Vi Bilägares forum

Vad är OK att skriva? - Vad hände?

Vad är OK att skriva? - Vad hände?

Plötsligt utan någon som helst förklaring. försvann hela tråden. Mycket underligt.
Vad hände?

Uppdaterat: 2013-11-11 10:38
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Kommentarer

Ja, det undrar jag med. Vad hände?

Uppdaterat: 2013-10-04 13:20
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Då tråden i princip uteslutande användes till bråk och provokationer valde jag att radera den. Jag borde egentligen ha raderat tråden långt tidigare och ber om ursäkt för att jag missbedömde den från början.

Med vänliga hälsningar
Kevin Carlsson, Vi Bilägare

Uppdaterat: 2013-10-04 15:25

En smula förvånade, då Kevin var in och skrev igår utan agera eller varna.
Trots allt är det ju bättre att ventilera här än under varenda artikel.

Vi får hoppas att debattklimatet blir bättre framöver, så inte ännu fler lämnar forumet.

Uppdaterat: 2013-10-04 16:27
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Det är tråkigt att AL vägrar ta till sig vad andra skriver, han kör sitt eget race.
Hans kommentar visar på att han inte vill/ kan bidra till ett bättre debattklimat.
AL kallar andra för allehanda invektiv, och påstår sedan att är de andra som är mobbare.... Dags att ViB ber AL höja sin nivå.

Uppdaterat: 2013-10-04 17:27
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Benois; AL avskyr inte franska bilar. Han avskyr dåliga bilar;-)

Uppdaterat: 2013-10-04 20:00
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

AL sätter tydligen prestige före förnuft. Trots att jag flera gånger påpekat att diskussionen inte handlar 308 fortsätter han mala om det.

Han drar sig inte för att ljuga och gömmer sig bakom vad han anser vara goda anledningar. Han talar nedsättande till andra och påstår sedan att de ägnar sig åt påhopp...

Jag försöker inte tysta kritik vilket jag påpekat, men AL vägrar ta till sig det, jag efterlyser ett konsekvent beteende.
AL har nu upprepade gånger påpekat att mina inlägg tagits bort, något som förstås är bekvämt för honom.
Igår skrev två andra medlemmar att de till 100% instämmer i vad jag skriver, och plötsligt försvann hela tråden!
Det verkar finnas ett samband mellan kritik mot AL och borttagande av kommentarer som kritiserar hans sätt att skriva.....

Detta är extra intressant i samband med att just AL pratar om censur.

Uppdaterat: 2013-10-04 21:55
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Christer: Så länge AL fortsätter att ljuga om mig kommer jag protestera, vilket de flesta skulle göra.
Eller tycker du själv att det är OK att AL ensam som ska sätta reglerna?

Uppdaterat: 2013-10-04 22:29
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

"Han drar sig inte för att ljuga och gömmer sig bakom vad han anser vara goda anledningar. Han talar nedsättande till andra och påstår sedan att de ägnar sig åt påhopp.."

Ge dig.... Kevin?

Uppdaterat: 2013-10-04 22:52
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Audi: japp, du har rätt. Varje gång AL skriver invektiv om de som tycker annorlunda borde Kevin ingripa.
Det måste vara möjligt att ha ett forum där folk inte systematiskt ägnar sig åt att provocera för att sedan antyda att de som svarar är tröga eller har dålig läsförståelse.

Uppdaterat: 2013-10-04 23:08
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Som tf moderator vill jag be er att tagga ner.
Kan vi inte försöka bli lite sakligare och vänligare?
Även om vi inte alltid har samma åsikt, kanske det skulle gå att jämka ihop åsikterna något!

F.ö. har jag haft sex franska bilar, ingen var skit, men ingen heller riktigt bra, men de var intressanta och lärde mig en hel del.

Uppdaterat: 2013-10-04 23:31
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Javisst AL, jag tycker att vi koncentrerar oss på bilar i fortsättningen.

