Vi Bilägares forum

Vågar jag åka till Meken?

Vågar jag åka till Meken?

Hej!

Har en passat 2.0 tdi -07.
Igår så lossnade frihjulet från generatoraxeln på min bil. (först mycke ljud sen ett rejält klonk)
Strax därefter börjar batteriindikatorn lysa förstås. Men jag var 10 mil hemifrån och tänkte nu kör jag på på den laddning som finns kvar. Och kom hem.
Nu är batteriet urladdat, går att väcka med startkablar men när jag provåkte en bit idag har rattservon gått ur. och lampor för ABS lyser och även (!) som betyder fara? kanske, ingen aning:P

Ok, så nu tar jag i en batteriladdare och fyller upp batteriet ordentligt här. Men ifall allt med ratten mm fortfarande inte går vad säger ni då om att åka 1,5 mil till bilmeken på måndag? Livsfarligt eller bara lite workout för armarna?

Känner mig lite orolig ifall jag förstör något genom att köra utan en fungerande drivrem.. Förstår ju att bilen blir varmare men känns inte som att det hinner bli några problem med överhettning på den sträckan iaf? finns några andra risker för bilen tror ni?

Uppdaterat: 2017-05-20 19:23

Kommentarer

Jo en sak till, bilen "hoppar" nu också. Gungar fram liksom, som att motorn tar lite periodvis. verkar mysko men funkar när den har fått upp fart

Uppdaterat: 2017-05-20 19:27

Drivs vattenpumpen av samma rem så är det bogsering som gäller.
Om du inte vill utmana ödet förstås.

Uppdaterat: 2017-05-21 11:33
It's a very good idea to leave a sinking ship

Diesel, då drivs den av kamremmen. Så länge servostyrningen funkar så kan du nog köra men lägger den av så ska du nog stanna.

Uppdaterat: 2017-05-21 12:12