Vi Bilägares forum

Är nystarten på ViB värd något?

Är nystarten på ViB värd något?

Efter att ViB stängde ner och startade om kommentarsfunktionen så var det ju tal om en nystart och ett hårdade modererande. Då undrar jag om det verkligen är okej att skriva som signaturen "leifer" gör i nedanstående inlägg.

"Mats, nä den verkliga personen bakom Kjell Karamell vägrar träda fram. Men det var ju uppenbart att det var "Rustan Werling", en av dom värsta trollen i mannaminne. Tyvärr vågar inte folk gå emot såna troll, vilket ger dom fritt spelrum att jävlas hur mycket som helst. Det är ju samtidigt det anonyma internets största problem. Men ytterst är det ju ägaren av internetsidan som ska styra upp sånt, tyvärr brister modereringen på Vi bilägare (och då ger jag inte alls skulden till privatpersoner som ställer upp på sin fritid)"

Jag skulle hemskt gärna vilja ha ett klargörande av nivån på nuvarande moderering. Om det är så att ovanstående inlägg är okej så vet jag precis vilken nivå jag ska lägga mina svar på i framtiden.

Uppdaterat: 2013-12-21 20:21

Kommentarer

Jag väljer att lägga in svaret från signaturen "leifer" här. Han valde visserligen att starta en egen tråd bara för att svara, ett märkligt beteende kan tyckas. Men för att minimera risken för att han raderar sin tråd så lägger jag in hans svar här. Ganska grova anklagelser om dubbla nick bl.a, givetvis helt ogrundade.

"Mitt svar;
Jag mejlade Fredrik Diits om "ditt" agerande i tråden om rostskydd, och detta var alltså just efter nystarten. Där härjade du som f-n, jävlades, provocerade, hånade, dummade dig. Sen uppenbarligen ett inlägg som en "annan" användare, dvs du avslöjade dig där att du håller på med olika nick i tid och otid. Sen eftersom du just är ett mycket fult troll så kan du knepet att verka vettig i nåt inlägg, för att sen falla tillbaka i det vanliga elaka trollandet och mobbande.
Jag tycker också synd om den verkliga Rustan Werling, den enda i Sverige som har det namnet och du har uttryckligen sagt att du inte är honom.
Så jag undrar också, vad är nystarten värd? Modereringen är obefintlig och elaka troll kan härja fritt. Så fortsätt som vanligt bara så blir du ju så lycklig. För med typer som dig kan man aldrig resonera. Du har bara en agenda och den är att vara elak. Du har jagat mig snart i 2 år nu (otroligt sjukt bara det) och till sist var jag tvungen att sätta ner foten. Såna som du ska f-n får jävlas med folk. Det får f-n vara nog nu, jag tänker inte ta mer skit av dig.
Vi hörde också att du sa upp din prenumeration på Vi bilägare, efter allt ditt trollande och ändå ska du alltså vara här och ställa massa krav på tidningen.
Som slutkläm vet du precis vilken nivå du ska lägga dina svar i framtiden säger du. Ja j-vlar, då vet vi att du kommer fortsätta som vanligt, vara ett elakt fegt troll som gömmer sig bakom anonymitet på nätet."

Uppdaterat: 2013-12-22 15:03

leifer är en av få seriösa här. Din tråd tillför inget.
Med vänlig hälsning Clas

Uppdaterat: 2013-12-22 15:33

Claes T, medlem i 3 dagar.

Uppdaterat: 2013-12-22 16:13

Instämmer med leifer. Jag kör hellre Prius!
Skrivet av
Claes T
2013-12-21 17:33 Anmäl

Leifer verkar ha fått en riktigt fin kompis!

Uppdaterat: 2013-12-22 16:17

Jag tycker att Kjell Karamell ska träda fram så får man ju saken ur världen.

