Vi Bilägares forum

Rutan åkte ner i dörren

Rutan åkte ner i dörren

Igår kväll då jag och mina vänner skulle åka in till en kompis i stan (Göteborg) satt jag i baksätet. Kompisen körde och jag tyckte det blev lite varmt, så jag vevade ner rutan. Jag hänger mig lite halvt ut genom rutan (som inte går hela vägen ner) och vips, det smällde till lite och rutan försvann ner i dörren. Alltså, vikten från mig gjorde sönder någonting inuti dörren så att rutan bara föll ner. Rutan i sig är hel då man kan höra den skramla runt när man kör.

Jag sade självklart att jag står för alla kostnader osv. då det är min kompis pappas bil. Bilen är en SAAB 9-5, runt 2003, den nya fronten ivartfall.

Det jag undrar är om någon råkat ut för något liknande eller om ni bara vet vad det skulle kosta att byta vad det nu är som gått sönder. Vad tror ni att själva arbetskostnaden kan ligga på om de lämnar in bilen på en auktoriserad verkstad?

Fråga gärna om det är någonting som är oklart.

Mvh Albin

Uppdaterat: 2015-09-16 16:42

Kommentarer

Troligtvis är det plastrullarna i fönsterhissen som har gett sig. Kostar någon hundring och är inte svårt att byta. Det kan du göra själv om du är någorlunda händig!

Uppdaterat: 2015-05-18 07:18

Jag fixade det för 168kr exakt när det hände mig.

Uppdaterat: 2015-05-19 08:14