Uppdaterat: 2013-10-04 23:56
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Så länge man kan skriva t. ex. att "Peugeot 308 är skräp" och "Plåtchabrak" med syftning på vissa bilar, i detta forum, så fattar jag inte att ViB låter detta fortgå. Att totalt såga ett helt bilmärke och stämpla bilarna som ovärdiga sin existens, tycker jag inte hör hemma i ett sunt debattklimat oavsett hur mycket "bevis" man tycker sig ha. Sticker man ut hakan får man tåla att flera andra här reagerar på detta genom liknande kommentarer. När man i samma stund som man påstår att man diskuterar endast EN sak, vräker ut sitt förakt för en hel bil, tycker jag att det gått för långt. Att bli kallad mobbare, tycker jag är orättvist när man i själva verket vill ha ett mer respektfullt, vettigt forum med kvalitet. Visst ska man få uttrycka sina synpunkter, men jag tycker ändå att det bör göras med respekt, för det finns trots allt människor som får sitt levebröd från försäljning av bilar. Jag har själv kört både Peugeot 205 och 605 under några år på 90-talet, och jag tycker att dessa hade sina förtjänster. Är inte främmande för att skaffa en fransk bil igen, oavsett vad allehanda "räknenissar" kommit fram till.

Uppdaterat: 2013-10-05 03:52
"Fit for 55" är ett klimatpaketet som bl a innebär att EU ska minska sina växthusgasutsläpp med 55 % till år 2030 (jämfört med 1990 års nivå) och som har det övergripande klimatmålet (enligt den klimatlag som antogs i juni 2021) att hela EU ska vara klimatneutralt senast år 2050.

John2008: skönt att även du förstår vad jag menar, det är just såna provocerande utryck som skrivs i syfte att lyfta fram sina egna fördomar som är så tragiska.

Självklart får och ska man framföra kritik, vilket jag också påpekat flera gånger, men att fylla kommentarsfälten med långa upprepningar om saker som inte ens hör till artikeln tycker jag och många andra är onödigt.

Uppdaterat: 2013-10-05 08:21
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

hultarn - du har ju själv startat båda dessa trådar så helt oskyldig är du ju inte själv heller. Hade dom inte startats så hade vi ju sluppit dessa oändliga diskussioner - förhoppningsvis. Och för mig känns det som att både du och AL väldigt gärna vill vara den som fått "sista ordet". För att travestera en gammal Sven Ingvars-låt - "Börja om från början, börja om på nytt"... Nåja - vi övriga kan ju faktiskt strunta i dessa era tuppfäktningstrådar så det är väl det man får göra fortsättningsvis. Lycka till då får jag avsluta med - men jag tror tyvärr att både du och AL blir förlorare om ni fortsätter på detta sätt. Tråkigt för jag har tidigare respekterat er båda för era resp kunskaper men nu har det tyvärr bara blivit trams under senare tid.

Uppdaterat: 2013-10-05 09:01

McGregor: japp, jag startade dessa trådar istället för att fylla artikelfrågorna med diskussioner om vad och hur som är lämpligt att skriva.
.
Jag flera gånger önskat ett bättre debattklimat, men närdet saboteras gång på gång, månad ut och månad in, då reagerar jag. Det är kanske fel.

Men om det är mötets mening att det är OK med ändlös ovidkommande kommentarer, kryddade med invektiv. - Så stannar jag här.

Uppdaterat: 2013-10-05 09:10
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Jag hänger inte upp mig på de som hela tiden skall ha rätt och de som är fanatiska bilälskare av ett visst bilmärke.
Jag läste en gång i en psykologibok att ca 50% av alla de du möter i livet har en annan åsikt än du i någon fråga och det är ett lönlöst jobb att försöka övertyga alla dem om att din åsikt är den enda som gäller.

Man kan läsa kommentarer här och debattera men inte fasen köper man allt som skrivs här.

Uppdaterat: 2013-10-05 10:02
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Mycket bra "Jes",..tror faktiskt inte att någon här på riktigt missförstår det som "Hultarn" försöker säga och därför är det tragiskt hur långt sådant här kan dragas.
Ingen betvivlar säkert heller "AL´s" kompotens men just nu handlar det om betydligt mer än bara "fakta" som denna kunniga man vill förmedla.
Det som förvånar mig mest nu är att inte "AL" själv ser hur trist han framstår genom att konsekvent vägra se någon annans perspektiv. Vi är ett fåtal som skriver här och vet vid det här laget mer än väl vad en debatt handlar om utan särskrivningar. För mig faller någon i respekt som i varje kommentar måste upprepa allt som sagts tidigare i syfte att provocera.
Mycket "av det goda" det så kallade bra virket i det som "AL" skriver försvinner när det så tydligt framgår vilka de egentliga syftena är med kommentarerna.
Är poängen att rädda oss alla ifrån bilar som är livsfarliga att åka i ? - Bra livsuppgift,men se då till att vara just konsekvent!

