Vi Bilägares forum

Hur fungerar det att lackskydda med plastfilm?

Hur fungerar det att lackskydda med plastfilm?

Hej!
Funderar på att sätta skyddsfilm på nedre skärmkanterna och på baklucketröskeln för att skydda mot grussprut (skärmarna) o hundtassar (backluckan). Är detta en bra åtgärd eller kan man ställa till det för sig? Vilka produkter är bra och vad är tipsen för att lyckas? Tacksam för tips!

Uppdaterat: 2015-07-15 13:39

Kommentarer

Jag har har lite erfarenhet ur både eget och ur branschen och om vi då tar genomskinlig skyddsplast som man antingen skär till själv eller köper färdigt passande för berörd bilmodell så är det så att oavsett så äger plasten en för dålig sträck och vidhäftnings förmåga.
Den släpper gärna i kanterna, väta och smuts tar sig under blir kvar där och äter plus att det ser förbannat sorgligt ut med matta o fransiga kanter. Den typen av skydd har inte jag mött någon firma som vill applicera då plasten är i princip en tejp och med tejp så har man bara en chans.
Då år den svarta "plasten" typ vinyl bättre då den är lätt arbetad där den följer underlaget och går att justera då den inte suger fast direkt och äger tillräckligt med lim för att klara några omtag utan att tappa vidhäftningsförmågan..

Uppdaterat: 2015-08-06 16:41