Uppdaterat: 2013-12-22 17:51
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Det hela är mycket enkelt, i en tråd där samtliga utom 2 st har en åsikt så finns det knappast någon anledning att skapa ännu ett nick för att stödja en redan överväldigande majoritet. Det är liksom hur enkelt som helst att förstå för alla utom minimats och leifer. Men det är väl bara för ViB att ännu en gång kolla kontona och ip-adresserna för att fria mig från denna absurda och ologiska anklagelse. Någon ursäkt från minimats och leifer förväntar jag mig inte, det ligger inte i deras personligheter nämligen.

Uppdaterat: 2013-12-22 17:58

Jag noterar också att signaturen "leifer" raderat sin tråd, precis som jag befarade. Tur att jag kopierade in hans svar i denna tråd.

Uppdaterat: 2013-12-22 18:00

Rustan är 100 procent troll och har även erkänt detta vid några tillfällen.

Uppdaterat: 2013-12-22 20:13

Claes/Clas har bra koll under sina 3 dagar som medlem på ViB.

Uppdaterat: 2013-12-22 20:15

Jo, eftersom jag både läst nyheter och följt en del trådar på forumet under lång tid. Registrerade mig dock för tre dagar sedan, det kan ju alltid vara kul att få säga sitt om bilar.

Uppdaterat: 2013-12-22 20:37

leifer: Trollet är troligtvis någon anställd på ViB tyvärr.

Uppdaterat: 2013-12-22 20:38

Läsförmågan och slutledningsförmågan är total.
1. Ingen har påstått att leifer och Claes/Clas är samma person. Var leifer får det i från är en gåta.
2. Claes/Clas påstående att Vi Bilägare anställer troll är så fantastiskt att det får stå oemotsagt.

Uppdaterat: 2013-12-22 20:50

Jag skrev snabbt och missade ett e i just mitt namn. Hur orkar ni...

Uppdaterat: 2013-12-22 21:17
Citat:

Någon ursäkt från minimats och leifer förväntar jag mig inte, det ligger inte i deras personligheter nämligen.

Rustan Werling:
Jag har aldrig påstått av [b]du[/b] är Kjell Karamell!?! Vart har du fått detta ifrån vet jag inte? Således förstår jag inte varför jag är skyldig dig någon ursäkt? Jag frågade bara Leif om han visste något mer om Kjell Karamell och han skrev således att han inte visste mer än vad som skrevs i tråden där någon rostskyddat sin bil för 25000 kr.

Vidare när du åberopar ip-adresser så kan det vara så att den som skapat sin andra profil har gjort det från någon annan dator typ på jobbet eller liknande och skriver under sitt vanliga nickname hemma. Därmed är det omöjligt att spåra om det var du som var Kjell Karamell eller inte. Sedan som jag uppfattade det så jobbade Kjell Karamell som bilmekaniker och då är det väldigt intressant att höra vad han tycker om olika lösningar på olika bilar. Dessutom på vilken bilverkstad han jobbar?

Därför uppmanar jag Kjell Karamell att komma med klarläggande om detta.

Uppdaterat: 2013-12-22 21:25
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Den här tråden skapades för att eventuellt få reda på vilken nivå debatten är tänkt att ligga framöver. Jag vill ha fastställt om det verkligen är okej att skriva som signaturen "leifer" gör i mitt första inlägg. Det hör också till saken att signaturen "leifer" skrev detta i en tråd där jag över huvud taget inte varit aktiv, alltså ett helt oprovocerat påhopp fullt med falska anklagelser.

I de senaste inläggen har signaturen "leifer" fortsatt med samma typ av anklagelser och eftersom det inte tillför debatten något nytt väljer jag att radera dessa inlägg. Det är mitt privilegium som trådskapare att styra debatten i just denna tråd.

Uppdaterat: 2013-12-22 21:26

Som sagt, någon ursäkt förväntar jag mig inte. Nu börjar bortförklaringarna komma.......

Uppdaterat: 2013-12-22 21:30

I rosttråden skriver minimats följande.

"#114 Kjell Karamel:
Vart tog denna person vägen? Som alltså började kommentera #114 och sedan försvann. Kan det vara så att det finns personer med flera nickname på detta forum?
Jag håller fortfarande fast vid mitt förra inlägg att det är bortkastade pengar och att Jbgeneral blivit blåst av detta företag."

