Vi Bilägares forum

Nissan Micra strular efter påfyllning av olja

Nissan Micra strular efter påfyllning av olja

Tjena!
Köpte en Nissan Micra -05 16000 mil för 2 månader sedan. Den har gått helt felfritt förutom att den vid start går lite ojämt. Men det blir bättre efter ca 3-4 minuter.
So far so good.

Jag var ute hos min familj som bor på ca 3 h från Sthlm för att fira midsommar. Då påtalade jag för farsan med tanke på att jag är helt talanglös när det kommer till bilar att jag tyckte det verkade vara lite olja i bilen. För när jag kollade så fick jag knappt upp något på Stickan hur mycket jag än stod och lirkade. Han tog sig en titt och tyckte också det var för lite olja, då vi knappt fick upp något på stickan. Så han hällde i ca 1 liter olja. (Oljan vi hällde i dubbelkollade vi med en kille som jobbar på en bensinmack om den funkade vilket den skulle göra) Nu var Oljenivån som den skulle på Stickan.
Dagen efter en sjukt trevlig helg så ska jag åka hem. Startar bilen och där lyser en orange motorlampa!!!
Jag får självklart panik och börjar svettas. Så nu till problemet. VARFÖR BÖRJADE MOTORLAMPAN LYSA? Tillfällighet?
Jag körde bilen hem efter att blivit övertalad av farsan. Resan på 3 h gick utan problem. Upplevde bilen aningen seg. Men inget märkvärdigt. Dagen efter så ska jag åka iväg med bilen och när jag startar den så låter den konstigt och dör direkt. Startar den igen och ger lite gas och det kommer ett moln av avgaser varpå jag stänger av och ringer farsan återigen i panik. VAD ÄR DET TROLIGTVIS SOM HAR HÄNT? Är det skroten direkt eller finns det hopp? Hoppas någon av er kan komma med något tips.
Med vänlig hälsning, Kalle

Uppdaterat: 2015-09-16 15:55

Kommentarer

Kolla så att både sticka och lock sitter som de ska. Jag har haft bilar som knappt velat gå när stickan inte klickat fast i fästet. Motorn ska inte "andas" den vägen.

Uppdaterat: 2015-06-23 08:39

Skulle nog gå på Mäkinens tips där, kolla lock och sticka.

Uppdaterat: 2015-06-23 18:55

Det har vid påfyllningen inte råkat spillas ner olja i tändstiftgroparna? Då kan det bli (onödigt..) spännande,

Uppdaterat: 2015-06-23 19:51
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Kan vara att ni har fyllt på för mycket olja vilket händer en bekant som också äger en Micra och en Almera . Han är kvar i förr i tänket och häller i och lite till...nu i sisten så skedde det en explosion i Almerans katalysator så att värmeskölden lossnade o flög i väg, hackande motor o svartrök och verkstaden nästa.
Japanska motorer är extremt täta och kan lätt ta skada av ett för högt oljetryck

Uppdaterat: 2015-07-06 13:42

Är ingen expert på motorer, men sitter inte katalysatorn efter grenröret och är separerat från motorn? Och hur skulle det kunna exploderat av ett för högt oljetryck?

Uppdaterat: 2015-07-06 16:06
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Jodå "katten" sitter där men vad som hänt är följande: Motorolja har trängt in i cylindrarna och orsakat misständning, oförbrännd bensin och olja har följt med in i katalysatorn och stannat där på grund av oljan och så pang! Avgassmällar har du väl hört talas om?
Den katalysatorn är rökt, hur motorn mår i nuläget det har jag inte följt upp, skit antar jag men det är inget nytt, den gubben var på när att sabba en WV bubbla motor med sitt "på en höft". Överskottet for ut via oljestickan som åkte ut i sin fulla längd , det sprutade olja ut över hela motorrummet och blåröken den reste en pelare, ja jag satt med.........Motorn den höll men jag tvivlat att så är fallet med Almeran då det råder en stor tystnad.

Uppdaterat: 2015-07-06 18:17