Vi Bilägares forum

Opel Meriva

Opel Meriva

Hej. Har en meriva -10 som krånglar. Har haft in den på 3 olika verkstäder där de bytt givare samt åtgärdat "pyset" i bensinluckan pga att de trodde det var det som felade. Men icke, idag stannade bilhelvetet igen när jag kört 5 mil. Symptomen är att bilen börjar hacka sig fram följt av att alla lampor på instrumentpanelen börjar lysa, vartefter bilen stendör.Ibland startar den direkt och går några meter, men oftast måste man vänta i typ 1 timme innan den startar å tar sig någon mil innan samma visa börjar igen. De har datakört den på verkstaden men det indikerar inget onormalt? Vad ska jag göra?

Uppdaterat: 2017-06-22 22:30

Kommentarer

Det kan evt vara en svänghjulsgivare som lägger av när den blir varm och kommer igen när den svalnat om den sitter någorlunda enkelt till kan man byta den om inte den redan är utbytt, felet ligger troligen på tändsidan där registreras inte avbrott,detta fel bör kollas av en större märkesverkstad med evt erfarenhet av liknande problem och som kan kontakta generalagentens tekniker

Uppdaterat: 2017-06-25 08:49
hans.antnas

Det skulle kunna vara så enkelt som ett igensatt bränslefilter. Att ta reda på om stoppen beror på bränslestrul kan även en amatör kolla. När bilen inte vill gå öppnar man burken med luftfiltret, sprayar in lite startgas och provar att starta igen. Om bilen nu startar är det ganska säkert fel på bränsletillförseln.

Uppdaterat: 2017-06-26 15:51

Att det är ett enkelt struntfel är i varje fall klart, det är bara sådana som är "omöjliga" att hitta...
Man tror nästan alltid spontat automatiskt att ett stort problem måste bero på ett "stort" allvarligt fel, de svåraste fallen är när det är en obetydlig småsak, för det är ofta det sista man brukar leta efter.

Uppdaterat: 2017-06-26 16:05