"Shogun" har fortfarande väldigt svårt att inte nämna sina favoritmärken i varje kommentar samt att låta bli att upprepa allting men vanligtvis så finns det en poäng också i det han skriver som är lärorikt.
Ett ännu större filter behöver man då man läser "Raphaels" kommentarer men även här finnes mycket läsvärd info om man som sagt orkar att filtrera bort propagandan.

Det skall vara kul att logga in på en bilsida och samtidigt kunna lära sig något nytt men på den senaste tiden vet jag inte om jag har lärt mig så mycket om bilar utan det handlar nog mer om de mänskliga bristerna idag.
Man får kanske nöja sig med tidningen framöver ...

Uppdaterat: 2013-10-08 10:28

Håhå-jaja, ibland känns det skönt att ha en bil en bil som inte tillverkas längre (i Sverige) och som man trivs med och är färdigdebatterad.
Problemet blir väl när den måste ersättas, vilket jag hoppas dröjer.
Det är verkligen inte världens bästa bil, men jag gillar den och trivs med den viket jag många gånger sagt är ett av de mest primära kraven man ska ha på en bil.

Jag har alltid förvånats över de som till varje pris ska försvara sitt bilinnehav och just det märke de valt.
Jag kommer ihåg en kompis som sa: "Du kan tala om för en polare att han ser ut som en gris, att han gift sig med ett fnask, men säger du att han köpt en skitbil blir han förbannad!"
Jag vet, jag har haft sex franska bilar och blev idiotförklarad inför varje bilköp.

Jag tycker att det finns vissa som ska tänka efter varför det finns flera olika bilmärken och vara tacksamma över valfriheten.
Kom ihåg Hoenecker och hans DDR som bestämde vad var och en behövde i bilväg, detta givetvis i överenskommelse med den allvetande stora grannen i öster!
Samma granne som, med sina geniala femårsplaner, till stor del förstörde den stora industriella kompetens som fanns i Tjeckoslovakien!

Uppdaterat: 2013-10-09 13:38
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
saabnisse skrev:

Håhå-jaja, ibland känns det skönt att ha en bil en bil som inte tillverkas längre (i Sverige) och som man trivs med och är färdigdebatterad.Problemet blir väl när den måste ersättas, vilket jag hoppas dröjer.Det är verkligen inte världens bästa bil, men jag gillar den och trivs med den viket jag många gånger sagt är ett av de mest primära kraven man ska ha på en bil.

Kan bara instämma, vad tusan ska man köpa sen? Har ju redan kikat runt lite, men det är alltid samma slutsats: jag behåller den gamla ett tag till. Den är bekväm och trivsam, funkar bra, lastar bra, går snålt och sjunker inte i värde.
Och även om man hittar ett bra alternativ så har man känslan av att den på grund av alla nya system säkert kommer kosta skjortan att hålla igång. Ibland är det bra med gamla bilar...

Fan, halkade vi ur ämnet i tråden nu och började prata bilar..? ;-)

Uppdaterat: 2013-10-09 16:02
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

IQ tester är till för de som är osäkra på sin begåvning :-)

Uppdaterat: 2013-10-09 21:03
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

leifer, jag tycker att du ska tänka till lite innan du skriver allt för mycket, du är ju själv inte precis oskyldig när det gäller påhopp och anklagelser.
Sedan är det så att vi tf. moderatorer griper in när det går för långt och då vi tror att de ordinarie moderatorerna inte har tid eller möjlighet.
Jag tror att vi är ganska öppna, men personligen gillar jag inte personpåhopp och jag har tagit bort en hel del, men det observeras kanske inte alltid.
Dessutom har ju även vi en del andra sysslor att ägna oss åt och det kan ju medföra att vi inte kan hänga här jämt.

Uppdaterat: 2013-11-09 17:09
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Låser härmed tråden eftersom den har spårat ur fullständigt.

Med vänliga hälsningar
Kevin Carlsson, Vi Bilägare

Uppdaterat: 2013-11-11 10:38