Nej, inte kommer minimats med några anklagelser inte.
Har nu kollat igenom den tråden och Kjell Karamell skrev sitt första inlägg 20:58, tre minuter efter mitt som skrevs 20:55. Minimats anser alltså att jag skrev ett inlägg 20:55, slängde mig i bilen och åkte till jobbet sent på kvällen för att tre minuter senare posta ett inlägg som Kjell Karamell. Jorå sörrö så att......

Men någon ursäkt förväntar jag mig som sagt inte......

Uppdaterat: 2013-12-22 21:41

Rustan Werling:
Jag ber så mycket om ursäkt för det ligger i min personlighet. [img]http://i.imgur.com/B1gqI.gif[/img]

Uppdaterat: 2013-12-22 21:44
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Tack så hemskt mycket minimats! Jag underskattade din personlighet och det ber JAG om ursäkt för. ;)

Uppdaterat: 2013-12-22 21:53

Rustan Werling:
Ingen fara alla kan göra missbedömningar.[img]http://i.imgur.com/meiTR.gif[/img]

Uppdaterat: 2013-12-22 22:05
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Lägger in ännu en variant på anklagelser som signaturen "leifer" får häva ur sig. Minimats bad om ursäkt, det lär inte signaturen "leifer" göra.

"Minimats1, självklart är "Rustan Werling" och "Kjell Karamell" samma person. Frågan är bara vilka andra nick som förekommit från detta troll."

Uppdaterat: 2013-12-22 23:14

Jag kan bara hålla med Jes_, varför skulle Rustan öppna ett nytt konto? Det hela faller ju på sin egen orimlighet. Rustan är ju en mästare på att raljera! Här står ju en usling som jag långt i lä;-)

Sen kan man ju undra om en Clas/Claes T är på riktigt. Kan man inte stava till sitt eget namn/nick, ja då är man "misstänkt".

Undrar f.ö. vart Benols tog vägen.

Uppdaterat: 2013-12-23 19:44
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

AL skrev; "Audi: Benols plockades bort av ViB själva men han finns ju med under andra signaturer."

Har du belägg för det, ja att han plockades bort av ViB? I så fall var ju mina farhågor om "orten där han bor" (Motala) riktiga.

Uppdaterat: 2013-12-23 21:07
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Jag måste erkänna att jag först misstänkte Rustan Werling för att vara Kjell Karamell men att dessa misstankar är lagda åt sidan. Är det någon som vet varför Benols plockades bort av ViB? Samt under vilka andra signaturer som han numera finns? Fast vem kan Kjell Karamell ha varit egentligen? Någon som jobbar som bilmekaniker enligt Kjell Karamell?!? [img]http://i.imgur.com/aB9ep.gif[/img]

Uppdaterat: 2013-12-23 21:27
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.
Citat:

Kjell Karamel
Senast inloggad: 2013-12-02 20:53
Medlem sedan: 2013-12-02 20:50
#114 Kjell Karamel:
Vart tog denna person vägen? Som alltså började kommentera #114 och sedan försvann. Kan det vara så att det finns personer med flera nickname på detta forum?
MiniMats,jag är allt kvar men har inte tid att titta in här varje dag. Har ett jobb att sköta också :)
Måste berätta en sak, det är så att jag jobbar på en bilfirma som verkstadschef och det är ytterst sällan det är rost i golvet på bilar som är 12-15 år och då tycker jag nog att lägga 25000 kr på att blästra och rostskydda golvet blir väldigt underligt!! Sedan att det även skyddar bensintanken från rost stämmer inte heller då dom är i plast...

Inte bara bilmekaniker utan även verkstadschef är Kjell Karamell?!?

Uppdaterat: 2013-12-23 22:31
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Bra, då vet vi vad nivån ligger framöver. Jag vet precis hur jag ska hantera leifer och hans förvirrade anklagelser fr.o.m nu.

