till sidan två. Och väl där måste man, just det, scrolla ner för att läsa den sidans första kommentar. Och när man hamnat högst upp på sidan två så måste man, suck, scrolla ner för att gå till kommentarssida ett. Och där igen scrolla ner....

Man borde kunna välja mellan att visa äldsta och nyaste först och man borde kunna välja hur många kommentarer som ska synas per sida.
 

Uppdaterat: 2014-07-21 11:42

Kommentarer

Är det inte lättare att skicka ett mail vill ViB för att få svar på detta istället för att starta en tråd i ett forum?
Sen så skadar det inte att krydda meddelanden och inlägg med lite ödmjukhet, det brukar göra viljan att svara i andra ändan större, bara ett tips i all välmening i sommarvärmen.

Uppdaterat: 2014-07-21 17:03
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Det du, Aston Hill, påtalar har jag skrivit om ett antal gånger - för visst är det korkat. Men det gäller endast huvudsidan!
Här i forumet fungerar allt som det ska - av någon outgrundlig anledning.

Reverend Benny, kan hålla med om att rubriken för tråden kunde formulerats bättre. Däremot har jag ingen invändning mot att problemet tas upp här. Är vi fler som tycker lika så kan det ju rentav bli en förbättring.

Uppdaterat: 2014-07-22 13:10
Roy J

Hej, ledsen att detta inte besvarats tidigare (semester i Värmland) och precis som Roy säger så är det påtalat tidigare. Rätt eller fel men vi resonerar att artiklar kommenteras, längre diskussioner hänvisas till foruminlägg. Genom att ha "senaste" överst under artiklar driver vi möjligheten till att fler personer kommenterar själva artikeln, istället för att två antagonister ger sig på och pucklar på varandra verbalt. Genom att ha "senaste" högst upp blir det mer intressant att kommentera än om det alltid är den som kommenterar först som sätter tonen för kommentarerna.
Jag håller dock helt med om att det optimala borde vara att man kunde ändra (eller göra en inställning för detta som inloggad user) men det blev litet för komplext för att vi skulle lösa det enkelt (även om jag förstår att det låter som en skitsimpel funktion).

Uppdaterat: 2014-08-07 16:09
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //

"Sämsta kommentarsfunktionen på nätet"?
Det är rätt standard att den senaste kommentaren visas överst. Kommentarsfunktionen är ju ingen trådad diskussion utan lösa kommentarer. Att den senaste kommentaren skulle visas sist, gömd bakom flera sidor av historik är ologiskt om något.

Jag tycker VIB's kommentarsfunktion fungerar tillfredsställande och på ett sätt man är van vid och som känns logiskt. Trådade forumliknande diskussioner kring varje artikel är inte "Kommentarer".

Uppdaterat: 2014-08-08 08:18

Håller nog med Swemba om att artikelkommentarer gärna kan ha denna sorteringsordning. Dock saknar jag en timestamp för senaste kommentar på aktuell artikel - det vore intressantare än det datum när artikeln publicerades.
Sen saknar jag fortfarande en liten "ruta" med "Senast kommenterade" vilket ofta är mera intressant än "Mest kommenterade" - i alla fall för mig personligen..:)
Och tyvärr är förstasidan fortfarande jäkligt rörig med gammalt och nytt i en (o)salig blandning.

Uppdaterat: 2014-08-08 08:37

Sorteringsordningen var för min del (som trådskapare) det mindre problemet.
Scrollandet är det som gör det trist att börja läsa när kommentarerna blivit några sidor. Något som skulle underlätta (och nästan halvera scrollandet), och troligen inte skulle kosta så mycket vore om knapparna för sidorna även fanns ovanför kommentarerna.

Bild borttagen.

Uppdaterat: 2014-08-16 21:33

Leifer - nu måste jag faktiskt säga att jag inte riktigt förstår ditt problem... Jag ser inget problem med att bläddra tillbaka sida för sida.

Uppdaterat: 2014-08-21 19:09

Har inga problem med Win 7 + Chrome. Prova att rensa via Inställningar, Verktyg, Rensa webbinformation - sen kan du ju börja med att testa med att ta bort Cookies och Cachade bilder och filer. Funkar inte det så är det väl bara att fortsätta och rensa annat också.

Uppdaterat: 2014-08-21 19:36

Leifer - testa att rensa som jag nämnde - det kan vara nån kombination med blockeringsfunktionen... Luriga fel när dom yttrar sig på det viset.

Uppdaterat: 2014-08-21 22:47
Aston Hill skrev:

Scrollandet är det som gör det trist att börja läsa när kommentarerna blivit några sidor. Något som skulle underlätta (och nästan halvera scrollandet), och troligen inte skulle kosta så mycket vore om knapparna för sidorna även fanns ovanför kommentarerna.

Absolut en vettig synpunkt. Det fixar vi.

Uppdaterat: 2014-09-01 10:13
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //