Vi Bilägares forum

Trög styrning helt ny Peugeot 2008 Active 110 hk automat

Trög styrning helt ny Peugeot 2008 Active 110 hk automat

Hej!
Bilen är mycket lättstyrd upp till ca 40 km/tim. Sedan alltmer trögstyrd. Från ca 70 och uppåt blir den tung att hålla stabil på raksträcka. Om man i det läget vrider en aning på ratten åt ena eller andra hållet och sedan släpper ratten så rätar bilen INTE upp sig själv, vilket väl är det normala. Återförsäljaren har haft inne bilen på kontroll och provkörning och säger att det inte är något fel på den. För en månad sen skickade de ändå en fråga om detta till Peugeot, Frankrike. Kan ta tid att få svar, säger de. Har någon råkat ut för något liknande? Kan servon programmeras om? Kan justering av castervinkeln lösa problemet?

Uppdaterat: 2016-07-27 16:55

Kommentarer

Normalt sett har servot inget med återgång av hjulen att göra, det är hjulvinklarna.
Har inte återförsäljaren en annan bil du kan få provköra ?? Så du kan gå reda på om problemet bara finns på din bil, eller är en egenskap för modellen.

Uppdaterat: 2016-07-27 18:08

Rikard's ide låter ju som en enkel lösning för att få koll på om det är något som är specifikt för modellen.

En annan fundering som jag har är om inte din bil har progressiv styrning, dvs den ska bli trögare ju snabbare det går. Detta styrs ju via programvara och är också något man kan ställa in.
Men lättast är nog att börja med det Rikard föreslog.

Uppdaterat: 2016-07-28 10:13
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Tack Rikard och Reverend Benny! Provkörningar före och efter köpet har varit med manuella och dessa har samma tendens men inte fullt så kraftig. ÅF säger att programvaran kan skilja. Antar att jag får ge mig till tåls tills de fått svar från P i Fr. Jag tänkte bara att om olägenheten är modellspecifik så borde många andra vara lika frustrerade som vi, därför gjorde jag detta inlägg.

Uppdaterat: 2016-07-28 10:37

Just 2008 modellen är väl inte jättevanlig på vägarna än, så kanske är så att dom inte fått in så mkt rapporter om det hittills.
Ser man på andra bilmodeller så vet jag att man kan gå in och skruva på servoverkan men det är något man gör på verkstaden. Så är det för trögt så tror jag säkert din verkstad kan vara behjälplig med det. Men det kan ju även handla om att ÅF vill kolla med Peugeot först innan dom gör några förändringar.

Uppdatera gärna hur det går, om någon annan googlar på problemet så är det alltid kul att kunna läsa slutresultatet i tråden.

Uppdaterat: 2016-07-28 13:49
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Fast 2008 har ju funnits några år och har väl nyligen kommit i en uppdaterad version vill jag minnas.

Uppdaterat: 2016-07-28 16:46

Det låter som en kärvande fjäderbenslagring , men det är ju koonstigt på en ny bil. men det är ju ibland fel på nya grejer också, men det där skall ju määrkesverkstan fixa tillsammans med generalagent

Uppdaterat: 2016-07-31 15:32

På mitt förslag/övertalning gick märkesverkstan till sist med på att kolla framvagnsinställningarna. Toe in/toe out visade sig stå fel! Efter justering är nu styrningen acceptabel. Fortfarande betydligt trögare än på min gamla med hydraulisk servo, men jämn. Så nu kan man nog vänja sig...

Uppdaterat: 2016-10-17 22:56