Uppdaterat: 2013-12-23 22:57

Jes: Toyotamekaniker är skickliga som få. Vi får massvis med kunder oavsett om vi bor i Stockholm eller långt uppe i norr.
Mvh Claes T

Uppdaterat: 2014-01-03 08:17

"Är nystarten på ViB värd något?"
Jag anser i den frågan -Inte ett dugg.
Enda sättet att komma tillrätta med diverse "troll" är att knyta nicket på sajten till prenumerationsnumret på ViB.
Fattar inte att det genomförs.

Uppdaterat: 2014-01-03 08:28
Lås inga trådar.

Vib vill att sajten skall vara öppen för alla och inte bara prenumeranter och detta kan man ju ha förståelse för men visst kan det även skapa en del problem med troll

Uppdaterat: 2014-01-03 11:21
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Tycker ändå att det verkar som om folk skärpt till sig och skippat de värsta påhoppen efter nystarten, hoppas det håller i sig.

Sen måste jag ändå säga att jag för mitt liv inte förstår mig på denne Clas-Claes-Uno-Börje-Gösta L (Benols, Hanzzon???) m.fl. nick.
Denna person verkar ju faktiskt besitta ett visst bilkunnande i botten men tycks ändå vara villig att lägga ner ohemult med tid på att använda sina kunskaper och åsikter endast för reta upp folk.
Han agerade (agerar?) likadant på Teknikens världs hemsida där han varvade vettiga debatter med rena barnsligheter, där kunde han dock inte härja lika fritt som här p.g.a. hårdare moderering från redaktionen.

Jag skulle finna det mycket intressant att få en förklaring av denna antagligen väldigt ensamma man, om vad han får ut av detta tidskrävande pubertala beteende.
Vill han inte svara under sitt nuvarande nick kan han ju alltid skapa ett nytt, han vet ju trots allt hur man gör ;-), och posta ett svar under det nicket.

Väntar med spänning...

Uppdaterat: 2023-03-21 08:25
Citat:

Sen måste jag ändå säga att jag för mitt liv inte förstår mig på denne Clas-Claes-Uno-Börje-Gösta L (Benols, Hanzzon???) m.fl. nick.

Menar du att alla dessa nick är en och samma person? Vad fan får han ut av detta?

Undra vem Kjell Karamell var? [img]http://i.imgur.com/05Ieo.gif[/img]

Uppdaterat: 2014-01-03 21:59
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Att ge Jes kunskapen om hur man gör smileys är som att ge atombomber till Al-Quaida.....;)

Uppdaterat: 2014-01-03 22:15

Arma Jes_ sitter med en.... Mack;-) Apropå hans yrke... Dubbelt kul - Mack är en bensinstation och ett lastbilsmärke.

Det finns fler kandidater till efterföljare av Uno än ovan nämnda. Typ 3 st....

Uppdaterat: 2014-01-03 22:21
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Uno/Claes är så jävla korkad så man häpnar! Varje jävla nick han skapar avslöjas på 5 minuter och idioten avslöjar dessutom sig själv varje gång.

Stick och brinn, idiotjävel

Uppdaterat: 2014-01-06 12:32
Formely known as Rustan Werling

Nixon, det är bara du som pratar om dig själv i tredje person. Misstänker att det hör till din sjukdomsbild.

Uppdaterat: 2014-01-06 13:02
Formely known as Rustan Werling

Gösta, Benols och Hanzzon har nog inget med Uno att göra. Däremot påstår sig Uno att ha haft över 300 nick under sina nu ganska många år på sidan och en del av dessa har han använt samtidigt.

Han började som ett halvtroll, diskuterade med sina åsikter men la till ett och annat för att skapa fart och spänning. Att han fortsatte med detta beror enligt honom själv på att tyskbilstrollen får bete sig hur som helt på sidan men toyotamaffian får inte ens säga sanna fakta ty då blir det livat.
Uno spelade ett tag en helsjuk toyotahatare som jävlades med allt och alla men då brydde sig varken tyskbilstrollen eller Ditts om honom.
Jag kan leta upp några gamla kultlänkar med hans toyotahat om ni så önskar.
Unos största fiende på sidan är Rustan/Kjell/Börje/Dark och en andra massa nick. Denne Rustan har själv kallat sig troll och han älskar att reta allt och alla. Rustans inlägg är i regel rena lögner.

