Vi Bilägares forum

Papperstidningarna

Papperstidningarna

Jag är kanske ensam om detta .. Men jag har ännu aldrig slängt en Vi Bilägare blaska ... Vilket innebär att jag har en jäkla hop tidningar liggandes i olika hopar ..
Är det bara jag som, av någon anledning ... känns lite ofrivilligt ... samlar på mej en mängd tidningar .. som jag inte riktigt vet vad jag ska ha till.. .. Arvegods?
Hur gör ni andra?

Uppdaterat: 2015-09-16 15:33
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bull. (W.C. Fields) - Ibland skojar jag på skoj - men ibland skojar jag på fullt allvar (Jes_)

Kommentarer

Jag sparar de senaste tidningarna typ ett år sen slänger jag dem.
Däremot har jag en del årgångar av Teknikens värld från 50-talet och de slänger jag inte för det är vansinnigt roligt att läsa de tidningarna lite då och då. 0-100 på 32 sekunder är snabbt och finesser som automatchoke talas det gärna om och det är ett plus om man kan köra bilen med en hatt på sig. Lite andra preferenser än vad man talar om idag.

leifer, i surfplattan kan man ju gå tillbaka till äldre nummer och läsa tester vet dock ännu inte hur långt tillbaka det kommer att ligga digitala tidningar uppe innan de tas bort.

Uppdaterat: 2013-10-20 09:19
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Jag är också en notorisk samlare av biltidningar. Nu för tiden köper jag nästan bara lastbilstidningar.

Uppdaterat: 2013-10-20 10:38

Precis som Jes så har jag också alla gamla ViB kvar - säkert från mitten av 70-talet...:) Många tidningar blir det och emellanåt har man väl gått in och letat artiklar man kommer ihåg har skrivits men skall man vara ärlig så skulle det nog räcka att spara typ 5 år tillbaka i tiden - om ens det. Förr hade man bl a husvagnstester och sådana har jag faktiskt letat upp för några år sedan när det var ett aktuellt ämne för oss.

Uppdaterat: 2013-10-21 13:42

Det enda problemet är väl just av utrymmesskäl. Har själv ViB liggandes sedan början av 70-talet på den tiden tidningen var gratis o skickades ut till alla medlemmar som tankade OK. För övrigt är jag en "tidningsläsare" o ingen webläsare. Föredrar att ligga på soffan med en chipspåse i ena handen, en kopp kaffe i den andra o tidningen i den tredje. :-)

Uppdaterat: 2013-10-29 12:48
De som säger att lycka inte kan köpas för pengar... har aldrig ägt en SAAB. Det perfekta förvaringsfodralet/boxen för 2.5" och 3.5" hårddiskar: http://deltaco.elektronikfreak.com

Har du blivit utsatt för någon form av strålning elektronikfreak eftersom du har tre händer?

Uppdaterat: 2013-10-29 14:33
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.
Hackenbush skrev:

Har du blivit utsatt för någon form av strålning elektronikfreak eftersom du har tre händer?

Bor man granne med ett kärnkraftverk... i mitt fall Simpevarp, så kan man nog förvänta sig de mest underligaste fenomen.

Uppdaterat: 2013-10-29 16:28
De som säger att lycka inte kan köpas för pengar... har aldrig ägt en SAAB. Det perfekta förvaringsfodralet/boxen för 2.5" och 3.5" hårddiskar: http://deltaco.elektronikfreak.com

Måste vara en tillgång!
Och givetvis kör du manuellt växlad bil och har tre fötter! :-)

Uppdaterat: 2013-10-29 17:23
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

visst önskar man ibland att man hade tre armar.

Uppdaterat: 2013-10-30 07:22
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Tycker känslan att läsa papperstidningen är bäst. Finns några nackdelar, blir det fel uppgifter i papperstidningen, så dröjer det ju till nästa nummer när ett tillrättaläggande kommer, om det kommer. På sajten går det att lägga till och korrigera text omgående för redaktionen. Det är lite sämre för oss som skriver inlägg, vi har begränsad tid att korrigera vad vi skriver. Är det annorlunda för Er som är moderator ?

Uppdaterat: 2014-02-12 08:23
Lås inga trådar.

Sparar själv också på biltidningarna och blir lika sur varje gång som jag får en våt tidning (varför fortsatte man inte med plasten?) eller om den dröjer ett par veckor för länge. Allt för att sen besviket inse att nyheterna i den inte längre är några nyheter men men ....
Samlade först i pärmar som man kunde köpa av Vib vilket var praktiskt då det var lätt att hålla reda på årtalen men sedan försvann dessa. Vib lovade att de skulle gå att köpa lite senare på hemsidan men vad hände med detta?
Nu ligger alla tidningarna ifrån de sista tre åren i en hög och jag förstår ju att det kommer att bli ohållbart på sikt och vill därför ha tillbaka pärmarna. Vad arvingarna gör med tidningarna den dagen som jag inte finns får bli deras problem då jag inte riktigt nu ser tidningarna som ett problem. Älskar att kunna gå tillbaka och läsa om gamla tester på bilar som inte längre tillverkas o.s.v

Uppdaterat: 2014-02-12 13:02

Jag har 4 st flytt kartonger med Teknikens Värld liggande i källaren, det är från 1982-1991 tror jag det var samtliga nummer. Fast nu har jag slutat spara på tidningar. De blir liggande något år sedan samlar jag ihop alla i papperstidningar och slänger dem i en container. Det är ju lite synd att slänga gamla nummer för de har ett affektionsvärde för den som gillar bilar.

Uppdaterat: 2014-02-12 16:35
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.