Vi Bilägares forum

Vrider på nyckeln - "kulspruta"

Vrider på nyckeln - "kulspruta"

Hejsan,
har en Ford Mondeo 2006 års modell, gått 7500 mil c:a. Bytte generator för ett drygt halvår sedan. Igår när jag skulle starta bilen så låter den som en "kulspruta", tickar...mätarna snurrar som tivoli i bilen, fläkten går för fullt men inget händer. Försökt starta med startkablar - nix. Misstänker att det är startmotorn eller liknande. För inte borde det väl vara generatorn?

Problemet är att jag tvekar att jag ens kan bogsera bilen. Jag kan inte vrida ratten, inte att rattlåset är i men det är för trögt liksom. Sen tycks inte fotbromsen fungera vettigt, brukar ju vara så när tändningen inte är igång, tar liksom inte. Och även om jag vrider nyckeln så tar inte bromsen som den ska. Är det bara bärgare som gäller eller om jag får rull på bilen, kan ratt och broms fungera då så jag kan bogsera?

Har tittat på batteriet men det ser inte rostigt eller liknande ut vid polerna. Det står att man kan "slå" på startmotorn - var sitter den liksom? :)

Tips mottages och också om det här med bogsering .

Tack på förhand!
//Camilla

Uppdaterat: 2016-04-17 13:39

Kommentarer

Om inte motorn går så lär inte heller hjälpsystem som styr- och bromsservo fungera. Låter helt enkelt som att startmotorn inte fungerar - sen är frågan vad du menar med att mätarna snurrar som tivoli ? Det låter ju lite märkligt...

Uppdaterat: 2016-04-17 17:24

Låter kulspruta, är nog att startmotorn rappar över.
Mätare leker tivoli...
Batteriet troligen slut, prova att ladda, hjälper det inte byt batteri. .

Uppdaterat: 2016-04-17 18:39