Uno har på senare tid dock lugnat ner sig och blir mer och mer en vanlig diskussionsgubbe. Han har dock vad jag har förstått bestämt sig för att alltid vara sig själv vilket kan innebära att andra vid något tillfälle kan bli lite förvånade.

Uno har i dagsläget inga planer på att byta nick igen. Att hans senaste är väldigt anonymt beror på att folk tror att han är en person som det elake lille trollet crister älskar ett peka ut. En helt oskyldig person i Norrsten utanför Motala.

Uno arbetar på en bilverkstad är mycket kunnig. Han är runt 60 år gammal, gift och har en dotter.
Hans fru är långsiktigt av tysk(!) adel och det gottar sig den numera halvadlige Uno över.

Så, det var allt jag vet om honom. Vet någon någon mer om Uno vore det kul om ni skriver detta. Vem är som sagt inte nyfiken på denne man?

Men personligen är Gösta och Jarl ännu mer intressanta. Vilka är dessa herrar?

Med vänlig hälsning Claes T

Uppdaterat: 2014-01-06 13:03

dubbelpost

Uppdaterat: 2014-01-06 13:07

Pratar du om dig själv i sjunde person Dark?

Uppdaterat: 2014-01-06 13:08
Citat:

Unos största fiende på sidan är Rustan/Kjell/Börje/Dark och en andra massa nick. Denne Rustan har själv kallat sig troll och han älskar att reta allt och alla.[b] Rustans inlägg är i regel rena lögner.[/b]

[img]http://smileyshack.files.wordpress.com/2010/12/smileyslaughing_lol_dielaughing_100-102.gif?w=33&h=21[/img]

Uppdaterat: 2014-01-06 16:00
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Crister och Dark är små onda troll som borde låsas in. Sluta med era pinsamma försök till att trolla igång bråk med allt och alla.

Uppdaterat: 2014-01-06 16:30

Det är inte heller humor Crister att peka ut Uno Lööv som någon Leif Löw i Norrsten. Varken mot Uno med familj eller mot Leif med familj.

Däremot bor vi i samma kommun, du, Uno, jag och Leif. Leif är dock inte aktiv på denna sida vad jag vet utan är bara felaktigt anklagad för att vara Uno för att de bor på samma ort.

För övrigt är Uno antagligen varken samma person som Gösta, Jarl eller Yarl. Däremot saknar vi dessa kloka herrar som verkligen tillförde något till sidan.

Uppdaterat: 2014-01-06 16:37

Nu när vi fått en halvdan förklaring från Uno om varför han sysslar med detta så slutar vi mata trollet med förhoppningen att han så småningom tynar bort från denna sida, eller börjar skriva vettiga inlägg, större under har ju skett.
Fortsätter vi ifrågasätta honom får han bara sin lilla julafton som han så febrilt söker.

Uppdaterat: 2023-03-21 08:25

Håller med Prestigelös helt.

Uppdaterat: 2014-01-06 17:45
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Dito!

Uppdaterat: 2014-01-06 18:26

På tal om samma kommun. Kanske spelar Uno att han är från Motala bara för att misstankarna finns och framförallt, för hans ovän Crister bor där.

Uppdaterat: 2014-01-06 18:50

Jag blir kallad troll men tyskbilstrollen tillåts hålla på. År efter år och det är inte bara jag och Uno som blir drabbade utan alla som inte på ett sjukligt sätt hyllar tyskt. Hårdare moderering som sagt och jag blir helt lugn. Kolla mitt långa inlägg i denna tråd.

Uppdaterat: 2014-01-06 19:39

Håll er till ämnet här, tack!

/ Alexander Öbom, Vi Bilägare

Uppdaterat: 2014-01-08 16:39