Vi Bilägares forum

Bromsproblem, ojämnt slitna bromsar

Bromsproblem, ojämnt slitna bromsar

Hej. Tanten min kom hem och klagade på att bromsarna lät illa på hennes bil. Jag sticker ut och tar en tur med bilen och mycket riktigt så ärnågot lurt. När man bromsar så hör man som ett pulserande ljud som att vänster frambroms är ojämnt sliten.

När jag är ute och kör så börjar det regna, under regnet märker jag att det pulserande ljudet slutar. Det är även borta efteråt. Vad tror ni har hänt, har bromsen jämnat till sig själv eller måste bilen in på verkstad?

Bilen är en Mazda cx-5.

Uppdaterat: 2016-08-07 10:04

Kommentarer

Ja det är väl självklart att du måste fixa bromsarna på din bil, för dom är ju bland det viktigaste du har för att överleva i trafiken. Kan du inte fixa dina bromsar själv, så är det en akuttid på verkstaden som gäller. Du kör just nu olagligt med en bil som har dåliga eller rent av skitbromsar.

Uppdaterat: 2016-08-07 19:37
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Jag tycker det låter som att bilen har stått med ett belägg mot skivan och inte har rört sig på några dagar. Då rostar resten av skivan och det pulserar tills rosten är borta. Tyvärr är det alldeles för vanligt att folk inte bromsar hårt regelbundet och motionerar bromsarna. Har man dessutom en mjuk körstil får man inte upp tempen på de normalt överdimensionerade bromsarna.

Uppdaterat: 2016-08-07 19:48

Det kan ju vara så att den har stått, och det har blivit ytrost på skivorna som slipats bort av lite hårdare bromsningar, som du förmodligen gjort när du testat.
Känns bromsarna normala nu är det kanske så.....
Ibland måste man bromsa ordentligt för att grejorna ska funka, mjukkörning är inte bara av godo.......

Mäkinen och jag dvarade ungefär lika, samtidigt, så det är nog lugnt....

Uppdaterat: 2016-08-07 19:55

Det var som ni trodde, dvs ingen fara alls. Jag känner till att det kan bli så när den stått men det hade inte denna bil gjort. En bekant menade att det kan varit någon sten som slagit i skivan.

Aja slutet gott allting gott.

Uppdaterat: 2016-08-12 21:30